Motokaravan Sahibi Olmak İstiyorum; Yardım Görüş ve Önerileriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan camadan01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,095

camadan01

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Selamlar Adım Cem,

Yaşım 33. siz değerli gezenbilir üyelerinin karavanlar ile ilgili gezilerini gördükçe bi motosiklet kullanıcısı olarak daha konforlu ve ailecek gezip konaklama yapılacak bi araç olarak motokaravanlara merak sardım.

aklımda bi tane edinmek var. daha doğrusu çocukken yabancı filmlerde görürdüm aileler karavanları ile gezerler güzel bir şekilde sizlerin bu şekilde gezdiğinizi görünce sizlerin arasına katılmak için planlar yapmaya başladım. burada bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.

şimdi gelelim sorulara.
1- hazır yapılmış karavanmı almak lazım?
2- normal bi minibüs alıp karavana çevirelim?
3- eğer 2. soruma cevap evet ise 1993-1995 ford transitler bu iş için uygunmudur?
4- karavanı yaptırırken plan opsiyon olan eşyalarda dahil bir seferde hepsini yaptımak mı olmalıdır?

şimdilik sorularım bu kadar yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Yeni Depreşen Karavan Merakım ile İlgili Sorular

Cem bey,
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Tüm hevesli karavanseverler foruma ilk girdiklerinde benzer sorular yöneltiyor. Forumu geçmiş sayfalar da dahil olmak üzere biraz araştırırsanız aslında tüm sorularınıza cevap bulacaksınız. Ben yine de kısaca cevaplayayım.
1. Hayır, kendiniz de yaptırabilirsiniz. Tüm 2. el ürünlerde olduğu gibi kullanılmış karavanlar biraz daha hesaplı. Ama bazı uyanıklar da bu işten anlamayanlara sıfır fiyatının çok üzerinde pazarlamaya çalışmıyor değil. Üretici firmalar genellikle sipariş üzerine çalışıyor.
2. Minibüs alıp karavana çevirmek şu an uygulamada olan yönetmelik sebebiyle biraz zor. Panelvan alıp karavana çevirmek daha mantıklı. Ancak Alkovanlı tip düşünüyorsanız panelvan da olmaz. O zaman şasesi olan kamyonet türü araçlar uygundur.
3. Karavana çevrilecek araçlar %87 ÖTV ödememek için 5 yaşından büyük olmalıdır. Bunca para ve zahmet harcanacak aracın da genellikle mümkün olabildiğince yeni olmasına çalışılır. Yani içinde bulunduğumuz 2009 yılı itibarı ile en yeni 2004 model araçlar olabilir. Yeni yaptırılacak bir karavan için daha eski araçlar pek mantıklı değil. Ama bütçeye göre düzenlemeler yapılabilir. Sağlam ve sorunsuz olmak kaydıyla her tür panelvan- kamyonet bu iş için uygundur. PSA grubu ducato-boxer-jumper türü araçlar (camper için) sık tercih edilen modellerdir.
4. Bu planlama size özel olacaktır. Kendiniz yapacaksanız istediğiniz sürede yavaş yavaş da yapabilirsiniz. Ancak elzem olan bir takım düzenlemeler araçta radikal değişiklik yaratacağından aracın projelendirilip ruhsatına motokaravan olarak işlenmesi gerekir. Yani aracın orasına burasına pencere açıp bir yandan gezip, tamamlama sürecini daha uzun vadeye yaymak pek mümkün değildir. Projelendirip onaylattıktan sonra aracı tamamlamak için 3 ay gibi bir süreniz var.
Forumu iyice bir inceleyin, sorularınız daha netleşsin, herkes yardımcı olur.

Cem Bey,

Bilgiler için çok teşekkür ederim. en azından nereden başlamam gerektiği ile ilgili bir fikrim oldu.

Saygılarımla,

Aramıza hoş geldin Cem zaten bu karavancılığın temelidir Motorculuk,genç iken sadece motor vardır yaş biraz ilerleyince karavan artı motor oluyor adres olarak en doğru yerdesin burası bir aile aradığın tüm sorulara cevap bulursun sadece kendi ihtiyaçlarını kendin bilirsin bu sebeple nasıl bir şey lazım onu söyle daha kolay olur yönlendirme.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR