Motosikletle Dünya Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan delizi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,598
Selamlar,

cevaplariniz icin tesekkur ederim. sedat'cim bilkent universitesi ile anlastim. iki hafta sonra calismalarimi orada devam ettirecegim. dedigim gibi su anda toplanma telasindayiz. seninle de otorup bir adam akilli konusamadik. insallah kisa zamanda hepsini yapacagiz.

saglicakla
ozhan u.

Ynt: Motosikletle Dünya Turu

özhan bey ben mehmet bende eskişehirliyim hemşehriymişiz ben eskişehirde anadolu üniversitesinde çalışmaktayım ve küçük bir motorum var bende bu motoru bir f650gs ilşe degiştirmek istiyorum inşallah yakında olucak ve bende ilk etapta seninki kadar büyük bir dünya turu düşünmüyorum am ilk olarak afrikadan baslamay düşünüyorum ve ikinci hedefim bir dünya turu

Özhancım ben sponsor konusunun dışında herhangi bir engeli aşamıyacağımı düşünmüyorum bu konuyu nasıl hallettin gercekten merak ettim dogrusu

delizi' Alıntı:
selamlar,

gunden gune daha da heyecanlaniyorum aslinda. bir an evvel planlari yapmak, rotayi hazirlamak, ekipmanlari almak, bilgi toplamak, sponsor bulmak istiyorum. ama cok iyi biliyorum ki sifirdan baslanmasa bile dunya turu hazirliklari en az 2 yil suruyor.

belgesel cekme, kitap cikartma, dvd hazirlama gibi sonuclari da olacak elbet gezinin. ama su anda hayatimin baska bir donemecinde oldugum icin acikcasi bunlarin hicbirini yapmaya firsatim kalmiyor. 2 hafta sonra ana karargahim ve harekat merkezim ankara olacak sekilde ilk adimi atacagim.

once rotayi cikartacagim, sonra rota uzerindeki ugrayacagim sehirler ve gorulecek yerleri cikartacagim. bundan sonra gerekli burokratik belgeler ile ilgili bilgiler toplayacagim, sonra teknik ekipman listesi, maliyet hesabi yapacagim. tum bunlari yaptiktan sonra hepsini guzelce bir dosya haline getirip sponsor aramaya cikacagim.

nasip olursa da 2009'un ilkbahar veya sonbahar mevsiminde de gazi cevirecegim.

tum bu asamalar gecilirken en buyuk destedigim sizlerin yardimi olacak. bu site ana bulusma yerimiz ve herseyin adim adim yayinlanacagi yer olacak.

simdiden hepinize cok tesekkur ediyorum.

gorusmek uzere
ozhan u.

Özhan bey merhaba...
Konum olarak nerelerdesiniz bilemiyorum ama bu arzunuz ve azminizin geldiği noktayı açıkçası çok merak etmekteyim.. Hatta Istanbul ya da Izmir'de iseniz sizinle tanışıp yaptığınız rota planlarını keyifle dinlemek isterim...

Benimde şu sıralar içimi farklı bir rota kemirmekte...
Siz Antartika demişsiniz, benimkisi ise Bering Boğazı & Alaska!
"Motosiklet ile İstanbul Boğazından; Bering Boğazına", ömrüm yeterde oraya yetişebilirsem ve geçebilecek bir araç bulabilirsem "-ki Magadan'dan uçak ile geçenler olmuş" Alaska'ya geçerek Güney Amerika'ya inme hayali...
Bu hayallerin insanın içini nasıl kemirdiğini tahmin ediyorum çok iyi biliyorsunuz.
Neyse, şimdi önemli olan sizin hayaliniz!

ne aşamada?
planınız ne?
rota çıkardınız mı?
vize sorunsalı konusunda gelişme var mı?
vs.vs.

merakla cevabınızı bekliyorum...

MSN kullanımınız varsa eklerseniz sevinirim.. (tekilay@hotmail.com)

Selamlar,
Ümit KAPLAN

Forumda dolanırken buldum bu konuyu okumak bile heyecan vericiydi fakat son yorumun üstünden neredeyse 8 ay geçmiş.. Durum hakkında hala bilgilendirilme yok .Mümkünse "delizi" arkadaşımız bize kısa kısa bilgiler versin. Bu biz gezginleri gerçekten çok sevindirir. Ayrıca yolculuk notlarıda çok iyi birer rehber olucaktır bizlere

MelihKara' Alıntı:
Forumda dolanırken buldum bu konuyu okumak bile heyecan vericiydi fakat son yorumun üstünden neredeyse 8 ay geçmiş.. Durum hakkında hala bilgilendirilme yok .Mümkünse "delizi" arkadaşımız bize kısa kısa bilgiler versin. Bu biz gezginleri gerçekten çok sevindirir. Ayrıca yolculuk notlarıda çok iyi birer rehber olucaktır bizlere
bu geziyi düzenleyipte sonlandıran arkadaşın paylaşımlarını bizde bekleriz evet en kısa sürede paylaşalım. :smiley:

Cok guzel bır fıkır. ;)
Sızı tebrık edıyorum ve heyecanla anılarınızı beklıyorum.Umarım en kısa zamanda gercek olur hayalınız ve bır an evvel baslarsınız motorla dunya turunuza.
Yolunuz acık olsun.

ÜLKER

herkese merhaba, motorsiklet bölümüne yazdım ancak önümüzdeki aydan itibaren motor turlarıma başlıyorum. ilk rotam suriye-lübnan-ürdün. katılmak isteyenler benimle temasa geçebilirler. gerçi bu başlık 2006da açılmış :D her daim yola çıkabilirim. güney amerika da dahil, şu anda tek olarak cesaret edemiyorum açıkçası. ama daha gerçekçi rotalarımı yazmak gerekirse;
1- suriye ürdün lübnan
2- iran
3- yunanistan ve adaları, hırvatistan, bosna makedonya
4- ve her türlü diğer rota teklifleri.

Selam :D
Ben motosıklete daır ne ılgısı ne de bılgısı olmayan bırısıyım ne yazık kı :(
Sadece sızın anılarınızı dınlemek ısterım buradan ;)
Gezıye daır hersey bana heyecan verdığı için motosıkletle Dunya Turu fıkrı cok cazıp geldı.Eger ılgım ve hatta bır motorum olsaydı kesınlıkle boyle bır fıkre katıılır hemde gezıde yer alırdım :-\
Sıze keyıflı ve heyean dolu bır yolculuk dılıyorum.Bızler ıcın fotograf cekmeyı ve anılarınızı not almayı unutmayın olur mu?
Yolunuz hep acık olsun ınsallah.
Saygılar.

ÜLKER

barış bey öncelikle ailemize hoş geldiniz.yanlış anlamazsanız benim naçizane fikrim akıllı bir motorcu asla tek başına uzun yolculuğa çıkmaz.ben uzun yolculuk değil ama bir dağ gezisi yaptım ve düştüm azkalsın uçurumdan aşşağı düşüyordum ki son anda motorla birlikte yola yatmak zorunda kaldım ve döner dönmezde motorumu sattım.kısacası asla yola yalnız çıkmayın başınıza ne geleceği belli olmaz.saygılarımla

doğru söylüyorsunuz ancak 14 senelik motor tecrübem mevcut. motorla olmasa da 2 kere irandan afganistana gittim karayoluyla riskli bölgelerden. pek sorun görmüyorum. genelde turlarımı yalnız yaparım. elbette grup olarak gitmek çok daha makul.

Motorla dunya turu son derece heyecan verici, ogretici, pekcok kisinin hayallerini susleyen birsey. gunluk hayatin kesmekesinden nasil siyrilinir nasil yapilir bilemiyorum ama olmeden once yapilmasi sart olan birsey. Yapan/ planlayan/ benim gibi imrenen tum gezginlere selam olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,791
Kaydolan Son Üyemiz
hayklaz422

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR