Motokaravanla Romantik Yol, Garda, Venedik, İsviçre - Ekim 2012

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tanerer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 385
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,890

Etiketler
güngör' Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler ile gezinizi ve Venediği daha dikkatli takip ediyorum.

Venedik gezisi yapabildiğimizde bizde siz ve sizin gibi gezginlerimizin sayesinde farklı bir bakışla gezebileceğiz.

Emeğinize teşekkürler.

Teşekkür ederim. Sizin Venedik resimlerinize bakarken bugünleri hatırladığım gelecek günleri görür gibi oldum.

daha çok bahar aylarında normalden 90 mm daha yüksek su yükselmelerine acqua alta deniyor

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalGaleriHaber&ArticleID=910960&HaberPage=1

EKONOMİ

Venedik 5. yüzyılda barbarlardan kaçanlar tarafından kurulmuş. Barbar terimi ortaçağda daha çok Türkler için kullanılıyor. Bu daha eski bir tarih, henüz Türkler Anadoluda değiller ama kovalayanlar arasında Türklerin ataları olabilir. Ama daha ilginci bugün genetik araştırmalar gösteriyor ki, kaçanlar arasında da Türkler varmış ki, italyanların ataları, Türklerin ataları ile bazı yerlerde yakın akraba çıkıyor.

Korunabilmek için öyle bir şehir kurmuşlar ki, suların ortasında kimse saldıramamış. Bu sayede kendilerini ekonomik gelişme ve ticarete verebilmişler. Hatta ticaret ve bunun için gerekli sayı sistemini daha sonraki yıllarda Türklerden öğrendikleri de bir rivayet.

Kapitalizm Venedik'den çıkmış diyorlar. Tuvalette yazılı "Venedik'de bütün tuvaletler 1 eurodur" tabelasını gördükten sonra tröstleşmenin de buradan çıktığını düşünmeye başladım.

Siz gene de pahalılığı ile ilgili söylenenler ile moralinizi o kadar bozmayın. Ara sokaklarda 1 euroya kahve içecek cafe'ler bulabilir ve ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. çantanızda bir şişe su bir elma ile Venedik ekonomisine fazla bir şey bırakmadan da gidebilirsiniz. Ya da nüfusları 300 binlerden 70 binlere düşen bu şehre hüzünlenip, zaten yok olmakta olan bir şehir deyip fiyatların bir miktar yüksek olmasına aldırmayadabilirsiniz. insanlar ana karadaki mestre'ye göç ediyorlar ve ben bu evlerde kimselerin oturduğundan bile emin değilim.

Bugün Venedik ekonomisinin önemli unsurlarından birisi kanımca haritalar kifayetsiz kalınca devreye giren sokak tabelaları. Ne tarafa giderseniz gidin sonuçda maksat tenha sokaklardaki dükkanlara biraz hareket getirmek.

20121014_115500.jpg

20121014_115546.jpg

20121014_115749.jpg

VE MASKELER

Ben şahsen turistik eşya almayı sevmiyorum (Genelde çok eşyam olmasını sevmiyorum) ama tabi insanların gezdikleri yeri anımsatacak o yere özel turistik eşyalar almalarını da anlayabiliyorum. Şubat ayında festival zamanı gitse idim benim de maskeler ile ilgili anılarım olabilirdi belki.

Satın aldığınız şey eğer turistik bir nesne ise bizim çokca kafamızda yaptığımız maliyet + Kar vs. hesapları yapmanın çok bir anlamı yok. Herşeyin değerini turistlerin onlara verebileceği maksimum bedel belirliyor. Türkler gibi bir pazarlık geleneği ile, siz de bir maske için 10 Euro'dan 300 euro'ya kadar fiyatlar görebilir ve pazarlık ile dörtte bir fiyata da alabilirsiniz. Ancak bunun tersine o gün iyi kazanmış ya da gününde olmayan, burnu büyük bir satıcıdan terslenedebilirsiniz de.

Masal kitaplarından çıkmış gibi duran maskeli yaşam için iki rivayet var.

1- Avrupa'yı kasıp kavuran veba yillarinda, sehir o kadar cok kokuyormus ki, hasta olmayan soylular o kokuyu hissetmemek icin uzun burunlu maskelerle dolasiyorlarmis sokaklarda

2- Ayrımcılığı, hiyerarşiyi ortadan kaldıran bir gelenek.

ikinci alternatif bana bu masalımsı şehirde daha tercih edilir geliyor ama bu kadar erken tarihde bu tarz sembol geleneklerin başlaması da şaşırtıcı geliyor. Ne de olsa daha tam bitmemiş bir ırkçılık, ayrımcılık var hala Avrupa'da. Hatta petrol bulunmasa kölelik de halen devam ederdi deniyor.
Almanya'daki yürüyüş yapılan karnavalların arkasında da, yılda bir kere kırala istediğini söyleyebilmek gibi bir gelenek yatar, maskeli partiler de belki benzeri bir anlam taşıyordur vakti zamanında.

20121014_115116.jpg

İphone'un kendi albüm bölümünde düzenle seçeneği var. Orada döndürebilir ya da kesebilirsiniz. İlaveten ücretsiz yada ücretliuygulamalar var. Snapseed gibi

Geçenlerde ios yazılımının son versiyonunu yükledim. O günden beri Tapatalk'a gerek olmadan forumlara direkt foto yükleyebiliyorum. Güncelleme uyarıları da okuyor. Onlarıda yaparsanız , yeniliklere en kısa sürede ulaşmış olursunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,045
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR