Mission One

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,251

SDC

Zirve
Mesajlar
2,513
Tepkime Puanı
5
Yer
İstanbul
Şimdiye kadar elektrik motorları performans açısından benzinli motorlara yaklaşamıyordu.

ABD’deki Mission Motors firması benzinli motorların bu egemenliğine son verme çalışmalarına hız vermiş durumda. Üretimi yapılan en hızlı elektrikli motosiklet olan Mission One, saatte azami 240 km sürate ulaşıyor. 2 saat boyunca şarj edildiğinde de 240 km’lik bir menzile sahip oluyor. Bu model için özel olarak üretilmiş lityum-iyon batarya, frenleme sırasında oluşan enerjiyi de depolayarak bu enerjinin sonradan kullanılmasına olanak veriyor.

Motorun süratinden başka bir diğer önemli özelliği de torkunun (tekerleklere gücü veren dönme momenti) kalkıştan son sürate ulaşıncaya kadar azami değerde olması. Benzinli motorlarda azami torkun elde edilebileceği sınırlı bir motor devri aralığı bulunuyor.

Motorun görünüşü de performans özelliklerini pekiştirecek şekilde iddialı.





Bilim ve Teknik​
Nisan 2009​
 

Etiketler
Ynt: Mission One

iyiymiş..

çok bi sürat istemiyorum 150 yeter bana. km/h benim thunderbird gibi de 200 kuruş yerine 100 kuruş elk. yaksa ona da razıyım