Motorlu Taşıtlar Vergisi - %5 Muamması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BIM01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,856
Ynt: Motorlu Taşıtlar Vergisi - %5 Muamması

aracın bağlı bulunduğu vergi dairesi olmaz sizin bağlı bulunduğunuz vergi dairesi vardır ve araç da sizin bağlı bulunduğunuz vergi dairesince işlem yapılır yani işlemmlerinizi istanbul dan yaptırabilirsiniz ayrıca giderken ruhsat fotokopisinide istiyorlar bilginize

Etiketler

Bilgi için teşekkür ederim.
Bende bugün Ümraniye Vergi Dairesini aradım. "Dilekçenin plakanın ait olduğu yerdeki vergi dairesine" verilmesi gerekiyor dediler. Bende ondan sonra Kırklareli vergi dairesini arayıp durumu anlattım , evrak gönderimi için adres aldım. Bana , bize göndermenize gerek yok demediler. bende bunun üzerine evrakları hazırlayıp bugün kargoya verdim. bakalım ne olacak.

vergi indirimi için Plakanız hangi ile bağlı ise o il e ait bir vergi dairesinde yaptırabilirsiniz. ben bunu antalya da 3 saat kuyrukta bekledikten sonra öğrenmiştim.

o sinir ile istanbul a git / gel işlemleri halletmem 3 saatten az sürmüştü :smiley:

arkadaşlar,
Bugün, aracımın kasko değerini gösteriri belge ve dilekçem ile bağlı buşunduğum vergi dairesine gittim,
dilekçemi incelediler, haklı olduğumu görüp sistemde gerekli düzeltmeyi yaptılar.
(aracım 2008 model ssangyong actyon sport 4x4)
selamlar

kabasakal73' Alıntı:
arkadaşlar,
Bugün, aracımın kasko değerini gösteriri belge ve dilekçem ile bağlı buşunduğum vergi dairesine gittim,
dilekçemi incelediler, haklı olduğumu görüp sistemde gerekli düzeltmeyi yaptılar.
(aracım 2008 model ssangyong actyon sport 4x4)
selamlar

demekki kasko degerleri belli olmuş bizede vergi dairesi yolu gorundu ..vergiler zaten cok fazla birde fazla para odemenin ne geregı var

vet gözümüz aydın. Benim vergi 1979TL. 2001 3.2 V6

2012 de 652*2=1304TL ödedim.

2013 bir alt dilim 703*2=1406TL gözüküyor

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=90755.40#ixzz2HbbXW0AY

selamlar
bizim arac 23800 gözüküyor.yüzde 5 1190 ama vergi 1400 aslında bir alt dilim
934 olması gerekmiyor mu.

fuatcemal' Alıntı:
vet gözümüz aydın. Benim vergi 1979TL. 2001 3.2 V6

2013 bir alt dilim 703*2=1406TL gözüküyor

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=90755.40#ixzz2HbbXW0AY

selamlar
bizim arac 23800 gözüküyor.yüzde 5 1190 ama vergi 1400 aslında bir alt dilim
934 olması gerekmiyor mu.

ben daha gitmedim vergi dairesine. gittiğimde soracağım.

ben bugün gittim 2001 model 3.2 OV vergi 2013 1. taksit 402 küsür tl ye düştü

vay 402 diye ben mi yazmışım ah eşşek kafam
çooooooook çok özür dilerim arkadaşlar 402 değil 702 olacaktı

sadoz5775' Alıntı:
vay 402 diye ben mi yazmışım ah eşşek kafam
çooooooook çok özür dilerim arkadaşlar 402 değil 702 olacaktı

o zaman dediğime geliyor :(

mrdnmz' Alıntı:
evet gözümüz aydın. Benim vergi 1979TL. 2001 3.2 V6

2013 bir alt dilim 703*2=1406TL gözüküyor ???

kusura bakmayasın emre hocam yanlış yazmışım dediğim gibi cuma günü gittim vergi dairesine 1. taksit 702 tl kusür oldu maximum kartta kampanya varmış pazartesi günüde iş bankası maximum karttan 6 taksit çektireceğim

ah be sadoz hocam
bizide heycanlandırdın.demek ki 1 alt dilim oluyor 2 olmuyor herhelde.
bu zamana kadar ödedim diyen olmadı.
ne yapalım 950 veririm diyen 1400 de verir.
gülü seven dikene katlanırmış.ama yinede kanıma dokunuyor.bu yaşta araba için bizden aldıkları.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR