Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Serefettin Canda liderliğinde yapılan bir organizasyon ile 245 kişi 1729 metrelik keldağ zirvesine çıktı.
Tırmanışın teknik organizasyonunu Yaşar Ergün ve Ali Temiz yaptılar. Tırmanış yaklaşık 1050 metre rakımdan başladı ve toplam 6 saatte tamamlandı
Ynt: Mustafa Kemal Üniversitesi 245 Kişi ile Türkiye'nin En Güney Zirvesinde (1729 m)
Çocukken Samandağ kıyılarından bu dağa bakardım, içimde hep bir uhde kalmıştır. Jandarma askeri bölgedir çıkamazsın demişti. Sanırım özel izinle çıkmışsınız, kıskandım . Bir dahaki çıkışınızda katılmak isterim hocam, bir çocukluk hayalimi gerçekleştirmiş olacağım. En kötü ihtimalle 19 Matıs 2010da inşallah
Ynt: Mustafa Kemal Üniversitesi 245 Kişi ile Türkiye'nin En Güney Zirvesinde (1729 m)
merhaba ,
biz de UDK'da ( Uludağ Üniversitesi Dağcılık Kulübü ) her haftasonu 150-200 kişilik trekkingler düzenlerdik.
o kadar çok kişinin sorumluluğunu almak ve organizasyonun ne kadar zor olduğunu bilirim.
böyle bir tırmanış düzenleyip çok sayıda insanı dağcılıkla tanıştırdığınız için teşekkürler .
Ynt: Mustafa Kemal Üniversitesi 245 Kişi ile Türkiye'nin En Güney Zirvesinde (17
İlke Bey teşekkürler. Bu sene (18 Mayıs 2009) 1300 küsur kişi kayıt yaptırdı tırmanıştaki kesin sayıyı ben bir toplantıda olduğumdan kesin söyleyemiyorum ancak bu sene (2010) en az 1000 kişi zirve yapar diye düşünüyorum.
Ek olarak Keldağ'da gün doğumu ve gün batımı manzarası antik kaynaklarda eşsiz olarak tanımlanmış. Antik kaynakların izinde belgeseller yapan yabancı bir kanal sanırım bu ekim ayında oradan gündoğumu ve günbatımını belgesel olarak çekecekler. Belgeselle ilgili fotoğrafları da burada paylaşırım.