Muayenede 3K Grand Vitaralarda Koltuk Sayısı Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sercani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,672

sercani

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar;
2005 Model 3K Grand Vitaram var, profil fotoğrafımdaki araç. Dün araç muayenesi için TüvTürk istasyonuna gittim, araçta domuzluk, arka koruma, çeki demiri, domuzluk üzerinde ekstra sisler, üstte 4 tane uzak mesafe sis lambaları , port bagaj demirleri, cam filmi, kaput filmi, rüzgarlık vs. işte sizin araçlarda da olan türlü çeşitli ıvır zıvırlar mevcut olduğundan bir yandan da endişeliyim geçmeyecek diye. Ancak bu tarz şeylerin zaten muayenede sıkıntı yaratmadığını forumda bu başlıkta okuduğumdan gittim yine de...İlk başta bu tarz şeylerin gerçekten de muayenede sıkıntı yaratmadığını söyleyeyim, ancak 3K Grand Vitaralar'ın standart kullanım kılavuzunda 4 kişilik koltuk kapasitesi olduğu halde ruhsatlara 5 koltuklu diye yazdıklarından (en azından benim ruhsatta o şekildeydi) araç ağır kusurlu olarak muayeneden kaldı ve ruhsatı değiştirip 1 ay içerisinde muayene tekrarına gelmem istendi. Araç daha önceden 2 kere muayeneden aynı şekilde 5 koltuklu ruhsat ile geçmesine rağmen, artık yönetmelik değişmiş ve +-1 koltuk toleransı kaldırılmış, yani koltuk sayısına daha sıkı bakıyorlar (3 denetçi birden gelip bu araç 4 kişilik mi, 5 kişilik mi diye tartıştılar hatta)...
Özet olarak yönetmelik değiştiği için; 3K Grand Vitaranız varsa; araç alırken, muayeneye giderken veya polis çevirmelerinde sıkıntı yaşamamak için ruhsatlarınızı kontrol edin, 5 koltuklu ise 4 koltuklu olarak değiştirin.

Etiketler
Ynt: Muayenede 3K Grand Vitaralarda Koltuk Sayısı Problemi

Benim 2002 model KJ cherokee liberty aracım da arkada 3 kişi için emniyet kemeri olmasına rağmen ruhsatta 4 kişilik yazıyor ama 5 kişilik kemer var. Bundan sıkıntı çıkar mı?

Valla hocam kontrol eden arkadaş bana +-1 koltuk toleransı yeni yönetmelikte kaldırıldı dedi, önceden şoför hariç, şoför dahil diye iki sayım yöntemini de saydıklarından önceki muayenelerde araçlarımız sıkıntısız geçiyormuş. Şimdi yeni ruhsatlarda koltuk kapasitesi kısmında sanırım kafa karışıklığını önlemek için "şoför dahil" diye bir ibare var. Kontrol eden kişiler arka taraftaki emniyet kemeri sayısından yola çıkarak ağır kusur verdiler zaten. Ben bugün emniyetten 58 lira ücret karşılığında ruhsatı değiştirttim 4 koltuklu yazdırttım. Hatta emniyette GV'nin orjinal kullanma kılavuzunu da gösterdim 4 koltuklu yazıyor diye, ama faturası olursa daha iyi olur dediler. Ruhsatı değiştirmek için gittiğinizde araçtaki koltuk sayısını gösteren bir kılavuz veya fatura götürürseniz hızlı bir şekilde değiştireceklerdir. Sizin de muayeneye gitmeden bir muayene istasyonuna sormanızda fayda var sanırım...

aynı sıkıntı yazın benımde basıma geldı benım ve esımın arabaları benımkı grand onunkı jımny aynı zamanda muayenesı bıttı granddakı butun offroad modıfıyesıne ragmen sıkıntı yasamamıs gecmıstı ma jımny 5 kısılık yazdıgı ıcın kaldı yetkılı servısten 100 ttl karsılıgı benım jımny nın 4 kıslık oldugunun yazdıgı(sase ve motornumaralarıda ayrıntı olarak yazan) bır resmı evrakalıdım onla muayene ve ek1 formu yazdırdım muayene yaptırdım sonrada gıdıp ruhsatı degıstım artık aracın ruhsatındada 4 kısılık yazıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,776
Kaydolan Son Üyemiz
UĞUR TOHUMCUOĞLU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR