Ynt: Motokaravan Camları için Isı Yalıtımı - Güneşlik
Güneşlik:
Zaman zaman Carrefour'da oto aksesuarları bölümünde içi baloncuklu, iki yüzü reflektif malzeme, kenarları kumaş biyeli, minibüsler için büyük ebatta güneşlik oluyor.
Ölçülerini hatırlamıyorum ama T4'ün ön camını boydan artacak şekilde, enden ise çok az eksik kalarak kapatıyor. Fiyatı da zaman zaman 2,50 TL'ye kadar iniyor sezon dışında.
Ben bundan alıp, iki yanına da bir adet alüminyum kaplı kamp matı alıp ikiye bölüp bantla yapıştırarak şekildeki gibi eklemiştim. Güneşliği dışarıdan cama koyup, kesik çizgiyle işaretli yerden ön kapıları açıp arasına sıkıştırıp kapatıyordum. Yaz ortasında güneşin anlında torpidonun üstü resmen serin duruyordu.
Yazın reflektif malzeme mutlaka dıştan kullanılmalı, önemli olan camı da ısıtmamak. Yoksa sadece güneş değil bir de ikinci bir ısı kaynağıyla baş ediyor olursunuz.
Yan camlara ise, yine alüminyum kaplı kamp matından bir tane alıp ikiye kesip bunları da kapının iki yanına sıkıştırarak, ön camlar açık şekilde içerinin serin kalmasını sağlayabilirsiniz.
[attachment=1]
27 haziran 2009 / Ortadaki ana gölgeliğin ölçüsüne baktım: genişlik 150cm, yükseklik 97 cm. Katlı hali ise yaklaşık 15cm x 97cm.