Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 316
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,566
Ynt: Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

Toplamda yardım edilecek 20 hane mi var şimdi?

Bağlantıyı bu gece tüm üyelerimize duyuracağız.

Etiketler

kartepe tarafı 20..Sogucak tarafından henüz haber gelmedi bu hafta sonuda burdan arkadaşlarla oraya gideriz olmassa..

Aslına bakarsanız para işleri bu tip organisazyonlarda hep sıkıntı olmuştur..Aklıma ortak bir hesap açmak geliyor ama etrafımızdaki insanlardan bu oluşturacağımız hesaba para aktarmalarını istemek ne kadar doğru olur? Ya da bizler neyi göstererek o hesaplara para alabiliriz..Sanırım bu olmaz gibi değil mi?

Onun dışında Ankara'da kimler var bilemiyorum ama burada giyecekten ziyade(nedeni ise;Sedat'ın söylediği durum yani kıyafetler uymayabilir..)kumanya paketleri hazırlayabiliriz.Ben kendi şirketimde mail atarak bir şeyler ayarlamaya çalışabilirim..Gerçi ofistekilerden çok umudum yok ama çevremdeki doğadostları eminim ki bu konuda daha duyarlı olacaklardır..
Bir de vakti zamanında benzer bir yardım kampanyası için yaptığım bir şey vardı;gerçi o durum biraz daha farklıydı ama olsun..İşte büyük marketlerden(durumu izah ederek) belli başlı gıda maddelerini temin etmiştim burada da aynısını yapabiliriz belki...Aslında sadece forumdaki gönüllü arkadaşlardan imkanlar el verdiği ölçüde cüzzi miktarlarda bir şeyler alınabilirse ki en temizi bence bu olur kısa vadelide olsa en azından kışı rahat geçirmelerini sağlayabiliriz...Gördüğüm kadarıyla aktif olarak forumu takip edenlerin sayısı hayli fazla..
O kadar yoğun bir gün geçirdim ki kafamdakileri tam olarak yazamadım sanırım..Anlatamadıysam,devrik cümleler kurduysam lütfen affola..
Herkese selamlar...

Selam arkadaslar,
oncelikle bu aci durumu bizler ile paylasip, katkida bulunma firsati verdiginiz icin sizlere cok tesekkur ederim.. Ayrica, zahmet edip arastirma yapan arkadaslarimiza da ayrica sahsim adina cok tesekkur ederim.. Elimden geldigince bende katkida bulunmak isterim.. lutfen, sekline karar verin .. bizler de vafizemizi yapip katkida bulunalim.. Mink bebegin ailesinde sabirlar dilerim, umarim bir nebze olsun katkimiz olur, reha

Herkese selam,
Benim önerilerim 1-yiyecek konusunda 2-çadır konusunda
1-Düşünülen dayanıklı erzağa ek olarak ;
Önümüzdeki bayramda çoğumuz kurban kesecek.İtiraf edeyimki ben eşim ve akrabalarım her kurban bayramında olduğu gibi bu bayramda dünya et elde edip kime dağıtacağımızı şaşırıyoruz.Benim durumumda olan herkes bu etleri güzelce paket veya kavurma yapıp bu insanlara dağıtabiliriz. Mevsim soğuk olduğundan etler dayanır kaldı ki kavurmalar normal sıcakta dahi dayanır.
2-Çadır konusunda keşke çok para toplansa da modern ve pratik soba kurulabilen ısı izolasyonlu çadırlar alabilsek. Ama inceleme sırasında Birden arkadaşımla gözlemlediğimiz kadarıyla naylon çadır kolaylarına geliyor birkaç top daha naylon alarak yırtılma,delinme vs sebeplerle naylon ihtiyaçları olabilir bundan alıp ailelere verebiliriz. Yoksa kendileri nakit para verip alamazlar sıkıntı çekerler bedelinide bebeler öder.
selamlar

valla suç bu insanları o şartlar altında çalıştıranda çokmu zor işçilerine prefabrik ev verseler !!!

O halde herkes ne gibi bir yardımda bulunabileceğini yazarsa konuyu toparlamaya başlarız ve tüm üyelerimize de duyuru emaili atmak için ön yazışmaları tamamlamış oluruz... Meral'in söylediği gibi para toplanması konusunda farklı fikirleri olan var mı acaba?

Arkadaslar,
pratik olmasi ve toplanan paranin "topluca" degerlendirilmesi bence daha iyi.. onerim:

1. evinde kullanmadigi esyasi olan arkasimiz var ise bunu paylassin
2. bu tip esyasi olmayanlar icin (benim gibi) bir hesap numarasi verilirse oraya havale yapalim

seklinde 2 alternatifimiz olmasi cok mu karisikliga yol acar? selamlar, reha

Bir de yardım tarihini belirleyelim. Bayram öncesi, bayram sonrası veyahut bayramda? Ne dersiniz?

Ortak banka hesabı hususunda bazı izin prosedürleri var, sanırım Valilik'ten izin almamız gerekiyor.

dağlarkızı' Alıntı:
Onun dışında Ankara'da kimler var bilemiyorum

Ankara'dan ben varım. Öncelikle minik bebeğe Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Konuyu başlangıcından beri takip ediyorum. Her türlü yardıma hazırım. Aslında İstanbul'da daha çok üye var, bir toplantı yapılıp neler yapılabileceği daha da somutlaştırılabilir. Diğer şehirlerdeki üyeler de buna göre hareket edebilirler.

Yazılanlardan toparlayabildiğim ve benim eklemek istediğim kadarıyla malzemeler:

1- Giyecek (kaban, ayakkabı, çizme gibi özellikle kışlık ve çocuklar için)
2- Gıda (özellikle uzun süre dayanacak kuru gıdalar)
3- Battaniye, yorgan, tulum vs.
4- Günlük temizlik maddeleri (sabun, deterjan, şampuan vs.)
5- İlaç (özellikle ilkyardım malzemeleri)
6- Çocuklar için ufak tefek oyuncaklar

Aklınıza gelen başka hususlar varsa listeye ekleyip yavaş yavaş toparlamalıyız artık. Bayram yaklaşıyor çünkü...

Sevgili Birden (transporter),
geçen hafta orada konuştuğumuz göçer insanlar, Kartepe'ye Suadiye tarafından çıkan yolda da kışı geçirmeye çalışan Adana veya güney menşeli göçerlerin bulunduğunu söylemişlerdi. Hatta oradaki bekçilik yapan delikanlı kendilerinin de kışın biraz daha yumuşak geçtiği bu bölgeye göçmeyi düşündüklerini söylemişti. Kabul edersen katılmak isteyen arkadaşlarla birlikte bu hafta sonu da o taraftan bir Kartepe tırmanışı yapıp o kişileri de bir gözlemleyip grubu bilgilendirelim.

Tabii kar olmayacağı için biraz çamur dışında pek cazip bir hafta değil :D

focus' Alıntı:
Ankara'dan ben varım.

Kendi yazımı okudum da çok bencilce bir yazı olmuş gibi geldi. Sanki Ankara'da bir tek ben varmışım, başka kimse yokmuş gibi. :smiley: Şöyle düzelteyim : "Ankara'dan ben de varım."

gevis' Alıntı:
Sevgili Birden (transporter),
geçen hafta orada konuştuğumuz göçer insanlar, Kartepe'ye Suadiye tarafından çıkan yolda da kışı geçirmeye çalışan Adana veya güney menşeli göçerlerin bulunduğunu söylemişlerdi. Hatta oradaki bekçilik yapan delikanlı kendilerinin de kışın biraz daha yumuşak geçtiği bu bölgeye göçmeyi düşündüklerini söylemişti. Kabul edersen katılmak isteyen arkadaşlarla birlikte bu hafta sonu da o taraftan bir Kartepe tırmanışı yapıp o kişileri de bir gözlemleyip grubu bilgilendirelim.

Günay abi Hatırlarsan ormancı bize her iki tarafın toplam 20 hane oldugunu söylemişti.Ayrıca kamp liderlerinin telefonuda bende var durum biraz şekillensin arar konuşur,ihtiyacımız olan bilgileri alırız..Hem aşagıdan tırmanmak o çamurda zor olur..Gerekirse yukardan ineriz..Bence Sogucak tarafını bi dolaşalım bu hafta..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR