Model Yardımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bluehunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,563

bluehunter

Ana Kamp
Yer
istanbul
kamp ve av ( balık-kara avı ) sırasında kullanabileceğim genel amaçlı kullanabileceğim hemde göze hitap edebilecek yekpare çelikten bir bıçak yaptırmak istiyorum ama modelde kararsızım benim bulduğum bazı modeller var resimlerini ekledim ama sizlerin önerebileceği daha güzel modeller varsa ve bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. :smiley:

bunları ayrı düşünüyorum.

Etiketler
Ynt: Model Yardımı

Bunların hepsi sabit bıçak, hiç açılır kapanır model beğenmediniz mi?

Bıçaklarda mutlaka arka kısmında delik olmalı, kanca geçirmek, çıplak olarak asmak ya da ip bağlamak için. Bazı zamanlar gerekiyor.

Fakat iyi çelikten kapanan bıçağınız olsun. Benim bıçak merakım var, en kullanışlı ve sevdiğim yanımda devamlı taşıyabildiğim, kapanan bıçaklarım.

Kapanan bıçağında kısa ve enli olanlarını ben çok kullanışlı buluyorum. Yani bıçak kısmı 12-13 cm. düşünün bıçağın eni ise 4 cm. gibi. Birde bıçağın et kalınlığı da

önemli, ince teneke gibi bıçakları ben kullanırken çok kırdım. Bıçağın sırtı 3 veya 3.5 mm. olsun. Sonrada bu bıçağı İnşallah ömürboyu kullanın ve sizden sonra torunlarınıza kalsın. Sapını sakın ahşap yaptırmayın.

Şahsen balık avı yaptığım şey değildir ama işin içinde kısmetse balık temizlemek olduğuna göre daha ufak bir bıçak daha kullanışlı olmaz mı? Eğer işin içine fileto çıkarmak girerse ince uzun bir bıçak tercih edilebilir.

Şahsen balık pisliğini çakının girinti çıkıntılarından temizlemek istemezdim. Hem su hem de et vs. ile temasta olacağından bu bıçağın paslanmazdan olması fena olmaz diye düşünüyorum.

bluehunter'ın avcı bıçaklarına, bunların el yapımı olanlarına ilgisinin olduğunu bilmekteyim. Hatta galiba bazı yatağan işi bıçaklarınız vardı di mi? :smiley: Ben bu seferlik ustadan boynuz saplı, ince bir bıçak istemenizi önereceğim. Balçak/bilezik pirinçten farklı olabilirse, örneğin paslanmaz gibi, daha iyi olur derim.

Aşağıdakiler gibi bir şeyler olabilir. Ararken bir çırpıda bu resimlere rastladım; daha iyisi illa ki bulunabilir.

Fishing-Knives.jpg
(Bkz.)

Ne Bowie, ne de başka bir ağır kalın bıçağı tavsiye etmiyorum. Bizon yada ayı avcılarının bıçağı, balık avı için biçilmiş bir kaftan değildir. ::smiley:

teşekkür ederim ortadaki ve en alttaki balık için oldukça kullanışlıya benziyor büyük ihtimal envanterime katılacaklar :smiley:

Bir fileto bıçağının çok kolay esneyebilecek şekilde ince olması iyidir. 12 cm'lik bir ağız için 2 mm kalınlık fena değil diye düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,978
Kaydolan Son Üyemiz
Barbaros KURTOĞLU

Çevrimiçi üyeler