<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 186092" data-quote="hzergn" data-source="post: 1559767"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1559767"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1559767">hzergn' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Merhaba,<br />
Motokaravan ile dünya turu yapmak istiyoruz ve eşim ile birlikte her ülkede uzun süre kalmayı planlıyoruz tahmini 5 yıl üzerinde olacak ve bu süre zarfında aracımızın muayene ve trafik sigorta işlemleri nasıl olacak? Aracı trafikten çekmek gerekiyor mu?<br />
Eğer trafikten çekersek tekrar ülkeye girerken nasıl bir prosedür uygulanır?<br />
Bu soruları trafik şube müdürlüklerinde ilgili kişilere sormak istedim ancak bir çok şubeye ulaşamadım ulaştıklarımdanda mantıklı bir cevap alamadım konu hakkında yardımcıı olabilir misiniz. Şimdiden teşekkürler.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Merhaba, konu hakkında doğrudan bilgili değilim, ancak genel bilgilerime göre:<br />
1) Aracınız motokaravan olduğuna göre yüksek ihtimal her yıl muayenesi yapılmaktadır, sorun yaşamamak için mümkün olabiliyorsa yılda 1 kez ülkeye giriş yapıp, sınıra en yakın yerdeki TUV istasyonunda muayenenizi yaptırabilirsiniz.<br />
2) Araca çekme belgesi çıkarırsanız zaten sınırdan dışarı çıkabileceğinizi sanmıyorum, ruhsat, sigorta vs nasıl olacak?<br />
3) Sigorta online yada uzaktan yapılabilen birşey olduğundan yaptırabilirsiniz ama çekme belgeli olması durumunda sigorta olmaz, sigorta olmadan da seyahat??? büyük risk hatta yüksek cezalar, trafikten men vs... bisürü başınızı ağrıtan konu olur bence...</div>