Ynt: Mountainbiker's Photos
selam,
hakikaten bir bolum vardi ki baslarda,bana ne isim var burada dedirtti(!!)vatandas is makinesini yukari cikarmak icin kendine yol acarken,carsak bolgesini fena halde dagitmis,iste oradan asagi inerken 40 kere nereden gitcem diye dusundum,diger inen cikanlar nirengi taslarini ve kirmizi noktalari koymuslar ama o bile yetmedi,burasi en zor bolum.haa bu arada insan bildigi arazide bile yolunu goz gore gore sasirabiliyor,aradan uzuun zaman gecerse eger...bu sefer yol iyice uzuyor...bana bir dostum bazen takiliyor (KILAVUZ KARGA )diye..iste bu nedenle..
ayrica ormancilar tel orgu cekmisler heryere onlari bisiklet omuzda gecmek de ayri bir sanat gerektiriyor,onuda yolda tecrube ettik,haa korktugum sey adamlar tel cekmis ya hani,ulan birde MAYIN dosemis olmasinlar dedim,dagcilara tuzak,gecmesinler ormana daga tasa evlerinde otursunlar diye...
yillarin cukuryaylasinin yolu, o tasli,heyelanli yolu,neredeys asfaltlanacak hale gelmis,yapin desen yapmazlar...ama doga ana bu kis orayi kendine uygun hale getirecek nasilsa..hersene bu guzel yerlerde yerlesimin dahada hizli bir sekilde arttigina sahit oluyorum,oda uzuyor.heleki bir anda karsimda kel bir arazi gorunce sok oldum...icinden gectigimiz ormani kesmisler,tek agac kalmayacak derecede,yasli agaclari temizliyorlarmis...hepsini mi yaa? bir zamanlar antalyanin 2 ayri yerinde cok buyuk yangina sahit oldum,hepsi tanidik bolgelerde idi,agladim oralari yanarken,ormanci tanidiklara ne olur izin verin bende sizlere yardimci olayim icim biraz rahatlar belki dedim izin vermedilerdi,iste o bolgedeki yetisen agaclar 15-16 senede daha yeni yeni insan boyuna erdiler.bu sene kesilen bu yasliagac dediklerinin yenilenmesi ise nereden baksam 20 sene oda yanmaz ve o araziye insaat vs. yapilmazsa...ULKEMIZDE MUTHIS DERECEDE DOGA KATLIAMI VAR-BETONLASMA VAR VE BU GIT GIDE HIZLA ARTIYOR..
neyse ben fotolara geceyim.yazmak istemiyorum cunku yazdimmi icimdeki birikmisler ortaya cikiyor..siz fotolara bakin iyisimi...
iyi seyirler...
mountainbiker