Mke Den Alınma Defender Için Tescil (plaka Ruhsat ) Işlemi Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muratsas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,077

muratsas

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Merhabalar

mkeden 1994 model n1g defender aldım.Aracımın kaporta boya gibi toplama işlemini yaptırdım.Plaka ruhsat çıkarmak için hangi işlemleri yaptırmam gerekli.Tse den geçmesi gereklimi yoksa sadece tüvtürk muayeneden ve emnietten işlem mi yaptırmam gerekli.Teşekkürler
 



MKE den aldığınız fatura ve çekme belgesi ile birlikte boya (renk değişimi) faturasını alıp trafik şubeye gidip dosya açtırıyorsunuz. Eğer araçta tadilat yapılmadıysa dosya harçlarını yatırıp TÜV e tespit muayenesine gideceksiniz. Eğer araçta tadilat yapıldıysa bunları projelendirmeniz istenebilir. tüv e gitmeden önce egzos emisyonu yaptırmanızda fayda var.(tüv de egzos emisyonu biraz fazla hassas) ayrıca aracın çekme belgede kaldığı süre boyuncaki yasal borçlarını da tüvde ödemeniz gerekli. tüv istasyonlarında kart geçmediğini unutmayın.
tüvden aldığınız tespit (aynı zamanda araç tespit muayenesi sırasında fenni muayeneye de girecek. o yüzden fenni muayeneden geçecek yeterlilikleri tam olması şart. fren,elektrik,güvenlik vs gerekliliklerinin tam olması gerekli) raporu ile tekrar trafik şubeye giderek ruhsat işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.
herşeyiniz eksiksiz ise aynı gün ruhsatınızı alabilirsiniz.
kolay gelsin.
 

Araç çekme belgeli ise ne gibi bir yasal borcu oluşuyor ki. Çekme belgeli araçta vergi işlemiyor diye biliyorum. Benim de bir aracım var trafikten çekilmiş. Bana masraf çıkartmayın şimdi.
 



Bende öyle düşünüyordum,benimde aracım trafikten çekme belgeli sadece 198 lira sanıyordum en son muayneye 2012 de girmiş trafikten 2015 de çekilmiş aradaki 3 yıllık gecikme cezasını bana yansıttılar 540 tl verdim yeniden trafiğe çıkmak için önce trafik sigortası yapılması gerekiyor benimki 540 tl tuttu egzos pulu aldım sonra muayne işlemlerini yaptıracaksınız sonra ek1 formunu ile trafiğe başvurulacak tescil işlemlerini emniyette yapacaksınız.Birde benimki gibi aracınız ruhsatta 7 kişilik yazıp arkada 2 koltuk yok ise muayneden kalıyorsunuz ya trafikten aracı şimdi 5 kişilik olduğunu yazdırın yada arkaya yalandan 2 sabit koltuk koyun