Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 316
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,549
Ynt: Mevsimlik İşçiler Konusunda Yardım

bir teklifim olacak...çok fazla fiyat araştırmaya gerek yok...ticaretini yapmayacağız sonuç olarak....iş uzuyor ve insanların yardıma ihtiyacı var. toptancılar yerine parakende olarak hazırlatalım...her bir erzak paketi için fiyat belirlenmiş olur...herkes hevesli olduğu için paranın toplanması sorun olmaz (yada toplanan para kadar erzak alınır.) bir hesap numarasına eft yapalım işler de hızlanmış olur....sevgilerle

Etiketler

Günay Bey neden olmasın? Daha önce de belirttiğim gibi tüm mamülleri sanırım toparlayamayacağız çünkü az miktarda olduklarından sorun çıkartıyor toptancılar. Ek olarak ben de bizim buradaki yerel bir market ile görüşecektim, siz de yakınlarınızda varsa bu tip bir görüşme yaparsanız iyi olur. En azından birkaç seçenek değerlendiririz.

EFT ile ilgili olarak, yardım kampanyalarının belirli izin prosedürleri var. Zamanımız kısıtlı olduğu için bu tip bir prosedüre girmeyelim istedim. İzin almaksızın para toplamayı da etik açıdan uygun bulmuyorum. Yardım kampanyasını takip eden ve katılmaya hevesli çoğunluğun geneli İstanbul'da olduğu için eğer mümkünse tek bir yer ile anlaşıp herkesin kumanya bedelini o yere iletmesini sağlama taraftarıyım.

Selam Murat bey,
ekte fabrikadaki arkadaşlar olarak ramazanda daha önce yardım paketi yaptırdığımız yerel bir toptancı-market (kostaş) kuruluşa ait fiyat listesi mevcuttur uygunsa buraya yaptırabiliriz:
erzak tipi miktar üretici fiyat
Zeytin 1 kg soyadan 3,95
Kuru fasulye 1 kg gülen 2,50
Peynir 1 kg gürova 7,00
Nohut 1 kg gülen 2,50
Bal 500 gr balkova 9,90
Patates 5 kg 3,75
Reçel 500 gr tamek 2,20
Soğan 5 kg 3,25
Çay 1 kg bizden 4,80
Çiçek yağ 2 kg emek 5,75
Pirinç 2 kg osmancık-baldo 4,00
Şeker 2 kg 3,70
Makarna 5 pkt doyum 2,25
Tuz 1 pkt salti 0,35
Salça 1 kg bizden 2,45
Mercimek (kırmızı)1 kg gülen 1,50
Bisküvi 1 kg halk 2,95
Un 1 kg bizim 1,00
Kahve 100 gr 1,50
------------------------------------------------------------------------------------
toplam olarak 65 ,00 ytl/paket
Önerim de şu herkes paket olarak kaç paket almak istediğini belirtsin ben firmanın (Kostaş) banka hesap nosunu size iletirim oraya da yatırılır.Ödeme tamamlanınca isteyen arkadaşlarla beraber gider teslim ederiz.

Tabii bu tür mümkün olursa, yasal sorunları bilmiyorum.
herkese yeni yılda sağlık ve mutluluklar dilerim

günay bey firmanın hesabına eft yapmanın bir sakıncası olmaz...karşılığında fatura kesmek mecburiyetinde kalır...toplamda kaç paket hazırlamak gerekecek...

Günay Bey yardımınız için teşekkür ederim. Ben de bugün Rami'deki adamlarla kavga ettim. Ne yazık ki astarı yüzünden pahalıya gelecekti, o olsun bu olmasın muhabbetiyle en sonunda ilişkiyi koparmak durumunda kaldım :(

Bu arada marketin kumanyasındaki yiyecekler sizce bir aileye kaç ay gider? Acaba ilgili tutarın iki katı kadar bir kumanya mı hazırlatsak?

endüstri' Alıntı:
günay bey firmanın hesabına eft yapmanın bir sakıncası olmaz...karşılığında fatura kesmek mecburiyetinde kalır...toplamda kaç paket hazırlamak gerekecek...
Bayramda son olarak kurban etlerini teslime gittiğimde halen 14 hane olduğunu söylemişlerdi ancak yarın öğrenir akşama da bilgi veririm.
Tekrar iyi seneler!
Herkesin kesesine bol bol bereket dilerim.

Dilerim ki sadece burada değil daha geniş bir alana daha çok dağıtalım değilmi :smiley:
Temennimiz muhtaç insan hiç olmasın ama bunu engellemek bizim elimizde değil.
Ama mevcut en iyiyöntem yardım etmek en iyisi bence...
Yardım etmenin verdiği huzur da en tatlı tarafı değilmi?

Haklısınız Günay Bey, veren el alan elden iyidir demişler. Sitedeki tüm arkadaşlarımın da aynı bilinçte olduğunu bildiğimden eminim daha birçok yardım kampanyasına imza atacağız.

Bunun dışında ben de Fatih'teki yerel bazı marketlere listeyi verdim fiyat çıkartmaları için. Nihai durumu çarşamba günü netleştiririz artık. Olabildiğince çabuk harekete geçelim.

Tekrar yardımlarınız için (gerek sizin gerek diğer arkadaşların) teşekkür ederim.

VitaEsMorte' Alıntı:
Bu arada marketin kumanyasındaki yiyecekler sizce bir aileye kaç ay gider? Acaba ilgili tutarın iki katı kadar bir kumanya mı hazırlatsak?
Murat bey,
ben bu listeyi hanıma da gösterdim.
Onun yorumu şu oldu balı kesip reçeli 2 kata çıkarıp yerine de peyniri en az 1,5 kg yapıp unu arttırırsak bu erzak 1 ay rahatlıkla yeter.
Hanımlar bizden farklı görüyor işte :smiley:

Zaten ben de önceki listeyi bir anne olan bütçeci arkadaşıma yaptırmıştım. At binenin, kılıç kuşananın demişler ;D ;D ;D

Arkadaşlar bir marketten aldığım liste aşağıdaki gibidir. Bugün iki tanesinden daha fiyat alacağım.

Zeytin 1 kg 4
Peynir 1 kg 7.35
Bal 500 gr 6.25
Reçel 500 gr 2.45
Çay 1 kg 4.85
Şeker 2 kg 3.85
Tuz 1 pkt 0.3
Mercimek (kırm) 1 kg 1.65
Mercimek (yeşil) 1 kg 1.95
Un 2 kg 1.75
Kuru fasulye 1 kg 2.45
Nohut 1 kg 2.45
Patates 6 kg 4.2
Soğan 5 kg 3.75
Çiçek yağ 2 lt 5.35
Pirinç 2.5 kg 4.15
Makarna 5 pkt 3
Salça 1.5 kg 4.5
Bisküvi 1 kg 2.5

Toplam 66,75 YTL ediyor.

Liste marketlere göre üç aşağı beş yukarı farklılıklar içerebiliyor. Listede süt vardı, onu da çıkarttık mesela bu market için. Fiyatlar da ortalama fiyatlar, ufak tefek farklılıklar olabilir.

Ürün Adı Miktar Tutarı
Durmaz Lüx Zeytin 1kg 1 Ad. 3,95
Doküzhöyük Beyaz Peynir kg 1 Ad. 7,90
Balkovan 460gr 1 Ad. 6,40
Tamek Reçel 380gr 1 Ad. 2,30
Doğuş Mavi Harman Çay 500gr 1 Ad. 5,50
Evden Toz Şeker 1kg 2 Ad. 3,80
Saray tuz 750gr 1 Ad. 0,30
Kırmızı Mercimek 1kg 1 Ad. 1,65
Yeşil Mercimek 1kg 1 Ad. 1,95
Sinangil Un 1kg 1 Ad. 1,25
Kuru Fasulye 1kg 1 kg 2,99
Nohut 1kg 1 kg 2,30
Patates kg 5 kg 3,45
Soğan kg 5 kg 2,61
Orkide Ayçiçek 2lt 1 Ad. 7,50
Pilavlık Pirinç 1kg 2 kg 3,70
Doyum Makarna 500gr 5 Ad. 3,40
Sultan Salça 830gr 2 Ad. 3,60
Ülker Alpella Petibör 1kg 1 Ad. 3,95

TOPLAM : 68,50

Son market iyice uçmuş :(

Zeytin 1 kg 4.49
Peynir 1 kg 9.25
Bal 500 gr 9.73
Reçel 500 gr 4.49
Çay 1 kg 7.45
Şeker 2.5 kg 5.25
Tuz 1 pkt 0.33
Mercimek (kırm) 1 kg 1.99
Mercimek (yeşil) 1 kg 3.95
Un 1 kg 1.1
Kuru fasulye 1 kg 2.89
Nohut 1 kg 3.89
Patates 5 kg 4
Soğan 5 kg 3.5
Çiçek yağ 2 lt 6.25
Pirinç 2.5 kg 6.49
Makarna 5 pkt 0.85
Salça 1 kg 1.99
Bisküvi 1 kg 3.95

Toplam 81.84 YTL

Tüm teklifler birbirine yakın. Mesafe konusunu da dikkate alarak Günay Bey'in Kocaeli'de bulduğu marketin daha uygun olacağını düşünüyorum. Sonuçta erzakları almak için herkesin toplanması gerekecek.

Bir de birim kumanya adedinin 65 YTL olduğunu göz önüne alırsak bir aileye kaç adet kumanya verilmeli?

Baş taraflara baktım ama göremedim, Kaçar kişilik kaç aileden bahsediyoruz?

Bir de kıyafet yardımını nasıl ulaştırıyoruz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR