Muazzez’in Seyir Defterinden, Yunanistan Turu (yaz, 2018)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hgonullu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 309
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,884
7aqyvN
https://resmim.net/f/BJNQtT.jpg

Eğriboz, Limnionas sahilinden bir görünüş.
 

Etiketler


Hava kararıyor, akşam yemeğini tavernada yiyelim diyoruz. Hemen karavanın yanındaki, yakın olanı seçiyoruz. Akşam 8 – 9 gibi gideceğiz.
Çok bulutlanan hava şimşek ve gök gürültüsü halinde geldiğimiz dağın ardında homurdanıyor, belli ki buraya da yağacak.
Karavanı biraz topluyor, yemeğe gidiyoruz. Yemekteyken biraz çiseliyor, gürlediği kadar yağmıyor. Yağsa iyi olacaktı, tozlu yollar Muazzezi çok kirletmişti, bir duş iyi gelirdi.
 




Yunanda klasikleşen yemeğimiz 2 porsiyon küçük balık, ızgara iri karides, ızgara ahtapot, yunan salatası ve uzo’dan oluşuyor. Porsiyonlar büyük, bitiremiyoruz.
Son anda gelen şanslı kedi neredeyse 1 porsiyon balığı yeyip, mutlu şekilde ayrılıyor masadan.
45 € gelen hesabı kredi kartı ile ödeyebiliyoruz. Muazzez bizi bekler, günü sonlandırıp gidip yatıyoruz.

Koordinat: 38.712623, 23.753138
 


26 Temmuz 2018, Perşembe;

Hareket: Eğriboz (Evia), Limnionas
Hedef : Atina

Kilometre: 114,684

Sabah kalkıp denize girerek başlıyoruz yeni güne. Sandalyelerimizi dışarı atıp kahve keyfi yapmadan önce, sahildeki duşta şampuanla iyice yıkıyoruz kendimizi. Kahve içerken yaptığımız hesapta çok yavaş ilerlediğimiz çıkıyor ortaya. Neredeyse tatil süresinin ortasına gelmemize rağmen, Yunanistan’ın güney ucuna bir hayli yolumuz var daha. Zaten doğaçlama, ani kararlarla ilerlediğimizden, yine ani bir kararla adayı dolaşmayı boş verip, doğru Atina'ya gitme fikrini atıyoruz ortaya. Bunun üzerine, yolda kahvaltı yapmak üzere hazırlanıp düşüyoruz yola. Bu sefer yine tırmanarak ama düne göre mükemmel bir yoldan ilerliyoruz. Bazı noktalarda manzara eşsiz güzel. Her beş dakikada bir fotoğraf çekmek, manzarayı seyretmek için mola veriyoruz.
 


Dağı aştıktan sonra, çamların altında bir yer bulup kahvaltımızı yapıyoruz. Yola devam, bu sefer Ada’nın güney tarafındaki köprüyü kullanarak çıkış yapıyoruz.
Yol inişli, çıkışlı devam ediyor. Atina tarafına inişe geçince, yanan ormanları görüyoruz. Mati bölgesinde bir kaç gün önce çıkan yangın elektrik tellerinden çıkmış, kendi, kendimizi yakıyoruz. Yazık.
Akşam üzeri Atina, Pire Limanı’nın oraya geliyoruz. Daha önce İnternet’ten bulduğumuz bir otoparka bırakacağız Muazzezi.
Otoparkı buluyoruz, adı “Parkopolis”. Standart bir otopark, su ve İnternet dışında hiç bir şey yok, ama metroya yakın.

Koordinat: 37.947662, 23.645606
 




İşletmecisi çok ilgili bir kadın. Bize Atina’ya, Akropolis’e nasıl gidileceğini, nerelerin gezilmesi gerektiğini, fiyatları, kombine müze biletini, her şeyi, bize verdiği bir harita üzerinde anlatıyor. Otopark’ın günlüğü 13 €, kapılar sabah 6:15 de açılıyor, 22:00 da kapanıyor. Eğer geç kalırsanız haber verin gelir açarım diye de açık kapı bırakıyor.
 


Biz Muazzez’i park edip, Pire Limanında uzun bir tur atıp, sonra dönüp, karavanda yemek yeyip yatıyoruz. Yarın uzun bir gün olacak.

Sabah kahvaltı için sandviç hazırlayıp 8:15 gibi ayrılıyoruz otoparktan. Metro beş dakika mesafede. Gidip gişeden biletlerimizi alıyoruz. Bilet 1.40 €, 1.5 saat içinde neye binersen bin geçerli. Küçük olduğu için Ada’ya indirimli bilet veriyor gişedeki adam. Kartlar manyetik, turnikeden geçip biniyoruz metroya.
“Pireas” istasyonundan binip, yedi durak sonra “Monastiraki” istasyonunda iniyoruz. Tam meydana.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,175
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

SON KONULAR



Geri
Üst