Motordan (ZJ) Gelen Ses ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ardayldrm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,650

Etiketler
Ynt: Motordan (ZJ) Gelen Ses ?..

Sevgili Arda ben de yanlış algılamış olabilirim , kusuruma bakma, sanki servisle ilgili bir sıkıntı varmış gibi hissettim... seninde yazdığın gibi harika insanlar ya da esnaf diye tabir ettiğimiz halden anlayan adamlar ve ben bu güne kadar hiç bir müşterisini sorununu çözmeden gönderdiklerini görmedim , vakit bulup da aracını götürürsen en ekonomik ve sağlıklı şekilde gerekli bakımı yaparlar... ses'e gelince Yüksel bey'in yazdığı gibi kayış gergisinden kaynaklanıyor olabilir ya da kasnaklardan birinin bilyeleri bozulmuşdur ki bu da motor kaputunun içine kuş sıkışmış gibi ses yapar ve kayışın dengesiz dönmesinden dolayı erimesine yol açar , zamanla diğer dönen parçaları da etkiler... ben bundan 1 yıl önce ağır bakım yaptırdığımda kayışla beraber avare kasnağı da değiştirmişdim , aşırı bir ses yoktu ama kasnak artık yalpalamaya başlamışdı , doğal olarak yeni takılan kayışı da bozacağı için değişmesi daha doğru olacaktı....

Bunlar bizim araçlarımızın kronik sorunları , tıpkı direksiyon kutusu ya da pompası , marş dinamoları , amortisörler , araç stabil haldeyken vites değişiminde kasılmalar , frene bastığımızda arka tekerleklerden gelen enteresan sesler gibi.... araçların 2 ton'a yakın ağırlığı yıllar geçtikçe yapılan kilometreyle orantılı olarak bazı parçaların değişmesini gerektiriyor... Görüşmek üzere.... sevgiler..

aviator310' Alıntı:
SELAM. BENDE DE AYNI SORUN VAR AMA BENIMKI KLIMA KASNAGINDAN GELIYOR. BENIM TAVSIYEM MOTOR CALISIRKEN KLIMAYI DEVREDEN CIKAR YANI KAPAT. GERCI BIZIM ARACLARDA TABIKI EGER OTOMATIK KLIMA ISE SIZ DEVREDEN CIKARSANIZ DA IC ISI SENSORU ICERISININ ISINDIGINI HISSETTIGI ANDA DEVREYE GIRIYOR VE EKRANDA KLIMA ISIGI YANMASA DAHI CALISIYOR. VE YINE BUGU COZME MODUNDA DA KLIMA SURUKLI CALISIYOR VE YINE EKRANDA KLIMANIN CALISTIGI GOROLMUYOR.
Yanlış, Klima kompresörü ışık yanmadığında çalışmaz. Bide büyük yazmayın. Ayıp olur. Yazabilen var, yazamayan var... :smiley:

yuysal' Alıntı:
Benim aracım Cherokee XJ.Araca göre değişiklik göstereceğini sanmam.
Fark var. Zj 5.2' lerde otomatik gerginlik ayarı var hatta seyretmek bile keyifli, kendi kendine oynayıp geriyo. Ama o mekanizmada ayar gerektiriyor nadiren...

Kayış dönerken sadece bi pıst wd40 sıkın içine bide dışına, ses geçiyorsa büyük sorun yok ( ama sadece bi pıst ) ve kayışınız eski değilse idare edersiniz. Baştan konuşun ustayla, bu sesi kes, gene başlarsa parçalarımı takarsın seninkileri geri verir paramı alırım diyin. Etkili olur, ama sağlam köprüleri yıkılır bi kayış uğruna. En iyi yan sanayi kayış ve mopar avare toplam 140 ytl., mopar kayış artı mopar avare 200e dayanır. Ve ustalar anladığım kişilerse sonuna kadar güvenin.....

Ynt: Motordan (zj) Gelen Ses ?..

Devirdaim falan yazanlar olmuş ama gerçekten ZJden anladığınızdan şüphe etmeye başladım... Arkadaşlar o gelen ses direksiyon pompasından geliyor bir sonraki aşaması ise gaza basış oranınızla birlikte o sesin civlayarak artması direksiyon yağını tamamlayarak geçici şekilde sorun aşılabilir fakat hortumlarınızı ve pompanızı kontrol ettirin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,713
Kaydolan Son Üyemiz
selikme01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR