Motokaravan için Burunsuz Minibüslerin Hangisi Uygun?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sisdagili61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,633

sisdagili61

Zirve
Yer
Beşikdüzü, Trabzon ve Çanakkale
Merhabalar arkadaşlar,
Piyasada bolca vede temiz sayılabilecek hesaplı 27 kişilik midibüsler var.Hatta yarın sabah bakmak için İstanbul'a gidiyorum, şimdilik sadece bakmak için.
Bunların bazı modelleri ortadan kapılı, bazıları arkadan kapılı olup sol tarafta kapıları yok.
Bu araçlar kulllanım için kolaylar bir dönem kullanmıştım.
Benim öğrenmek istediğim ortadan kapılılarmı yoksa arkadan kapılı larmı karavan için daha uygun.
Bu tür bir aracı karavan yapıp kullanan arkadaşlarımızdan bilgi bekliyorum.
Kalın sağlıcakla.

Etiketler
Ynt: Motokaravan için Burunsuz Minibüslerin Hangisi Uygun?

Kutluyorum!... :smiley:

Cavid Sezen
Not: Bu tip araçlardan karavan yapıp kullanan arkadaşlar var; yanıt gelecektir muhakkak.
Bir örnek: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66675.0

Merhabalar Cavid bey, asıl kutlama iş bitince ateş başında olacak.
Niyet etmek zaten işin yarısı derler.
Yarın sabah İstanbul'a gidiyorum bakalım kısmet olursa bu yaz olmaz ise bile gelecek yaz bende evimle gezebilmeyi arzu ediyorum.
Konuda deneyimi olan arkadaşlarımızdan bilgi bekliyorum.
Kalın sağlıcakla.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar,
Piyasada bolca vede temiz sayılabilecek hesaplı 27 kişilik midibüsler var.Hatta yarın sabah bakmak için İstanbul'a gidiyorum, şimdilik sadece bakmak için.
Bunların bazı modelleri ortadan kapılı, bazıları arkadan kapılı olup sol tarafta kapıları yok.
Bu araçlar kulllanım için kolaylar bir dönem kullanmıştım.
Benim öğrenmek istediğim ortadan kapılılarmı yoksa arkadan kapılı larmı karavan için daha uygun.
Bu tür bir aracı karavan yapıp kullanan arkadaşlarımızdan bilgi bekliyorum.
Kalın sağlıcakla.
Bende bu tür bir araç yok.
Ben sizin yerinizde olsam ortadan kapıyı tercih ederdim. Dikkat ederseniz yapma kasa karavanlarda da hepsinin kapıları ortada. Panelvandan yapılan kamperler de öyle. Bu şekilde arka bölüm bir bağımsız bölüm gibi tasarlanabiliyor. İnmek için yatak odasından geçmiyorsunuz. Ancak yine de arkadan kapılıdan da yapmak mümkündür.

Niyazi bey merhaba niyetine girmişsiniz şimdiden hayırlı olsun Allah tamamlamayı nasip eylesin düşünceniz çok güzel o tarz araçlar benimde dikkatimi çekiyor uzun soluklu tatillerde çokca rahat ettirir sahibini geniş ferah ve alt bagajları sayesinde çok kullanışlı bir karavan olur,bende Ferhat abiye katılıyorum orta kapı daha işlevsel olur arkaya güzel bir yatak ve banyo bir perdeyle ön taraftan ayrılırsa ve öne mutfak oturma gurubu tv vs ile çok hoş bir dizayn olur.

Merhaba arkadaşım,
Size de Ferhat bey'e de teşekkür ederim.Sağolsun Cavid bey, Celal beyin linkini vermiş.Yarın sabah İstanbul'a araba için gidiyorum bakalım ne olur herşey niyetle başlar bizde eşim ve kızımla dar bir bütçe ile niyetlendik kısmet olurda alabilir isek (takas bize daha uygun) sanırım bu sene koltuklarını söküp bir şekilde içinde yatabiliriz en azından yerde veya hamakta.
Ferhat beyin dediği çok doğru orta kapı daha mantıklı bakalım kısmet.
Eğer satınalma işi olur ise Celal beyden bilgi desteği isteyeceğim, fakat sizide ve diğer arkadaşları da galiba sık sık rahatsız edeceğim.
Bu arada motor yakışmış aman ha kasksız kullanma.
Kal sağlıkla.

Niyazi Bey, aracı satın almadan önce, Celal Hocamın konu ile ilgili düşüncelerini alsanız, daha iyi olur derim. ;)

Sizi niyetiniz için kutlamıştım; güzel bir düşünce bir emekli için, yineliyorum. :smiley:

Cavid Sezen

Cavid bey, teşekkür ederim.Aracı görüp beğendikten sonra iş almaya kalınca zaten hepinizden bilgi desteği talebinde olacağım.
Kaporta, motor, dirensiyel, şanzıman kısaca yüryen aksamı sorun değil o işerin kontrolunu yaptırabilecek olduğum arkadaşlarım, dostlarım var İstanbul'da.
Tabiki Celal beyden yapım konusunda görüş ve bilgi isteyeceğim.
Kalın sağlıcakla.

Merhaba
Şayet midibüs türü bir araç düşünüyorsanız ön sağ kapısı hariç diğer kapıları iptal etmek en güzeli,
ama arkadada bir kapı olsun derseniz duş (banyo) kabinine en yakın olacak kapıyı seçmelisiniz, tüm karavanı kumlu bir şekilde geçmek uygun olmaz.

Merhaba arkadaşlar,
Gittim arabaya baktım beğenmedim araba toplanmış fafat işi yapan kesin çırak bile değil bunu gördüm boya ve atılan macun bile hataları kapatmamış.
Niyetim burunsuz bir araç alabilmek olmaz ise başka panelvan veya çamlı koltuklu fakat 6 teker bir araç alıp yapabilmek.
Vazgeçmiş değilim hedef evimle gezebilmek.
Kalın sağlıcakla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler