Neden Duster Değil De Kapalı Kasa Kamyonetler Tercih Ediliyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgut68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,404

turgut68

Kamp I
Kendim de yaklaşık 6 aylık Duster sahibi olarak şu soru kafama takıldı. Malum, Duster uygun fiyatı ve yeterli kalitesiyle hem binek araç, hem bazı 4x4'ler, hem de kapalı kasa kamyonet almayı düşünenler için ciddi alternatif oluşturuken, hala beklendiği kadar yaygınlaşmadığı görüyorum. Millet şu 'yandan kapılı' Doblo, Transit Connect, Caddy ve benzeri araç sevdasından hala vazgeçmiyor. İstanbul'da 20-30 tane bu tür aracın yanında ancak 1 Duster'a rastgelmek mümkün. Hele en çok tutulması gereken Anadolu kırsalında yeterli ilgiyi görmüyor. Var ama bir satış patlaması yaşanmadı.

Fiyat, yakıt, iç hacim, konfor, görünüm, servis, bozuk yol performansı, akla ne gelirse Duster avantajlıyken nedir bu kapalı kamyonet, panelvan sevdası, anlayamadım gitti. Bunların sağlayıp da Duster'ın sağlayamadığı ne var? Bir bilen varsa anlatırsa çok sevinirim.

Ynt: Neden Duster Değil De Kapalı Kasa Kamyonetler Tercih Ediliyor?

turgut68' Alıntı:
Kendim de yaklaşık 6 aylık Duster sahibi olarak şu soru kafama takıldı. Malum, Duster uygun fiyatı ve yeterli kalitesiyle hem binek araç, hem bazı 4x4'ler, hem de kapalı kasa kamyonet almayı düşünenler için ciddi alternatif oluşturuken, hala beklendiği kadar yaygınlaşmadığı görüyorum. Millet şu 'yandan kapılı' Doblo, Transit Connect, Caddy ve benzeri araç sevdasından hala vazgeçmiyor. İstanbul'da 20-30 tane bu tür aracın yanında ancak 1 Duster'a rastgelmek mümkün. Hele en çok tutulması gereken Anadolu kırsalında yeterli ilgiyi görmüyor. Var ama bir satış patlaması yaşanmadı.

Fiyat, yakıt, iç hacim, konfor, görünüm, servis, bozuk yol performansı, akla ne gelirse Duster avantajlıyken nedir bu kapalı kamyonet, panelvan sevdası, anlayamadım gitti. Bunların sağlayıp da Duster'ın sağlayamadığı ne var? Bir bilen varsa anlatırsa çok sevinirim.
Özellikle yük taşımak için daha geniş iç hacim,
bazılarında kalite,
ikinci el satış kolaylığı,
konfor ve servis kolaylığı bence diğerlerinde daha fazla,
görünüm ise kişisel.

Turgut bey daha basitçe söyliyeyim renaut toros araçlar memleketin heryerinde ve hala iyi talep görüyorsa sorunuza en kısa cevap bu olur :D :D

Her köşeden bir Fiorino veya Doblo çıkıyor, ama ya Duster? Şöyle epey bir sağa sola bakınmak lazım bir tane görebilmek için...

Marka saplantısı olabilir mi? Dacia Duster yerine Renault Duster diye satılsaydı acaba fark eder miydi?

Peki şu 'ne idüğü belirsiz', yazması ve söylemesi bile zor olan Ssangyong kamyonetleri bile Duster'dan daha çok tutuldu sanki. Evet Duster da bir estetik abidesi değil elbet, ama Saangyong'lar öylesine çirkin ve orantısız dizayn edilmiş ki görünce başımı başka tarafa çevirme ihtiyacı duyuyorum. Bence verilen paraya yazık. Bu marka bugün var, yarın yok belki. Anlaşılan, Türkiye'de aracın gerektiğinde büyük yük taşıyabilmesi öncelikli. Bizim insanımızın araç tercih parametrelerinde mi bir gariplik var, yoksa sorun bende mi acaba?

Duster fanatiği değilim, mükemmel bir araç hiç değil, ama bu paraya alınabilecek en optimum seçenek bu. Hem soft offroad yapabilir, hem seri, hem ekonomik, hem de öyle ticari görünümlü değil. İçinde yapıp uyumak mümkün. Sonuçta eksisinden çok artısı var.

Duster ilk piyasaya çıktığında, alternatifi olan bütün araçların satışları çok düşecek, özellikle kimse 2 misli paraya Quasqai almayacak, yollar birkaç yıl içinde Duster'tan geçilmeyecek sanmıştım, ama öyle olmadı.

Duster iç kaliteyi biraz daha arttırsın ben almayı düşünüyorum. Mevcut hali dış görünüş 10 üzerinden 7 iç. Dizayn- kalite 3,5 dan 4 .

şu iç dizaynı konusunu anlamış değilim.duster da olması gerekenler zaten var.yeni nesil araçlarda kocaman bir teyp koyuyorlar ,üzerinde çoğunu kullanmadığımız bir sürü düğme .bence kafa karıştırmaktan başka bir şey değil
birde anlamadığım adam kartalla, clio ile geziyor duster a bakıyor ; içdizaynı iyi değilmiş diyor ağız büküyor.
SONUÇ=PİYASADA 4*4, DİZEL, VERGİSİ AZ 100 000TL den aşağı araç yok
50 000 tl ye bu kadar :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

...yada boşverelim , Duster az olsun bizim olsun ;D Kalanı Mısır'a sultan olsun

neden olmasın
http://www.youtube.com/watch?v=zM5Jk8EVKuI

renault un avrupada bu yıl en çok satan modeli duster , ülkemizde de satışları patladı şu an biri takside kullanmak üzere iki arkadaşım araçlarını teslim almayı bekliyor yanılmıyorsam sadece bu yıl 5 bine yakın sattı toplamda da yirmi bini geçti ve insanımız bu aracı daha yeni keşfediyor . makyajlanırsa satışlarını ikiye katlar ama bu haliylede peynir ekmek gibi sattığı için makyajlısını getirmekte hiç acele etmiyorlar

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,695
Kaydolan Son Üyemiz
payta

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR