Navara hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KILINÇ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,865

KILINÇ

Fulltime Outdoor
Yer
Ağrı Doğubeyazıt
Selamlar bu aracın 4x4 modelini kullananlar bana yakıtı dif kilit varmı aracın kronik bir sorunu varmı özellikle otm. viteslerde bu gibi konularda bilgilendirirlerse sevinirim

Etiketler
Ynt: Navara hakkında

Merhabalar, ben 4x4 tipinin AT ve MT modellerini kullandım, kendi tecrübelerimi size kısaca aktarayım,
Yakıt: Şehirler arası yolda AT: 12lt/100km MT: 7,2 lt/ 100km
Arazide AT: 23lt/100km MT: 14,5 lt/100 km
MT modelinde vites değiştirme devrini 2300 dd civarında tuttuğunuzda yakıt ideal, ancak 3000 devir ve üzerinde anormal sarfiyatlar var, piyasada bir çok insan yüksek devirlerde kullanıp aracın çok yaktığını söylemeside bu durumdan kaynaklanıyor.
Araçların ikisindede diflock yok, onun yerine LSD (Sınırlı Kaydırmalı Diferansiyel) tüm modellerde var,tabiki kilit kadar etkili değil ancak arazide 4 Lo modunda standart haliyle bile kıskandıracak bir performansa sahip. Bir çok aracın girmediği kum alanlara standart asfalt lastikleriyle rahatlıkla girip çıkabiliyor. Yine aynı lastiklerle yol eğiminin 30 dereceyi bulduğu ham yolda ( tamamiyle çamur ve yağışlı havada) sorunsuz bir şekilde hareket edebiliyor.

Ben şu an 6 MT modelini kullanmaktayım, AT modeli yakıtından dolayı biraz can yakıyor ve özellikle 4LO modundan araç ayrılmakta zorluk çekiyordu. Bendeki iki araçta ve konuştuğum bir çok arkadaşımda direksiyon kutusundan ses gelme sorunu mevcut. servis bir türlü gideremedi. çok şiddetli bir ses değil ama yinede insanı rahatsız ediyor.
Sonuçta çok ağır arazi şartlarında kullanmadan aktarabileceklerim bunlar, umarım ağır şartlarda kullanan arkadaşlar konuyla ilgili yorum yapıp ikimizide aydınlatırlar,İyi günler..

mt manuel şanzıman at otomatik şanzımandır... ;)

slm bende 2008 navara 4x4 otomatik kullanıcısıyım gayet memnunum yakıyomu basarsanız ayagınızın ayarı yoksa yakar tabiii ama basmassanızda koklamaz neden 2000 ton araba dev gibi nasıl yakıt az olsun ki...eger 2.el niyetiniz var ise ben satıyorum aracımı araç fazlalığından ötürü bilginiz olsun 4x4 le modeli tam dolu deri koltuk ısıtma vs.vs extralı bi araç siyah renk 106.000 km de servis bakımlı 45 istiyorum bilginize damla boya yok hata cizik yok... ;)

Tuğrul SADIKLAR' Alıntı:
Merhabalar, ben 4x4 tipinin AT ve MT modellerini kullandım, kendi tecrübelerimi size kısaca aktarayım,
Yakıt: Şehirler arası yolda AT: 12lt/100km MT: 7,2 lt/ 100km
Arazide AT: 23lt/100km MT: 14,5 lt/100 km
Tuğrul Bey merhaba, konuyu ilgimi çektiği için inceliyordum ki verdiğiniz rakamları görünce kalakaldım doğrusu :eek: Belirttiğiniz kadarıyla A/T ve M/T şanzumanlı araçlar arsındaki tüketim farklılığı nereyese 100% artıyor. Benim aracımda AT ve MT şanzumanda tüketim kullanıma bağlı olarak 5% ila 10% arasında değişiyor. Uzun yolda ise fark neredeyse kapanıyor. Navara için rakamlar bana çok yüksek göründü, bu farkın sebebi nedir, bir yanlışlık olmasın?

merhabalar,bir kaç gündür bilgisayardan uzaktım yazıları yeni gördüm.
Öncelikle yakıt konusunu değerlendirmem 2006 model olan 2 aracımın arasındadır onu belirteyim. Bu değerleri birbirine yakın kullanımlardan tecrübe ettiğimden yanılma payımın çok fazla olmayacağını düşünüyorum. Araçlarımızın ikisininde arkasında kabin vardı ve boş ağırlıkları ruhsatta 2350 kg olarak yazılmıştı. Sanırım ağırlık faktörü AT modelleri manuele göre daha fazla etkiliyor. tabiki kullanıcıdan yani benden kaynaklı bir kullanım sorunu da olabilir. çünkü genellikle manuel araçlar kullandığımdan ötürü otomatik aracı yanlış kullanmış olabilirim. verdiğim değerlerde şehirler arası olan değerde fazla bir yanılmam yoktur, ben ve kardeşim birbirimize yakın değerleri tükettik.

Bu arada belirteyim araziden kastım yol performansı değil yol dışı ağırlıklı olduğundan otomatiğin değeri çok yüksek olabilir,bu konuyla ilgili çok fazla bir yorum yapamayacağım sadece yaşadığım tecrübeyi aktardım. bu konuda benden daha az veya daha fazla sarfiyat yapan arkadaşlar olabilir. keşke herkes buraya yazsa bişeylerde hatalı bi kullanımdan kaynaklanan sorunlarmı yaşıyoruz araçmı hatalı fiir sahibi olabilsek.

Sayın CİNCİN sizin aracınız nedir?

Tuğrul Bey merhaba, ben de 6 aydır 2006 model otomatik vitesli Mitsubishi L200 4x4 araç kullanıyorum. İşlerimin yoğunluğu ve bazı aksiliklerden dolayı Off road da kullanma fırsatım çok olmadı bu kış.

Aracımın asfalttaki tüketim değerlerini paylaşayım sizinle: Araç kapalı kasa ve ruhsata göre aracın ağırlığı 1700kg+yaklaşık 100 kg kabin
Otobanda 90 km ortalama hızda 8,5 lt
Şehir içinde 12 lt
Tahminimce arazide de yaklaşık 16 lt tüketiyor olması lazım

aynı aracın düz vitesli versiyonlarını kullanan Forumdaki arkadaşlarla karşılaştırdığımda verilerin fazla farketmediğini gördüm.

Doğrudur,ben fazla araştırmadım doğrusu AT kullanımını zaten kısa süre kullandıktan sonra aracı sattık,yakıtından ziyade 4x4 ve Lo modunda ve direksiyon kutusundan anormal sesler gelmeye başladı, açıkçası kendinden soğuttu bizi. her zamanki gibi tekrarlıyorum sürekli manuel araç kullandığımızdan ötürü otomatiği düzgün kullanmamış olmamızdan ötürü bu denli yakıt sarfiyatı olabilir.Şöyleki manuel olan aracımızı ben kullandığım zamanla kardeşimin kullandığı zamanlarda bile arada 2lt civarında farklar oluyordu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,124
Kayıtlı Üye Sayımız
167,024
Kaydolan Son Üyemiz
mtgokhan

Çevrimiçi üyeler