<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Motosiklet Bölümü Tanışma Platformu</b><br />
<br />
Sevgili Zeynep, Uzun yol yapmak, birçok motosiklet kullanıcısının hayalidir. Motosiklet geçmişine mutlaka birkaç uzun yol macerası eklemek ister dostlarına anlatmak için yada motosiklet camiasında bir yer edinebilmek için. Dişardan ne kadar cazip görünse bile bu fikir içerden bakıldığında aslında oldukça zor ve o kadar daha tehlikelidir. Motosiklet tecrübesinden ziyade öncelikle ciddi bir fiziki kondüsyon gerektirir. Her baba yiğidin harcı değildir bu. Pilot arkadaşımız Cenk çok iyi bilir. Pilotlarda rastlanan bir İKARUS SENDROMU durumu vardır. Pilotlardan sonra en çok rastlanılan kesim motosiklet sürücüleridir. Öyle bir durumdur ki delikanlılık, gözükaralılık yada çok iyi birsportif kondüsyon bile dinlemez. O yüzden ne kadar eski ve tecrübeli motosiklet sürücüsü olsanız bile, bu durumun karşısında hiçbir şansınız yoktur. Onun haricinde uzun soluklu motosiklet yolculuklarında en çok görünen durumlar ise açık gözle uyuma, yorgunluktan dolayı beynin aniden kendini kapatması. Sürekli düz olda gitmekten uyuşan vücudun viraja geldiğinde beynin ona direksiyonu kırma emri göndermesine rağmen kolların bunu yapamaması, yoğun trafikte solunan karbonmonoksit gazından dolayı reflekslerin zayıflaması ve uyuşukluk gibi daha birçok durum söz konusu. Yalnız yola çıkma fikrinizi de saygıyla karşılıyorum ama hiçbir tecrübeli motosikletçi yalnız yola çıkmaz. Yola çıkmak isteyen bir arkadaşımız olursa aramızdan biri mutlaka ona eşlik etmek için işi gücü bırakır takılır peşine. Sürüş esnasında sohbet etmek ayrıca pilotu ve beynini de zinde tutar. Uzun yol için önemli bir kriterdir bu. Uzun yol esnasında alıştığımız günlük beslenme düzenimizi de bozduğumuzdan ve yetersiz beslendiğimizden dolayı bir süre sonra da vücut çökmektedir<br />
Uzun yol sürücüsü olarak şahsen ben de çok isterim böyle bir seyahate çıkmak. Benim gibi Hem fotoğrafçı hem motorsiklet sürücüsü için hayal edilemiyecek bir durum. Her ne kadar gözükara ve dostlar arasında Deli Murat olarak anılsamda da iyi bir techizat ve yol şartlarına kondisyon, sağlık ve tecrübe olarak dayanabilecek bir arkadaş/ arkadaşlarla yola çıkmayı tercih ederim. Hem kendi güvenliğim için hem de yolculuğun ehemniyeti açısından.<br />
<br />
Motosiklet tecrübeniz, boyunuz kilonuz nedir bilmiyorum ama öncelikle Türkiye içinde biraz yol alın ( Bizim için uzun yol 1.000-1.500 km'den başlar) ölçü tartın kondisyonunuzu. Ona göre limitlerinizi belirleyin derim. Bayan olmanızdan dolayı oturma pozisyonu da uzun yolda sizi çok rahatsız edeceğini unutmayın.</div>