Motorlu Taşıtlar Vergisi - %5 Muamması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BIM01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,904
selamlar
vergi konusunda anlaştık ancak dediğim gibi 2001 yada 2000 3.2 alacagım kasko yaparlar mı
sonucta 20000 kusur para vereceğiz.imkanlar kısıtlı sonucta kaskosuz binilmez herhalde.
siz değerli kullanıcılar dediğim modelleri kaskolumu kullanıyorsunuz.
20000 civarı param var sonra yavas yavas.birseyler yapacagım.cevrem yeni model küçük japon 30000 civarı al diyor.rav 4 -vitara falan onlarda da bagac iç hacim ne bileyim
aile içinde kullanacagız sonucta .e boyda 1.90 kucuk dedikleri bana da kucuk zaten.

Etiketler
hocam ben hıc bır arabama kasko yaptırmadım ..yapmayıda dusunmuyorum cok para on yıl bır mılyardan hesaplasan 10 mılyar kardayım ..sukur cok buyuk kazam olmadı kazalardada bana carparlar genellıkle ..yalnız soyle bısey duydum trafık sıgortasında prımı bıraz fazla odedıgın zaman kasko gıbı kullanabılıyomus.. bu sekılde bır uygulama yapan varmı aranızda

Arkadaşlar sonuç ne oldu acaba bende de 98 model 3.2 dizel 4x4 nissan pikap var aracımın mtv si kasko bedelinin %5 ini geçiyor ve indirim yapıldığında da durum değişmiyor bir indirim daha istediğimde böyle bir indirimin yapılamayacağını sadece bir alt dilimden vergilendirme yapılacağını söylüyorlar

benim daha önceki araçlarımdam %60 gibi bir hasarsızlığım olduğu için 2001 aracıma 10taksitle toplam 730 tl ye kasko yaptırdım

slm bendede 3.2 frontera var daha dün dilekçe verdim 6 aylık 918tlden 652 tlye düştü vergi dairesinden sordum sadece bir alt dilime düşüyor dediler araştıralım dedim kanun bu başka bişi olmaz kanun ne derse o olur dediler benim araştırmamdan aldığım sonuç kolay gelsin takip

Benim gördüğüm kadarıyla ve Gelir İdaresi Başkanlığının sitesindeki açıklamaya göre olay verginin %5'i geçemeyeceği olayı değil. böyle bir ibare yok. Ödenen MTV tutarı kasko bedelinin %5'ini geçemez demiyor. O yılkı resmi tahakkut %5'i geçerse bir alt dilimden ödenir diyor.
Aslında zorlanırsa yoruma açılabilir fakat yine de epey zorlamak gerek bu yorumu. Bu arada hadi zorlayıp sizin gergi dairenizdeki memura bunu kabul ettirdiniz diyelim. Yarın öbür gün devlet bir inceleme yapıp, burada vergi kaçağı var deyip, geriye dönük faizi ile birlikte tüm paraları geri istemeyeceğinin de garantisi yok malesef. malum emekli ödemleri, aylık bağlanmalarında sıklıkla karşılaşılan bir durum oldu bu.

http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1234&tx_ttnews%5Btt_news%5D=1858&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1233&cHash=70cad739b0

VALLA HOCAM BİRİSİ KUYUYA BİR TAŞ ATTI TAŞI ÇIKARAMADIK ...ELİMİZDE BİR TANE DEKONT OLSA ÇÖZERİZDE MALESEF ODA YOK ..BEKLİYORUZ OCAK AYINI BELKİ BİRİ BİR YERDEN DÜŞÜK ÖDER DEKONT GELİR BİZDE YORUMA AÇARIZ..

Ynt: Motorlu Taşıtlar Vergisi - %5 Muamması

selam arkadaslar

ocak geliyor bakalım 2013 te 2001 model 3.2 ne çıkacak.bu arada ilk vergi indiri mi için dilekce vericeğim.
dilekceyi nasıl yazıyoruz.bir örnek bukabilirmiyiz.

fuatcemal' Alıntı:
selam arkadaslar

ocak geliyor bakalım 2013 te 2001 model 3.2 ne çıkacak.bu arada ilk vergi indiri mi için dilekce vericeğim.
dilekceyi nasıl yazıyoruz.bir örnek bukabilirmiyiz.

link aşağıda
http://www.gokhanguneri.com/download/egitim_harici/mtv-bildirim-formu-2012.rar

trafik sigortası yaptığın yere kaşelet vergi dairesine götür ama acele etme yeni kasko değerlerinin açıklanması 10- 15 gün sürer ..

biraz ilintili biraz da alakasız bir soru sormak istiyorum.
malum 2. el araç satışlarında artık aracın muayene yada vergi borcu varsa noterler devrini yapmıyor.
Peki örneğin satışı Ocak ayında yaparsak yine Ocak vergisinin ödenmiş olmasını istiyorlar mı yoksa süresi bitmediği için devre izin veriyorlar mı?

her ne borcu olursa olsun satış yapmassın ...ocak 1 de olsa mtv yatırıp öle satışı yapabilirsin..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR