cygnet
Kamp I
Volkswagen Transporter minibüsümün içine kendi çizip imal ettirdiğim dolapları , kanepe ve çekyatağı yerleştirdikten sonra zamanı geldiği için TÜVTÜRK'e gittim..
Sıram geldi...Kanala girdim...Yetkili eleman arabanın sürgülü kapısını açıp içini gördüğünde " Oooo...Buna ne yapmışsınız böyle" diyerek ilk negatif düşüncesini belirtti..
Sonra, aracaın teknik muayenesini biitirdi ama sona geldiğimizde muayeneyi onaylamadı ve "bize tadilat projesi getirmelisiniz..Bunu bu halde kabul edemeyiz" deyip reddetti.
Sonrasında moderatörümüz Levent'i arayıp yardım istedim..
TÜVTÜRK'ün istediği "tadilat projesini ancak makine mühendisleri odasına kayıtlı bir mak. müh. hazırlamaya yetkiliymiş.
Hatta mak. mühendisinin de bu projeyi hazırlamaya yetki belgesinin olması gerekiyor olduğunu da ekleyeyim..Herhangi bir mak. müh. bu projeyi hazırlasa da TSE'den geçiremiyormuş...Bu, çok önemli bir kriter.
Vereceği raporun üzerinde barkod olacak..
Ayrıca raporu veren merci de TSE dir.
Böylece trafik tescil dairesinin itiraz edeceği herhangi bir unsur kalmayacak.
Ondan edindiğim bilgi ile onun tanıyıp tavsiye ettiği bir makine mühendisi ile irtibat kurdum..
İstediği bilgileri kendisine gönderdim.
Neleri istediğini burada açıklayayım.
1- Arabanın dışından ve 4 yönden çekilmiş fotografları.
2- Arabanın içinde yapılmış mobilyaların fotografları.
3- Ruhsatın aslı (kargo ile gönderdim)
4- Aracın UYGUNLUK BELGESİ...Bunu açayım..Mühendise gerekli olan bilgi ön ve arka dingil ağırlıkları ile "katar ağırlığı" bilgisiydi..Katar ağırlığı bilgisi ruhsatta yazılıydı ama daha resmi bir belge olmalıymış..VW nin resmi servisine gittim..Orada ki yetkili " araç nereden alınmışsa onu satan firmada bulunur" deyip internetten satan VW bayisini buldu.Tel no.nı verdi..Aradım..Ve isteğimi bildirdim. Bilgisayardan tüm gerekli bilgiye ulaşıp bana mail attılar..
Adına UYGUNLUK BELGESİ denilen ve 2 sayfadan ibaret olan bu belgede aracın tüm teknik bilgileri vardı.
Bu belgeyi mühendis arkadaşa mailledim.
5- Araç içinde ki mobilyaların teknik bilgileri (ebadı , ne maksatla kullanılacağı...vs.).
Tüm belge ve bilgilerin kendisine ulaşıp ulaşmadığının teyidini aldım..
Bana " çarşamba günü (4 gün sonra) çıkar" dedi ve şimdi 2.Nisan'ı bekliyorum..
Projeyi alıp yeniden TÜVTÜRK'e gideceğim..
Bakalım ne görüp yaşayacağım.Merak ediyorum..
Aklınızda olsun diye yazdım..
Öyle aracınızı kampervana çevirmekle iş bitmiyormuş , ben de yaşayınca öğrendim..
TÜVTÜRK önemli bir kriter..
Size tavsiyem işe başlamadan önce TÜVTÜRK'e gidip danışın ve onların vereceği bilgi doğrultusunda hazırlıklara başlayın...Orada ki yetkili amir de bana "keşke önceden bize danışsaydınız.." demişti..
Kolay gelsin.
Sıram geldi...Kanala girdim...Yetkili eleman arabanın sürgülü kapısını açıp içini gördüğünde " Oooo...Buna ne yapmışsınız böyle" diyerek ilk negatif düşüncesini belirtti..
Sonra, aracaın teknik muayenesini biitirdi ama sona geldiğimizde muayeneyi onaylamadı ve "bize tadilat projesi getirmelisiniz..Bunu bu halde kabul edemeyiz" deyip reddetti.
Sonrasında moderatörümüz Levent'i arayıp yardım istedim..
TÜVTÜRK'ün istediği "tadilat projesini ancak makine mühendisleri odasına kayıtlı bir mak. müh. hazırlamaya yetkiliymiş.
Hatta mak. mühendisinin de bu projeyi hazırlamaya yetki belgesinin olması gerekiyor olduğunu da ekleyeyim..Herhangi bir mak. müh. bu projeyi hazırlasa da TSE'den geçiremiyormuş...Bu, çok önemli bir kriter.
Vereceği raporun üzerinde barkod olacak..
Ayrıca raporu veren merci de TSE dir.
Böylece trafik tescil dairesinin itiraz edeceği herhangi bir unsur kalmayacak.
Ondan edindiğim bilgi ile onun tanıyıp tavsiye ettiği bir makine mühendisi ile irtibat kurdum..
İstediği bilgileri kendisine gönderdim.
Neleri istediğini burada açıklayayım.
1- Arabanın dışından ve 4 yönden çekilmiş fotografları.
2- Arabanın içinde yapılmış mobilyaların fotografları.
3- Ruhsatın aslı (kargo ile gönderdim)
4- Aracın UYGUNLUK BELGESİ...Bunu açayım..Mühendise gerekli olan bilgi ön ve arka dingil ağırlıkları ile "katar ağırlığı" bilgisiydi..Katar ağırlığı bilgisi ruhsatta yazılıydı ama daha resmi bir belge olmalıymış..VW nin resmi servisine gittim..Orada ki yetkili " araç nereden alınmışsa onu satan firmada bulunur" deyip internetten satan VW bayisini buldu.Tel no.nı verdi..Aradım..Ve isteğimi bildirdim. Bilgisayardan tüm gerekli bilgiye ulaşıp bana mail attılar..
Adına UYGUNLUK BELGESİ denilen ve 2 sayfadan ibaret olan bu belgede aracın tüm teknik bilgileri vardı.
Bu belgeyi mühendis arkadaşa mailledim.
5- Araç içinde ki mobilyaların teknik bilgileri (ebadı , ne maksatla kullanılacağı...vs.).
Tüm belge ve bilgilerin kendisine ulaşıp ulaşmadığının teyidini aldım..
Bana " çarşamba günü (4 gün sonra) çıkar" dedi ve şimdi 2.Nisan'ı bekliyorum..
Projeyi alıp yeniden TÜVTÜRK'e gideceğim..
Bakalım ne görüp yaşayacağım.Merak ediyorum..
Aklınızda olsun diye yazdım..
Öyle aracınızı kampervana çevirmekle iş bitmiyormuş , ben de yaşayınca öğrendim..
TÜVTÜRK önemli bir kriter..
Size tavsiyem işe başlamadan önce TÜVTÜRK'e gidip danışın ve onların vereceği bilgi doğrultusunda hazırlıklara başlayın...Orada ki yetkili amir de bana "keşke önceden bize danışsaydınız.." demişti..
Kolay gelsin.