Değerli üyeler,
Avcılık ve atıcılıkla çok ilgili değilim ama soruyu burada yazmak uygun olur sanırım; yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Hayat tarzı gereği karavanımızla daha çok meskun mahaller dışında geziyor/konaklıyoruz. Bu bir orman kıyısı, dağın tepesi vs. olabiliyor. Bazen de en yakın köye 6-7km uzakta olabiliyoruz (teknik açıdan meskun mahal midir bilemiyorum).
Tamamen koruma amaçlı bir tüfek almak istiyorum; zira nadiren de olsa abuk subuk tiplerle karşılaşılabiliyor. Geceleri yaban domuzu ve bilimum hayvanat burnumuzun dibine girebiliyor. Eşim de ben de doğada olmayı çok seviyoruz; şehir hayatında boğuluyoruz. Her ihtimale karşı bir tedbir olarak düşünüyorum tüfeği.
Bu şartlarda karavan gibi bir ortamda bulundurmaya uygun, mümkün olduğunca küçük/kompakt bir tüfek ne olabilir? Bizim durumumuz av mevsimi, avlak vs. ile sınırlı bir durum da değil.
Kısa araştırmalarım; yarı otomatik, pompalı, tek bilyeli (mermi?) fişek kullanırsam amaca hizmet eder yönünde. Ama namlu çok uzun olursa karavanda koyacak yerim olmaz. Gece arabada tutsam o da işe yaramaz.
Mevzuat uzun; ben de konuyu çok bilmiyorum. Kısa yoldan tavsiyede bulunursanız sevinirim. Bir yanıt alabilirsem benim gibi taş-fırın karavancılar için çok makbule geçer.
Peşinen teşekkürler, sevgiler,