Mobil Telefon Operatörlerinin İnsafsızlığı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gevis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,420

gevis

Kamp I
Yer
İZMİT-KOCAELİ
Bu konuda çok büyük rahatsızlık çektiğim için bu köşede dile getirmek istiyorum.
Ülkemizde faaliyet gösteren tlf operatörleri gençlerimiz üzerinde telefonlarını çok kullanmaları konusunda müthiş reklam kampanyaları sürdürmektedir.
Adeta baskı uygulamasına dönüşen bu kampanyalarla gençlerimiz gereksiz bir konuşma çılgınlığı içindeler.
Örneğin,evimizin yanı başında bir dershane var hemen hemen her tenefüs çocuklar çıkar çıkmaz GSM telefonlarıyla başlıyorlar konuşmaya duyduklarımdan bazıları:
- dersten çıktık, sen napıyosun!
- Kafam şişti bi arayayım dedim! vs vs incir çekirdeğini doldurmayan boş konuşmalar...

Devleti temsil eden görevlilerimiz bu konuda yeterince hassas değiller.Çocuklar yanlarına anne babalarından harçlık alamıyorlar ama konuşacak telefon aidatı veya kontör parasını buluyorlar.

Yahu ben 100 milyon dolarlık şirketin planlama ve organizasyon işleriyle uğraşıyorum bu kadar gsm tlf ihtiyacı duymuyorum acil aranmıyorum.Hep gerektiği kadar konuştuk bu güne kadar.

Ortaya çıkan meblağı söylememe gerek yok ama ülke olarak sağıldığımız bir gerçek.
Ve maalesef gençlerimizi bu saçma masraflardan koruyamıyoruz.

Etiketler
Ynt: Mobil Telefon Operatörlerinin İnsafsızlığı

Bu konuda son derece haklısınız Günay Bey.
Cep telefonu kullanmayan ortaokul, lise talebesi neredeyse kalmadı.
Gençler arasında cep telefonu bir statü sembolü olarak görülüyor. Arkadaş ortamında masaya pahalı bir cep telefonu koymak puan kazandırıyor. Gençler o kadar hızlı cep telefonu değiştiriyorlar ki... Maalesef gençler sadece cep telefonlarıyla varlar.
Sadece konuşmaya değil, cep telefonuna hacanan para da çok fazla.

Günay abi,

Devlet GSM operatörlerinden çok ama çok yüklü vergi alıyor. Bu vergi de doğal olarak kullanıcıdan çıkıyor. Bu durumda devlet bile bile gençlerimizin basit ve gereksiz konuşmalarla hem sağlıklarının bozulmasına, hem yaşama tarzlarının sözüm ona batılılaşmasına göz yumuyor. Bu tarz alışkanlıklar, hatırlarsınız, ülkemize ilk Adidas ve Nike markaları geldiğinde de olmuştu. Bütün gençler belirli spor ayakkabısı, kot markası vs takıntıları yaşamıştı.

Bu konuda sorumluluk bir parça da anne ve babaya düşüyor. bugün telefon, yarın araba, ertesi gün ev, bir sonrası...? çocuklarımızın mutsuz, tatminsiz bir yaşantı sürmesini istemiyorsak, onların bu tür yarışlar içerisine girmesini engellememiz gerekiyor... Ama ne yazık ki, herşeyde olduğu gibi, çocuğu ile yeterince ilgilenmeyen ve çocuğunun mutluluğunu para ile satın alacağı ürünlerle karşılamayı uygun gören kişiler yüzünden, yarın bizim çocularımız da arkadaşında gördüğü eşyayı isteyecek... ve alınmadığı takdirde de anne-babayı sevmeyip, kendisini olmadığı halde kötü bir pozisyonda hissedecek.

birilerinin dur demesi gerekiyor ama TR'de bu kadar çok alışveriş merkezi açılırken, bu kadar reklam ve özendirici yayınlar varken, ne derece kolay bir iştir bilemiyorum.

Günay beyin düşünceleri ile hem fikirim ve sonuna kadar destekliyorum. Çocuklar telefon ve bilgisayar müptelası oldular. Üzülüyorum.

Bence bu artık imkansız denecek kadar zor!
Bilgisayardan çocukları uzak tutmak ilk öğretiim sonuna kadar ancak mümkün sonrasında zaten destekleyeceğiz. Bilgisayarla uğraşsın da kahveden bardan ve uyuşturucudan uzak dursun diye...
Ayrıca gelecekte işyerinde de bilgisayar bilmek şart oldu.
Ben böyle yaptım ve başarılı da oldum.Darısı başınıza.

Ama telefon tam bir israf!

Sorma be günay abi....Arkadaşı kullanırken sen yasaklasan ne olurHerkes birlikte hareket edecekki ..Kampanya tarzı..Ah öyle bişey olsa yasaklamak ile kalmayıp bide hedefe koyup vuracam o telefonları...Öyle sinir oluyorum yani..
Ama telefon operatörleride pompalıyor bunu..ellili.altmışlı yılladaki sigaraya alıştırma taktikleri şimdi cepte uygulanıyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR