Neden ZJ-Grand Cherokee?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,323

JAMES BROWN

Kamp II
Yer
iSTANBUL
Evet arkadaşlar aslında bu konu üzerine makale bile yazılır.Neden 5200 cc 8 silindir yaşı 10-15 yaşın üzerinde olan bu arabalara aşığız.Ben kendi adıma şunları yazayım,diğerlerini de sizlerden bekliyorum.

Kendimi bildim bileli bu arabaya aşığım.İlk üretildiği 1993 ten son üretildiği 1998 yılına kadar.İdiialı yazıyorum tarihte Bir araç bu kadar mükemmellce asla dizayn edilmedi edilmeyecek te.Arazi vitesi olan standart 230 beygirlik bir AMERICAN efsanesinden bahsediyorum.Standart hali ile Americada drag yarışlarına katılırken biraz modifikasyonla kaya off-road yapabilen bir araç.Yİne standart hali ile kırmızı ışıklarda bir çok arabaya egzos sesi dinletirken aynı hali ile dere geçişi yapıp dağ tepede kamp kurabileceğiniz bir araç.Deri koltuğunda klima keyfi yapıp sigaranızı içerken silecek-cam suyunun bittiğini size bilgisayar ekranından uyaran 2010 MODEL bir çok araçta olmayan FAR SENSÖRÜNÜ standart olarak bize sunan bir araç.Asfaltta spor bir otomobil olurken arazide Kaplana dönüşen bir FENOMEN ZJ...Dediğim gibi yazacak o kadar fazla şey var ki.Ne JEEP markasının xj-wj-kj si ne de diğer markaların asla yanına bile yaklaşamayacağı bir EFSANE : ZJ....

Etiketler
Ynt: Neden ZJ-Grand Cherokee?

Selamlar,

Ben de bir tane ekleyeyim;
ZJ Jeep'te limuzin konforunu sunan ilk modeldir, diğerleri sonradan gelmiştir...

JAMES BROWN' Alıntı:
Evet arkadaşlar aslında bu konu üzerine makale bile yazılır.Neden 5200 cc 8 silindir yaşı 10-15 yaşın üzerinde olan bu arabalara aşığız.Ben kendi adıma şunları yazayım,diğerlerini de sizlerden bekliyorum.

Kendimi bildim bileli bu arabaya aşığım.İlk üretildiği 1993 ten son üretildiği 1998 yılına kadar.İdiialı yazıyorum tarihte Bir araç bu kadar mükemmellce asla dizayn edilmedi edilmeyecek te.Arazi vitesi olan standart 230 beygirlik bir AMERICAN efsanesinden bahsediyorum.Standart hali ile Americada drag yarışlarına katılırken biraz modifikasyonla kaya off-road yapabilen bir araç.Yİne standart hali ile kırmızı ışıklarda bir çok arabaya egzos sesi dinletirken aynı hali ile dere geçişi yapıp dağ tepede kamp kurabileceğiniz bir araç.Deri koltuğunda klima keyfi yapıp sigaranızı içerken silecek-cam suyunun bittiğini size bilgisayar ekranından uyaran 2010 MODEL bir çok araçta olmayan FAR SENSÖRÜNÜ standart olarak bize sunan bir araç.Asfaltta spor bir otomobil olurken arazide Kaplana dönüşen bir FENOMEN ZJ...Dediğim gibi yazacak o kadar fazla şey var ki.Ne JEEP markasının xj-wj-kj si ne de diğer markaların asla yanına bile yaklaşamayacağı bir EFSANE : ZJ....

Magnum 5.2 motorun kükreme sesi ve 4.0 inline 6 motorun sorunsuz-dayanıklılığı ile öne çıktığı ZJ kasa Jeeplerin bahsettiğiniz özelliklerinin hemen tamamına katılmakla beraber, diğer Jeep modellerinin ZJ ye asla yaklaşamamalarını kabul etmek mümkün değildir. Bu kıyaslamalar, baktığınız açıya ya da aradığınız özelliklere göre değişecektir. ZJ yi of road da XJ ile kıyaslayamacağımız gibi , asvaltta WJ ,WK ile kıyaslayamayız. Asvaltta öne çıkan of roadda öne çıkamaz. Ya da tersi. Ne kadar asvalta yaklaşırsanız o kadar off road dan uzaklaşırsınız.

Selamlar,

BUNDAN ÖNCEKİ ARACIM 2000 MODEL 4,4 X5 İDİ. AŞIRI MASRAFINDAN YILDIĞIMDAN SANIRSAM 1996 CHEROKEE BANA SIFIR ARAÇ GİBİ GELDİ.
BİDE O GAZA BASINCA SENİ SAĞA SOLA HAFİF HAFİF BEŞİK GİBİM SALLAMASI YOKMU BENİ HASTA EDİYO.
BUNDAN SONRA BAŞKA JEEP E BİNMEM DİYOM AMA BU MODELLERİN BİR ÜST KASASINDA AYNI TADI ALABİLİRMİYİM BİLMİYORUM.[attachment=1]

4N2U6J8I1F4W7Y1V4M2R6I2U.jpg

Selam arkadaşlar,Hepinizde dünyada efsane olmuş ZJ yi kısa ve öz olarak o kadar güzel anlatmışsınız ki,iki satır da ben ekleyeyim dedim.Bir zj fanatiği olarak değilde yanlış anlamayın,benim araç 140 binde 1998 5.2. bir araç bence bu kadar kusursuz olabilir,fakat bakımsız ve dökük araçlardan bahsetmiyorum çok arkadaşımız yakıttan ben de dahil çok şikayet ettik.Fakat çok samimi bir arkadaşıma zj yi tavsiye etmeme rağmen,2010 2.7 v6 dizel range rover aldık.İnanın 1500 km uzun yol yaptık km de hemde uzun yolda 380 kuruşun altında yakmadı ve benim arabamdan aldığım zevk ve hazı vermedi hem de 200 bin tl lik araçtan bahsediyorum. bir zj ci olarak ben beğenmedim yani nerde v8 in gücü.Bizim araçların en kötü yönü fiatının ve bakımının ucuz olması.sevgi ve selamlar.

son 5 senede 7 araç değiştirdim , asfaltda bir çok spor otomobilden daha spor , arazidede bir çok güya arazi aracına bindim hepsi battı yada tırmanamadı ...
çok şükür ne arazide ne asfaltda bırakmadı zeejeem :D

4046.jpg
100520102069.jpg
Grnt0021111.jpg

Maşallah MİRKAN bey Aslan parçası son fotoğraf mükemmel!!!
Bu fiyata bu konfor ve lüks inanın bulunamaz.Burada yaza yaza fıyatı yükselecek bende yükselmeden bir tane kapacağım:smiley:
Yakıta gelince ortalama 40 kr yakıyormuş -araştırmalarıma göre- km de 1 tl bile yaksa diğer araçlara 100,000 tl gibi rakamlar göz önüne alınıca karda kalınıyor artı onlarda o kadar yakıyormuş neredeyse.Durmuş Ustanında örneğinden görüldüğü üzere.Jeep sahipleri çok şanslı ;)

GEÇENLERDE ARACIMA BİNEN Bİ ARKADAŞIM 2007 MODEL FALAN SANDI VE 96 MODEL OLDUĞUNU DUYUNCA HADİ CANIM 96 YILINDA BU ÖZELLİKLER VARMIYMIŞ DİYE GÖZLERİ AÇILDI ARTIK CHEROKEE BENİM SON ARACIM ARIZA YAPABİLİR YENİ ARABA ALIYOMUŞ GİBİ HARCAYIP TEKRAR BİNERİM

Zj sahibi olmak bi başka o bir efsane gaza bastığında o motorun sesi ve kalkışta o şahane kükremisi bi başka hele birde modifiye yapılmış hali ap ayrı bişey yola çıktığınız da ön deki aracın dikiz aynasından sizi izlemesi bi başka zevk bilmem anlatabildim mi?

Jeep Turkce okunusu jip

Yani arazi araci

O bir Jeep iste bu yuzden kullaniyorum. Digerleride arazi araci ama jip degil ;D

Kaynak Turk Dil Kurumu Buyuk Sozluk

Kod:
jip   İng.jeep 
Cip: § “Siz hemen yanınıza iki er alıp jiple yola çıkarsanız!...” -Necip Fazıl Kısakürek, Aynadaki Yalan, 7. 

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

neden mi? 93 model ve 375 bin km de olmasına rağmen 2009 civic elegance ıma göre daha yumuşak vites geçişleri oldugu , daha çok donanıma sahip olduğu , yeni nesil SUVlerin bir çoğundan daha performanslı ve keyifli olduğu için ZJ bir efsanedir bence.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
Kayra açık

Çevrimiçi üyeler

Geri