Nepal - Hindistan Pratik Bilgiler..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan escapexx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,870
çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, gezi planlayanlar için çok işe yarıyacaktır...
en çok merak ettiğim şeyi size sormak isterim.
1) motorsiklet kiralama imkanı varmı (var diye biliyorum) fiyatları hakkında bilginiz varmı.
2) Hindistanın meşhur motorsikleti Royal Enfiel markasını turist olarak satın alma şansımız varmı,
açıkcası satın alıp asya yı hindistan dahil gezebildiğim kadar gezme niyetindeyim.
(2. el de olabilir sıfır da)
Selam ve saygılarımla





Öncelikle kusura balmayın uzun zamandır katılamadım iş yoğunluğunda.

Kiralama eyalete ve şehire göre değişir,mesela Delhi Mumbai gibi şehirlerde hem polisler sürekli evrak sorar hem de trafiğin karmaşası yüzünden hiç keyifli olmaz. Ama daha ufak yerlerde a2 ehliyete ,hatta ehliyete bile gerek yok.
Ruhsat ve içinede 100 rupi hazır bulundurursanız polisle hiç sorun yaşamasınız.

Motor kiraları günlük 200 rupi ile 800 rupi arasında.
Ben genelde honda scooter kiralıyorum 200 civarına.

Satın alma imkanı malesef yok, oturma izni şartı var. Ayrıca kiralık motor ile sınırlarda sorun yaşarsınız.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Mesajlar
1,527,585
Kayıtlı Üye Sayımız
166,780
Kaydolan Son Üyemiz
mryslz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst