MOTOKARAVANDA AĞIRLIK SORUNU

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yücekayalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,757
Ynt: MOTOKARAVANDA AĞIRLIK SORUNU

Aka' Alıntı:
En doğru yöntem bu imiş, geç öğrendik, fakat aracı 1 saatte sökülür vazyette yaptım ben, bir gün kafama eserse herşeyi değiştirebilirim.
Genç olmak farklı bir şey.Bir sevgiliyi göreceğim diye"1969"bir gecede 34 km yol yürüdüğümü hatırlıyorum!Sökersin elbet.Umutlarındaki ufuk çok geniş.Selamlar.

Etiketler

Adil05' Alıntı:
Eyonk 4mm,5mm,6mm re kalınlığında eskiden kapıların iki tarafına sıkılan,170x210 ebadında bir çeşit kontraplak.Kavak kontradan daha hafif ve sağlam"medefelamdan" 3 veya 4 kat enine boyuna yapıştırma.Ağırlığını en kısa zamanda vereceğim.

Sözünü ettiğiniz ürün arkalık denilen bir yüzü lamine diğer yüzü mdf olan malzememidir.
Daha çok gadrop arkalarında kullanılır.

airboat' Alıntı:
Sözünü ettiğiniz ürün arkalık denilen bir yüzü lamine diğer yüzü mdf olan malzememidir.
Daha çok gadrop arkalarında kullanılır.
Eyonk ortası kavak diğer iki yüzü ahşap "gürgen görünümlü "kaplı ,hafif ve düz satıhlı pnoteks ve vernik yapılmaya uygun ,kontraplak.Daha önce ev kapılarının kaplamasında kullanılırdı.Arkalık için pahalı.Arkalıklar genellikle bir tarafı boyalı medefedir.

Çok eski bir konu ama başka detaylı başlık bulamadım.
Çekme karavandan Motokaravan a geçip çeşitli Avrupa turları yapmayı planlıyorum. Fakat ağırlık konusu aklıma takıldı. Tecrübeli karavancılar yardımcı olabilirse sevinirim.
17m3 bir ducato alıp 3+1 ruhsatlı 4 kisi (ikisi cocuk) seyahat etmek istiyorum.
Kabaca bir hesap yaparsam Ducato boş agırlıgı 2000 kg + 300 kg (4 yolcu) + 50 kg (yakıt) + 100 kg (40 kg temiz su , 40 kg pis ve 20 gri su deposu yolculuk sırasında acil ihtiyac icin kullanım kapasitesi ) + 100 kg ( Esya + yiyecek + icecek) + 50 kg (acil durum malzemeleri alet çantası + kriko + uzatma kablo + hortum) = 2600 kg
Kısaca 900 kg onca malzeme için yeterlimidir. Buzdolabı + su ısıtıcı + ortam ısıtıcı + 3 güneş paneli + uydu anteni + 2 akü + mobilyalar + maceratorlu wc + ilave koltuklar + 1 veya 2 tüp + evye ocak + masa + yataklar + tente + alet çantası + kablolar + hortum vs vs.
Gorunuse gore ilave yukler ornegin bisiklet + bisiklet taşıyıcı veya motorsiklet ve taşıyıcı bunlar epey lüks gozukuyor.

Şaka bir yana ,karavanlarda ağırlık konusu iveco sahibi olmam dolayısıyla beni biraz daha fazla ilgilendiriyor derkeeeen fazlada dert etmiyorum.hanım ile ikimiz 74+57=131kilo.Bu ağırlığı geçmeyecek formül tamam.Temiz su+atıksu=depo ağırlığı.Yolda su ile işim olmaz.kamp yapacağım yerde zaten tartı problemi yok.Mobilyayı masif panellerden yapıyorum.M2 si 9 kilo.Suntalem 13.5 kilo.Burada açıktan70, 80 kilo hafifliyorum.Kantar girişinde direksiyona hanım geçiyor, ben ihtiyaç için arabadan iniyorum. 74 kilo.Stepne taşımıyorum.Çift tekerlek avantajımı kullanıyorumve 300 grm lastik tamir seti 40 kilo da buradan.Arabamın altını her zaman temiz tutarım 30 kilo çamur toprak yük olmaz.Yakıt deposu 80 kilo 25 litre mazot 200 km yol yapıyor.Yaşlı olduğum için hemen hemen her benzinliği ziyaret ediyorum, bu arada 25 litre yakıt alıyorum.60 kiloda buradan.Yatak viskoleks olacak,ağırlığı o.Tavan +taban+ yan ağaçlar ithal köknar.Kavaktan dah hafif.çiftli yolcu koltuğunu bire indirdim.İki kişiyiz.Bütün bunlar yetmez ise arabanın motorunu atıp,iki ip takıp karavanı hanımla beraber çekmeyi düşünüyoruz.Sevgili karavan dostlarım;amaç karavanla gezmek olunca bir TC vatandaşı olarak pratik olma becerilerimizi kullanırsak o kadarda problem yok.Aracım 15.6 m3.Onun ferahlığını ağırlık problemiyle yok etmek istemem.Aracımız ne kadar hafif olursa çıkabileceğimiz rakım okadar yükselir.Hepinize sevgiler.
Merhaba iveco daily 2.3 motor motokaravanınız yüklü iken kaç kilo?

Şaka bir yana ,karavanlarda ağırlık konusu iveco sahibi olmam dolayısıyla beni biraz daha fazla ilgilendiriyor derkeeeen fazlada dert etmiyorum.hanım ile ikimiz 74+57=131kilo.Bu ağırlığı geçmeyecek formül tamam.Temiz su+atıksu=depo ağırlığı.Yolda su ile işim olmaz.kamp yapacağım yerde zaten tartı problemi yok.Mobilyayı masif panellerden yapıyorum.M2 si 9 kilo.Suntalem 13.5 kilo.Burada açıktan70, 80 kilo hafifliyorum.Kantar girişinde direksiyona hanım geçiyor, ben ihtiyaç için arabadan iniyorum. 74 kilo.Stepne taşımıyorum.Çift tekerlek avantajımı kullanıyorumve 300 grm lastik tamir seti 40 kilo da buradan.Arabamın altını her zaman temiz tutarım 30 kilo çamur toprak yük olmaz.Yakıt deposu 80 kilo 25 litre mazot 200 km yol yapıyor.Yaşlı olduğum için hemen hemen her benzinliği ziyaret ediyorum, bu arada 25 litre yakıt alıyorum.60 kiloda buradan.Yatak viskoleks olacak,ağırlığı o.Tavan +taban+ yan ağaçlar ithal köknar.Kavaktan dah hafif.çiftli yolcu koltuğunu bire indirdim.İki kişiyiz.Bütün bunlar yetmez ise arabanın motorunu atıp,iki ip takıp karavanı hanımla beraber çekmeyi düşünüyoruz.Sevgili karavan dostlarım;amaç karavanla gezmek olunca bir TC vatandaşı olarak pratik olma becerilerimizi kullanırsak o kadarda problem yok.Aracım 15.6 m3.Onun ferahlığını ağırlık problemiyle yok etmek istemem.Aracımız ne kadar hafif olursa çıkabileceğimiz rakım okadar yükselir.Hepinize sevgiler.
Merhaba iveco daily 2.3 motor motokaravanınız yüklü iken kaç kilo?

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR