Navara'ya LSD Takılması ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe yaren Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,995

efe yaren

Ana Kamp
arkadaşlar merhaba
navaranın ön aksına arka aks gibi LSD takılsa bir sorun olur mu? bununlailgili görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
cevaplar için şimdiden teşekkürler

Etiketler

Ynt: Navara'ya LSD Takılması ?..

arkadaşlar bugün konuyla alakalı serviste eidim antalya kırmızıtaş nissan servisi orda yetkili arkadaşlar bana arkada lsd olduğunu söylediler bilginize

arkadaşlar benim navara ile 4x4 modunda asfaltta veya kuru toprak yolda dönüş yaparken zorlanıyor sanki önlerdede otomatik bir kilit var gibi

Arkadaşlar, en başta kısa bir bilgi vermem gerekirdi heralde.

Nissan navarada orta kısımda diferansiyel yotur. 4X4 modunda arkaya da öne de güç eşit gider. Aşırı şekilde kasma olur. Ağır arazide kullanılmalıdır. Aksi halde sert zeminlerde aks kırma veya asfaltta önden kaymaya sebep olur. BU YÜZDEN ORTAYA % 100 KİLİTLEME ÖZELLİĞİ OLAN DİFERANSİYEL DÜŞÜNÜYORUM.

Pikap olduğundan arka kısım arazide havada kalır. Bu yüzden arkaya LSD koymuşlar, güzel. Fakat önde sadece normal bir diferansiyel var. BENDE ÖNE LSD DÜŞÜNÜYORUM.

Öne LSD bulunur mu acaba? Ya da ortayada bulmanın bi çaresi olurmu?

Yorumlarınız???????????????????????????????????????

gozukara' Alıntı:
arkadaşlar benim navara ile 4x4 modunda asfaltta veya kuru toprak yolda dönüş yaparken zorlanıyor sanki önlerdede otomatik bir kilit var gibi

bence bu orta kilit yüzünden oluyor. aynı sınıf olmasa bile benim xtrail aracımda lock moduna getirince aynı şekilde dönüşlerde kasıntı oluyor. tıpkı gerçek arazi araçlarındaki gibi orta defransiyel olsa gerek. önde kilitli defransiyel olursa dönüşlerde dıştaki teker çekiş kaybı yaşar. istenen bir durum değil.

KLL' Alıntı:
bence bu orta kilit yüzünden oluyor. aynı sınıf olmasa bile benim xtrail aracımda lock moduna getirince aynı şekilde dönüşlerde kasıntı oluyor. tıpkı gerçek arazi araçlarındaki gibi orta defransiyel olsa gerek. önde kilitli defransiyel olursa dönüşlerde dıştaki teker çekiş kaybı yaşar. istenen bir durum değil.

Aslında ben biraz açıklama yaptım. Bu durumun sebebi navaranın orta kısmında diferansiyel olmaması.

ARB nin hava kompresörlü kilitli defransiylleri var. en güzel çözüm onlar. gerekince arka ve önü devreye almak en iyisi.

LSD gibi mi çalışırlar? Yani tam değil ama kısmi mi kilitlerler?

Benim düşüncem böyle diferansiyeller olmalı bir araçta ki kasmalar olmasın ve her şartta kullanılsın.

ARB nin sistemi tam kilit yapıyor. ister ön ister arka yada ikisini birden kitliyor. youtube de araştırın. bir nissan patrol üzerinde demostrasyonu vardı. acaip birşey.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR