Motorunu Değiştirenlere Müjde :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,435

sword7

Zirve
Yer
Akçay
Herkese merhabalar. Bir puma motor sahibi olarak bu haberi duymanızı istedim. Geçen gün yakın bir abim aracının muayenesini yaptırmış. Lpgli araçlar hariç muayeneye gelen araçların kaputunu artık açmıyorlarmış. Yeni kurallara göre motor numarasını artık incelemediklerini, gerekli olan şeyin sadece şase numarası olduğunu söylemiş yetkili şahıs. Gerçekten benim için sevindirici bir gelişme. Sadece bizim burası için geçerli bir kural olduğunu düşünmüyorum, tüvlerin hepsinde böyle olması gerekli. Yinede motor değişimi yapanlar veya yapmayı düşünenler en yakın tüvden araştırsınlar bu konuyu. Büyük bir yük kalktı üstümden diyebilirm...

Etiketler
Ynt: Motorunu Değiştirenlere Müjde :smiley:

umut bu güzel bir haber ancak bizim araçlarımız benzin lpg var bu durumda izlenen prosedur hakkında bilgi varmı

foremost' Alıntı:
umut bu güzel bir haber ancak bizim araçlarımız benzin lpg var bu durumda izlenen prosedur hakkında bilgi varmı

Lpg li araçlarda motor kaputunu açıp sadece gaz kaçağı var mı diye bakıyorlarmış, motorla ilgili hiçbirşeye bakmıyorlarmış. Ben çok sevdiğim bir abimin yalancısıyım :smiley: Onun aracıda 76 impala. Sonuç olarak motor şase numarası kontrolü bitmiş diye düşünüyorum...

sword7' Alıntı:
Lpg li araçlarda motor kaputunu açıp sadece gaz kaçağı var mı diye bakıyorlarmış, motorla ilgili hiçbirşeye bakmıyorlarmış. Ben çok sevdiğim bir abimin yalancısıyım :smiley: Onun aracıda 76 impala. Sonuç olarak motor şase numarası kontrolü bitmiş diye düşünüyorum...

yasal olarak hala motor numarası devam ediyor şöyleki AB uyum çalışmalarına göre motor aşınan ve değişebilen parça kısmına giriyor ve asıl olan şase numarası
şu anda sadece tüvde bakılmıyor direk motor no okunmadı hafif kusur olarak yazıyorlar .
mecliste ki yasa tasarısı değişince artık gerek kalmıcak.
şu anki durumda aracınız çekme belgeliyse yada tespite gidildiğinde bakılıyor.
motor numarası yakın gelecekte kalkıcak fakat benzinli aracını dizele çeviremeyeceksin .
yada 1600 cc motorunu çıkarıo üst cc motar takamıyacaksınız.
iyi olan tarafı motorunu aynı sını bulup taktığın zaman trafik le ve evrak işleriyle uğraşmayacaksın
faturanı alıp ruhsata arsına koy yeter.

Mayıs ayında muayene yaptırdım, benim aracın da motor numarasına bakılmadı. Ancak, aynı istasyonda görevlilerle çekme kancası yüzünden tartışan TD5 Disconun sahibi, motor numarası okunmuyor diye yetkili servise gönderildi. Selamlar.

bizim burada bir kaç yere ve takip işi yapan arkadaşlara danıştım bu uygulamadan haberleri yok eski düzen devam ediyorlar bu uygulamanın geçerliliği bölge bölge değişiyor sanırım henüz yazılı bir kanun çıkmadanda istasyonlar eski düzen gider diye düşünüyorum bizim v8 olayını daha ertelememiz gerekecek sanırım arkadaşlar :(

sword7' Alıntı:
umut benim muayne yaklaşıyor dokuzuncu ayda bakalım bekleyip kendi gözlerimle göreceğim nasıl olacak eğer söylenildiği gibi bakılmassa çakarım chevrolet v8 245 beygir hacı önümde makine yürümez haberin olsun ;D

foremost' Alıntı:
umut benim muayne yaklaşıyor dokuzuncu ayda bakalım bekleyip kendi gözlerimle göreceğim nasıl olacak eğer söylenildiği gibi bakılmassa çakarım chevrolet v8 245 beygir hacı önümde makine yürümez haberin olsun ;D

Abi sen muayeneyi yap motoru öyle tak, seneye sorun kalmaz zaten ;D ;D

bugun aldıgım en guzel haber oldu :smiley:)) bısey soracam yanlız tam olarak bılmıyorum sımdı benım aracın muaynesı zaten gecmıs durumda once muayne yaptırıp mı motor degıstırıim yoksa muayne yaptırıp sonra motor mu degıstırmelıyım?? nasıl bır yol takıp etmelıyım? renk degısımı de dusunuyorum bu yasal proseduru nasıl takıp etmelıyım???

sword7' Alıntı:
Abi sen muayeneyi yap motoru öyle tak, seneye sorun kalmaz zaten ;D ;D
aynen öyle yapacağım kardeş 2 seneye devran döner herşey olabilir avrupaya girecezya bana uyar walla ;D

berk' Alıntı:
bugun aldıgım en guzel haber oldu :smiley:)) bısey soracam yanlız tam olarak bılmıyorum sımdı benım aracın muaynesı zaten gecmıs durumda once muayne yaptırıp mı motor degıstırıim yoksa muayne yaptırıp sonra motor mu degıstırmelıyım?? nasıl bır yol takıp etmelıyım? renk degısımı de dusunuyorum bu yasal proseduru nasıl takıp etmelıyım???

Hiç fark etmez abi, paşa gönlün bilir. Ama önce muayeneyi yaptır derim, yakalanırsın falan bakarlar muayene geçmiş ceza yemeyesin...

berk' Alıntı:

motor değişimi için muayene gerekecek zaten, o yüzden değişimden sonra yaptırman doğru gibi geliyor, bu arada avatarın çok güzelmiş :smiley:)))

10 gün kadar önce Tüv'e araç muayenesi için gittim.Geçen sene ve bu seneki kontollerde motora hiç bakmadılar.Tekrar yazayım motora hiç bakmadılar.Sadece şasi no ya bakıldı.Motor numarasını okuyamama hafif kusur olarak geçiyor.Bazı durumlarda da yetkili servise motor numarası okunmuyor diye gönderip servisten buna göre düzenlenmiş evrak istiyorlar.Bu olaya şahit oldum.Ancak motor numarasına kimse bakmadı.Tabi bu aslında bir avantaj...7-8 bin TL'ye ambulans kasa al.Sonra bir tane dizel motor ile mevcut benzinliyi değiştir.Daha ne olsun.
Bu arada tespit edilirse bu bir suçtur.Kaçakçılıktan hüküm giymeye kadar gider bilginiz olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.