Merhabalar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motkun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,889

Etiketler
Ynt: Merhabalar

Sevgili dalyan, dediğiniz gibi değerlendirmem göstergeye bağlı. Yanan dört sarı ışıktan geriye bir tane kırmızı kaldı. Önerinizi dinleyeceğim ve durumu tekrar yazacağım, sağolun.
Sevgili tahaozak, ben bulaşıcı hastalıklar uzmanı bir hekimim ama bu hastalığın bulaşmasını önlemek ya da tedavi edebilmek için elimizden gelen bir şey maalesef yok Galiba sonuçta bir gün herkes defenderli olacak :D :D

Merhabalar,

Aracınız hayırlı olsun, güle güle binin ve de geçmiş olsun. Ben yapılı bir defender almaya karar verdiğimden önümüzdeki yaz veya sonbaharı beklemek zorundayım. Her yeni defender ise heyecanıma ve sabırsızlığıma katkı yapıyor.

Çok güzel coğrafyadasınız. 1991 yılında bir yaz Eceabat Cennetkoy'da yangın ilk müdahale binasında bulundum. Staj için gidip ayrılamayıp kalmıştık. Aracınızla harika geziler yapabileceğinizi biliyorum. Bu arada dekanlık demişsiniz, akademisyen misiniz? Eklemem gereken son not. Çanakkale yüzölçümüne göre en yüksek ormanlık alana sahip ilimiz değildir. Oran çok yüksektir ama Bartın, Karabük gibi Batı Karadeniz illerinden düşüktür.

Selamlar

Sizde sağolun.İlk başta bende sizin gibi değerlendirmiş ve soluğu lpgcide almıştım ;DPanik yapmayın gösterge tamamen yanıltıcı oluyor.Sizinki yine iyi 4 ışık yanmış,ben 50 liralık lpg koyduğumda 2. ışık zoraki yanıyor daha çok göz kırpıyor :smiley:Yinede siz deneyin ve buji değişimi karbüratör bakımı vs yaptırmadıysanız,yaptırmanızı öneririm.selamlar

ayrıca hava filtresinde baktırın. 1,88 tl den 50 litre LPG=94 tl ye depo dolduğunda yaklaşık şehirçi LPG tam bitene kadar kullanımda 220-240 km yapılıyor gibi. uzun yolda sabit hızda 80-90 gidilince 320-330 km de bitiyor :smiley:

Sevgili Ormancı Ali, iyi dilekleriniz için teşekkürler. Umarım siz de arzu ettiğiniz Defenderinize tam istediğiniz dönemde kavuşursunuz. Ben ÇOMÜ Tıp Fakültesinde artık akademisyenliğin sonuna ulaşmış bir profum, dediğiniz gibi. En çok ormanı olan il konusuna gelince, eski nesilden gelme biri olarak 67 ili bilirim, Bartın ve Karabüklüler beni affetsinler ama onlar benim zamanımda ilçe irisi bile değillerdi :D 67'den sonra plaka numaralarını bile öğrenemedim. Bu ülkenin her köşesi ayrı bir cennet mutlaka, ama ben kendi yaşadığım yöreye biraz torpil geçmişim işte ;D

Sevgili dalyan ve bora1071, notlarımı aldım. Bu haftasonuna kadar buji değişimi, karbüratör bakımı ve hava filtresi kontrolü mutlaka yapılacak ve sonuçlar bildirilecek. Tekrar teşekkürlerimle.

Sevgili berkcantp güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bugün aracıma yukarda sözü geçen bakımlar için tekrar bindim ve gazın gerçekten bittiğini anladım. Demek kötü ihtimalden gideceğiz :mad: Yine de Heyulamın benzinle gidişini gerçekten beğendim. Bakalım benzini ne kadar içiyor? 50 TL.lik benzinle göstergenin sarı bölgesinde ve E'nin 2 mm yanında durduğuna göre ondan da pek hayır çıkmayacak gibi ama hayırlısı olsun.

motkun' Alıntı:
Sevgili berkcantp güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bugün aracıma yukarda sözü geçen bakımlar için tekrar bindim ve gazın gerçekten bittiğini anladım. Demek kötü ihtimalden gideceğiz :mad: Yine de Heyulamın benzinle gidişini gerçekten beğendim. Bakalım benzini ne kadar içiyor? 50 TL.lik benzinle göstergenin sarı bölgesinde ve E'nin 2 mm yanında durduğuna göre ondan da pek hayır çıkmayacak gibi ama hayırlısı olsun.

hocam benzin işi ürkütücü olur hiç bulaşmayın derim ;D

Ah sevgili Çağlar, benzin işi abes de gaz normal mi? Hani çok yakar diye bilirdik ama Kuveyt'i işgal gerekeceğini de doğrusu hesaplamamıştık ;D
Hele bir şu bakımlar bitsin, olmazsa ben onu sırtıma bindirip de gezeceğiz gibi görünüyor.

motkun' Alıntı:
Ah sevgili Çağlar, benzin işi abes de gaz normal mi? Hani çok yakar diye bilirdik ama Kuveyt'i işgal gerekeceğini de doğrusu hesaplamamıştık ;D
Hele bir şu bakımlar bitsin, olmazsa ben onu sırtıma bindirip de gezeceğiz gibi görünüyor.

konu öncesini kaçırmışım (50 tl ye 30 km)
km.de 600 kuruş çok hocam terslik mutlaka var. benim şahsi fikrim, normali kullanıma göre 350 ila 450 kuruş arasında yakması .
sürekli 4 çekmesi ve ağır arac olması + sıralı lpg olmayıp karbüratörlü sistem olması yüzünden bence en iyi ayarla ve kullanımla bile 350 nin altına düşmez.

