Mission One

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,250

SDC

Zirve
Mesajlar
2,513
Tepkime Puanı
5
Yer
İstanbul
Şimdiye kadar elektrik motorları performans açısından benzinli motorlara yaklaşamıyordu.

ABD’deki Mission Motors firması benzinli motorların bu egemenliğine son verme çalışmalarına hız vermiş durumda. Üretimi yapılan en hızlı elektrikli motosiklet olan Mission One, saatte azami 240 km sürate ulaşıyor. 2 saat boyunca şarj edildiğinde de 240 km’lik bir menzile sahip oluyor. Bu model için özel olarak üretilmiş lityum-iyon batarya, frenleme sırasında oluşan enerjiyi de depolayarak bu enerjinin sonradan kullanılmasına olanak veriyor.

Motorun süratinden başka bir diğer önemli özelliği de torkunun (tekerleklere gücü veren dönme momenti) kalkıştan son sürate ulaşıncaya kadar azami değerde olması. Benzinli motorlarda azami torkun elde edilebileceği sınırlı bir motor devri aralığı bulunuyor.

Motorun görünüşü de performans özelliklerini pekiştirecek şekilde iddialı.


mmission1.png

mission2.png

mission3.png

Bilim ve Teknik​
Nisan 2009​
 

Etiketler
Ynt: Mission One

iyiymiş..

çok bi sürat istemiyorum 150 yeter bana. km/h benim thunderbird gibi de 200 kuruş yerine 100 kuruş elk. yaksa ona da razıyım :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,052
Mesajlar
1,527,998
Kayıtlı Üye Sayımız
166,795
Kaydolan Son Üyemiz
tora2005

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst