Ynt: Motordan (ZJ) Gelen Ses ?..
Sevgili Arda ben de yanlış algılamış olabilirim , kusuruma bakma, sanki servisle ilgili bir sıkıntı varmış gibi hissettim... seninde yazdığın gibi harika insanlar ya da esnaf diye tabir ettiğimiz halden anlayan adamlar ve ben bu güne kadar hiç bir müşterisini sorununu çözmeden gönderdiklerini görmedim , vakit bulup da aracını götürürsen en ekonomik ve sağlıklı şekilde gerekli bakımı yaparlar... ses'e gelince Yüksel bey'in yazdığı gibi kayış gergisinden kaynaklanıyor olabilir ya da kasnaklardan birinin bilyeleri bozulmuşdur ki bu da motor kaputunun içine kuş sıkışmış gibi ses yapar ve kayışın dengesiz dönmesinden dolayı erimesine yol açar , zamanla diğer dönen parçaları da etkiler... ben bundan 1 yıl önce ağır bakım yaptırdığımda kayışla beraber avare kasnağı da değiştirmişdim , aşırı bir ses yoktu ama kasnak artık yalpalamaya başlamışdı , doğal olarak yeni takılan kayışı da bozacağı için değişmesi daha doğru olacaktı....
Bunlar bizim araçlarımızın kronik sorunları , tıpkı direksiyon kutusu ya da pompası , marş dinamoları , amortisörler , araç stabil haldeyken vites değişiminde kasılmalar , frene bastığımızda arka tekerleklerden gelen enteresan sesler gibi.... araçların 2 ton'a yakın ağırlığı yıllar geçtikçe yapılan kilometreyle orantılı olarak bazı parçaların değişmesini gerektiriyor... Görüşmek üzere.... sevgiler..