öncelikle hayırlı olsun güle güle kazasız binmeniz dileğiyle kolunuz içinde geçmiş olsun.
buji kablolar , yağ, filtreler, distribütör bakımından sonra sanırım doğru değerleri bulacaktır. sıralı olmadığına göre iyi bir usta tarafından iyi bir ayarla çağların söylediği değerleri yakalarsınız sanırım. tabii ayağınızın gazla olan ilişkisinin de bu değerlerde büyük etkisi var.

çağlar benim lpg son 1 aydır arızalıydı iş yoğunluğundan istanbula gidip baktıramadım (Prins marka ve edirnede servis yok) burada gösterdiğim bir iki yer yok beyin gitmiş yok regülator rahmetli, program hatası olabilir vs sabaplarla beni uyuttukları için istanbula gideceğim zamana kadar benzinle binerim diyordum ki :smiley:

konvertöre baktırmak için gittiğim egzoscumun yanındaki tabiri caizse fırlama lpg'ciyi bulana kadar. çocuk bütün gece uğraşıp tüm tesisatı söktükten sonra beyne giden kablolardan birinde ek yeri olduğunu ve kablonun yandığı için çalışmadığını tespit ediverdi. şimdi gürül gürül çalışıyor, vay benim giden benzin paralarına, ama benzinde de pis kaçıyor meret ;D

ilkakdeniz' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun güle güle kazasız binmeniz dileğiyle kolunuz içinde geçmiş olsun.
buji kablolar , yağ, filtreler, distribütör bakımından sonra sanırım doğru değerleri bulacaktır. sıralı olmadığına göre iyi bir usta tarafından iyi bir ayarla çağların söylediği değerleri yakalarsınız sanırım. tabii ayağınızın gazla olan ilişkisinin de bu değerlerde büyük etkisi var.

çağlar benim lpg son 1 aydır arızalıydı iş yoğunluğundan istanbula gidip baktıramadım (Prins marka ve edirnede servis yok) burada gösterdiğim bir iki yer yok beyin gitmiş yok regülator rahmetli, program hatası olabilir vs sabaplarla beni uyuttukları için istanbula gideceğim zamana kadar benzinle binerim diyordum ki :smiley:

konvertöre baktırmak için gittiğim egzoscumun yanındaki tabiri caizse fırlama lpg'ciyi bulana kadar. çocuk bütün gece uğraşıp tüm tesisatı söktükten sonra beyne giden kablolardan birinde ek yeri olduğunu ve kablonun yandığı için çalışmadığını tespit ediverdi. şimdi gürül gürül çalışıyor, vay benim giden benzin paralarına, ama benzinde de pis kaçıyor meret ;D

çok sevindim çözüldüğüne.benzinle olmaz,binilmez ,kabul etmiyorum ;D ;D

banada gazı verdin aldım tartarinin programını fişini,tüyolarınıda.kendim yapıcam ayarlarınıda notebook um yok ;D ;D
ben artık öyle huylandım ki ne iş yaptırsam arkasından 2 kere kontrol ediyorum milim milim.

bende kabul edemedim ama cayır cayır yaktı. ;D

ya ben aradım prins için ama bu işten anlayan donanım haberden bir arkadaş bana prinsin araçların iletişim modu olan ISO1940 ya da onun gibi bir protokolle çalıştığını cihazın ve programın pahalı oılduğu için getirmediğini söyledi.

ben yurtdışı yaptığım aramalarda 70 sterlin civarı fiyata buldum ama olur mu olmaz mı bilemedim o yüzden vazgeçtim.
bence sen en iyisini yaptın, kendin yap kontrolünü miss gibi. ehh artık senin elin bir notebook almalı bence, kolay mı LPG ayarı yapcen ;D

insanın her istediği olmuyor işte bende de notebook var program kablo yok baksana ;D

gezenbilir hastanesine tedavisi mümkün olmayan defenderakolik rahatsızlık teşhisi ile bir hasta daha yatırıldı. :smiley: hoş geldiniz aramıza. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah. 17 martta sizinle orada görüşürüz aslında tüm defender sahipleri bence orada olmalı 17 martta ne dersiniz ?

Valla benim 2 yıl önce 97 Chevrolet tahoe 5.7 v8 vortec motor suv aracım vardı,kmde lpg ile 500 ila 600 krş yakıyordu ama yolu yırtıyordu.Şimdi defenderim var yakıt olarak ondan aşşağı kalmıyor ;D ama tahoe nin giremediği yerlerde top oynuyor,helal olsun yinede değer diyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR