MT Lastikler Asfaltta Sağa veya Sola Çekme Yapar mı?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moger Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,641

moger

LAND CRUISER VX 80
Asfaltta giderken MT lastikler desen yapısı dolayısıyla sağa veya sola çekme yapabilir mi?

Etiketler
Ynt: MT Lastikler Asfaltta Sağa veya Sola Çekme Yapar mı?..

İlker telefondada konuşmuşduk. :smiley:

1-M/T yapısı gereği belli süratlerde sağa-sola zemin kaynaklı yada M/T yapısalından kaynaklı çekmeler doğal.
2-Lastikte üretim hatası nedeniylede çekme yapması muhtemel.
3-Aracın ön düzeninde bir aksaklık-ayarsızlık olması muhtemel ki önceden yapmıyordu denmesi peki bişey ifade etmez.
Çünkü,yeni lastikler takılı altında unutma. ;)
4-Zayıf bir ihtimal ama her zaman ihtimal ihtimaldir.Jantta da bir akıntı olabilir.

Bunlardan hangisinin olduğu ise,1-2 basit işlemden sonra ortaya çıkar ;)
Bu kısmı kolay,kafana takma ;)

Cooper STT ilk takıldığında yapıyordu, yer değiştirdik halloldu.

Asfaltta sağa-sola çekme yaptığı gibi yolun yapısında mevcut derin izleri de takip ediyor...

Selam arkadaşlar.Bende aynı sorunu yaşıyorum.Cooper stt lastik taktım 37 araba devamlı olarak sola çekiyor.Kaç sefer rot ayarı yapıldı lastikler yer değiştirildi ama sorun hala devam ediyor.Kafayı yemek üzereyim ne önerirsiniz?

sarilarin_sulo' Alıntı:
Selam arkadaşlar.Bende aynı sorunu yaşıyorum.Cooper stt lastik taktım 37 araba devamlı olarak sola çekiyor.Kaç sefer rot ayarı yapıldı lastikler yer değiştirildi ama sorun hala devam ediyor.Kafayı yemek üzereyim ne önerirsiniz?

pitman kolunu eğri ve büyük olanla değiştirdiniz mi?

1-Bu lastikler %80 off-road %20 on-road,bu unutulmasın.
2-Belli referansların dışındaki ebat değişikliklerinde de yapabiliyor.Çünkü gerek genişlik ve gerekse yükseklik değişimi etkin olabiliyor.
3-Yapılan yükseltme işleminin gerek malzeme ve gerekse montajı sırasındakki olası yanlışlıklar.
4-Özellikle iddalı değişimlerde,ne yazıkki binen aşırı yük ve sürtünen alanın değişimi,zemin yapısı bunlar biri yada hepsi M/T tarzı lastiklerde asfalt zeminlerde bu tip yansılamalar doğurabiliyor.

Başlığı açan arkadaşşa teşekkürler aynı olay bendede vardı dedim araç model olarak yıpranmış rot balansa soktum hatta yapamamışlar kandırıldık diye düşündüm ama bu lastıklerin kuronik problemi imiş direksyonu bırakınca sağ sol farketmıyor araç çaktırmadan geziyor o yüzden direksyonu bırakmadan yola devam ediyoruz

simurg2' Alıntı:
.... bu lastıklerin kuronik problemi imiş direksyonu bırakınca sağ sol farketmıyor araç çaktırmadan geziyor o yüzden direksyonu bırakmadan yola devam ediyoruz

Erkan yok öyle değil ;)
Bunun bi çok farklı sebebi var,ama oldukça ince detay ve karışık,burdan biraz zor oluyor ;)
Bi ara bana çay içmeye geldiğimde anlatırım.
Ama çok kısa ve net bişey söyliyim.

Arkadaşlar unutmayın lütfen;
Kullandığınız lastikler M/T ve bunlar %80 off-road %20 onroad lastikler. ;)
Yıllardır boşuna demiyoruz,kullanım amacınıza göre doğru lastik alın,bu lastikleri arazide kullanın,asfaltta sıkıntılar olabilir v.s v.s diye :smiley:
Neyse bi çok teknik ayrıntı var ama burdan girmiyim ;)

Benim rav4 ilk aldığımda asfalt lastikleri ile de sağa sola çekiyordu götürdüğüm servis z-rot diye bir parçayı değiştirdi sonra düzeldi.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Erkan yok öyle değil ;)
Bunun bi çok farklı sebebi var,ama oldukça ince detay ve karışık,burdan biraz zor oluyor ;)
Bi ara bana çay içmeye geldiğimde anlatırım.
Ama çok kısa ve net bişey söyliyim.

Arkadaşlar unutmayın lütfen;
Kullandığınız lastikler M/T ve bunlar %80 off-road %20 onroad lastikler. ;)
Yıllardır boşuna demiyoruz,kullanım amacınıza göre doğru lastik alın,bu lastikleri arazide kullanın,asfaltta sıkıntılar olabilir v.s v.s diye :smiley:
Neyse bi çok teknik ayrıntı var ama burdan girmiyim ;)

erkan abi peki diyelim haftaiçleri arada çıkıp yolda gezecez, ayda da 2 3 defa, haftasonları mesela dağa taşa araziya girecez...
bu durumda bu yüzdeik dilimleri at ve mt için nasıl paylaştırmış oluyoruz?:smiley:

veteran' Alıntı:
erkan abi peki diyelim haftaiçleri arada çıkıp yolda gezecez, ayda da 2 3 defa, haftasonları mesela dağa taşa araziya girecez...
bu durumda bu yüzdeik dilimleri at ve mt için nasıl paylaştırmış oluyoruz?:smiley:

Ya işte bakın yıllardır yazıyorum çiziyorum bu konuda.
Şunu unutmayın beyler;
Bir araca bişey yapıyorsanız unutmayınki başka bişeyler eksiliyor demektir.
Burda bütün mesele;
Bu araçla ne zaman,hangi koşullarda,hangi yoğunlukta ne yapmak istediğinize,beklentilerinize ve tabiki biraz önceki yazdıklarımdan sonra,yaptıklarınızın yan etkilerine ne kadar katlanıp katlanamıyacağınız ile ilgili her şey.
Bir araçta ne kadar çok oynama yapılırsa,yani orj halinden ne kadar uzaklaşırsa,yan etkilerininde ortaya çıkması bazı durumlarda kaçınılmaz oluyor.
Bakın sadece 1 örnek veriyim;
Aracın metal yorgunluğu,taşıyıcıların v.s v.s sadece yapılan modifiyeye bakın birde bu metal yorgunluğunu düşünün ve tabiki yan etkilerini ;)
Burada onlarca sıkıntı ve onlarca sıkıntının onlarca olası sebebi yazılabilir ;)
Dedim ya,bu konu çok uzun :D

Benim araç stt lerle 3 balansdan sonra sikinti yapmayi birakmişti. Amabir lastik çok sikinti yaratti. Yazin soktum radyallere geçtim bakalim ikinci takmada ne olcak.

erkan arkadaşımız güzel acıklamış ama sadece soru şu asfaltta desen yapısından cekme yaparmı denmiş sadece desen yapısına bağlı sağa sola cekme yapmaz lastikler yukarda arkadaşların yazdığı gibi belirli sebeplerden ceker yada aniden d alma yapar ( belirteyimde ses cıkarmayan arazi lastiği olmaz ) buda cok anlatılan hikayelerden biriside :smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri