Ynt: Navara hakkında
Merhabalar, ben 4x4 tipinin AT ve MT modellerini kullandım, kendi tecrübelerimi size kısaca aktarayım,
Yakıt: Şehirler arası yolda AT: 12lt/100km MT: 7,2 lt/ 100km
Arazide AT: 23lt/100km MT: 14,5 lt/100 km
MT modelinde vites değiştirme devrini 2300 dd civarında tuttuğunuzda yakıt ideal, ancak 3000 devir ve üzerinde anormal sarfiyatlar var, piyasada bir çok insan yüksek devirlerde kullanıp aracın çok yaktığını söylemeside bu durumdan kaynaklanıyor.
Araçların ikisindede diflock yok, onun yerine LSD (Sınırlı Kaydırmalı Diferansiyel) tüm modellerde var,tabiki kilit kadar etkili değil ancak arazide 4 Lo modunda standart haliyle bile kıskandıracak bir performansa sahip. Bir çok aracın girmediği kum alanlara standart asfalt lastikleriyle rahatlıkla girip çıkabiliyor. Yine aynı lastiklerle yol eğiminin 30 dereceyi bulduğu ham yolda ( tamamiyle çamur ve yağışlı havada) sorunsuz bir şekilde hareket edebiliyor.
Ben şu an 6 MT modelini kullanmaktayım, AT modeli yakıtından dolayı biraz can yakıyor ve özellikle 4LO modundan araç ayrılmakta zorluk çekiyordu. Bendeki iki araçta ve konuştuğum bir çok arkadaşımda direksiyon kutusundan ses gelme sorunu mevcut. servis bir türlü gideremedi. çok şiddetli bir ses değil ama yinede insanı rahatsız ediyor.
Sonuçta çok ağır arazi şartlarında kullanmadan aktarabileceklerim bunlar, umarım ağır şartlarda kullanan arkadaşlar konuyla ilgili yorum yapıp ikimizide aydınlatırlar,İyi günler..