Ynt: Motokaravan İçin Araç Model Yılı Seçimi
Selamlar
Bu güne kadar 27 araç değiştirmiş biri olarak, aracın kaportası yorgun değil ve temizse, motor ile yürür parçaları piyasada makul fiyatlara mevcutsa o araç toparlanır, kaporta yorgunluğundan kasıt, bu tip araçlarda pas veya çürükten başka genel görünen yorgunluk ana direklerde çatlaklar oluşmasıdır, özelliklede şasesiz vede yan kaportalara asılan raf vb benzeri şeyler. dengesiz taşınan yükler zamanla aracın direkl köşelerinde çatlamalara sebep olur, motor ve yürür ise bana göre araçta bakılacak en son şeydir, sekman atarak dahi yeni motor yapsanız, karavan olarak ömrünüz boyunca size hizmet eder, yürürde öyledir hakkıyla yapılan iş yenisinden farksızdır, ama kaporta işi pek öyle değil, araçtaki en önemli kısımdır . örnek, kargo şirketlerinin araçlarının 1 yaşını dolduranların neredeyse tümünün kupaları çatlaktır, bir çoğuda gözle görülebilir.
Karavan imalatcılarına gelince, ben şahsi fikrimi söyleyim, memleketimizde adam gibi karavan yapan şirket bana göre yok. 3 tane karavan camı takıp bilmemne tente takmayla karavan olmuyor malesef.