Niğde Aladağlar Dağcılık Kampı (16-19 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,099
Ynt: Niğde Aladağlar Dağcılık Kampı (16-19 Mayıs 2009)

Akşam yemeğimizi yiyip erkenden yattık.Yarın sabah 4'de kalkacağız.

Sabah kalkıp hızlı bir kahvaltı yaptık. Akşamdan hazırladığımız çantalarımızı arabaya koyduk. Vadinin içine ormanlık bölgeye kadar arabayla gittik. 1980 metre irtifada orman içinde arabayı bırakıp 05h40'da yürüyüşe başladık. 1.5 km ileride kocadölek ve akşam pınarı denen yere ulaştık. Zirve tırmanışlarında buraya kamp atılıp tırmanış buradan başlıyor. Burada parmakkaya denen kule gibi bir kaya var. Tunç Fındık bu kayaya da tırmanmış :eek:

Sonra tırmanış başladı.

DSC00394.jpg

DSC00397.jpg

DSC00413.jpg

DSC00416.jpg

DSC00419.jpg

DSC00420.jpg

DSC00423.jpg

DSC00425.jpg

DSC00428.jpg

DSC00434.jpg

DSC00452.jpg

DSC00457.jpg

Etiketler

Elbette Efe, ben şimdi Raporlar bölümüne taşıyorum...

EKARAIS' Alıntı:
Zerrin, teşekkür ederiz. Fakat ben şimdi farkettim. Bunları etkinlik raporu olarak yeni bir başlık altında yazmam gerekirdi. Bu mesajlarımı raporlara taşımak mümkün mü?

Daha çok resim ve video var. Özellikle Sıyırma Boğazına tırmnışımızla ilgili resimler yükleyeceğim.

Selamlar

efe abi sizi ve sinemi tebrik ederim....durmak yok yola devam...

2250 metreden itibaren karda yürüyüş başladı. Yer yer krampon ve kazma kullandık.

DSC00462.jpg

DSC00464.jpg

DSC00465.jpg

DSC00471.jpg

DSC00473.jpg

DSC00478.jpg

DSC00480.jpg

Ve kendimize hedef olarak seçtiğimiz Sıyırma Vadisi Boğazı civarındaki tepeye saat 11h30' da ulaştık. 2520 metre irtifada kendi küçük zirvemizi yaptık.

DSC00481.jpg

DSC00483.jpg

DSC00485.jpg
DSC00489.jpg

DSC00492.jpg

DSC00494.jpg

Sol tarafa bakınca bir de ne görelim. Bazı arkadaşlar karşıdaki kayalığa 3 tane çadır kurmuşlar. Kartal yuvası gibi bir yer. Çok kıskandık. Böylece bir sonraki gelişimizde kamp kuracağımız yer de belli oldu.

DSC00496.jpg

DSC00512.jpg

Konservelerimizi açtık. Ekmek, patlıcan konservesi, dil peynirinden oluşan yemeğimizi yedik. Üstüne de tatlı niyetine gofret. 40 dakika kadar dinlendikten sonra yanımızdaki kar kulvarından rahat bir iniş gerçekleştirdik. Saat 16h00 civarında arabamıza ulaştık. toplam 10 km yürüdük ve 540 metre tırmanış yaptık.

DSC00503.jpg

DSC00505.jpg

DSC00516.jpg

DSC00527.jpg

Pekçok yerden eriyen karların oluşturduğu küçük şelaleler vardı. Buralardan su içtik.

DSC00523.jpg

DSC00519.jpg

DSC00528.jpg

Parmakkayaya son bir bakış

DSC00529.jpg

DSC00531.jpg

DSC00532.jpg

Aladağlar yüreğimizde derin bir iz bıraktı. Ömrümüz oldukça ve sıhhatimiz izin verdikçe buraya daha birçok kez geleceğimiz kesindir.
Selamlar

DSC00545.jpg

Murat,

Bu kartal ruhlu arkadaşlar C.tesi erkenden gelmişler. Arabalarını vadide ormana bırakmışlar. Tam teçhizatla 2500 metreye çıkmışlar (Sulağankeler deniyormuş oraya). Kamp atmışlar. 3 gündür oradalarmış. Salı günü dönüş yoluna çıkacaklarmış. Artık oradan hergün o zirve senin, bu zirve benim gezmiş durmuşlardır. Hertaraf şelale, su derdi yok. Ben böyle bir şey ne gördüm, ne duydum. Gözümü onlardan alamadım. Bir ara onlar da bizi gördüler. Oraya mutlaka kamp atmamız lazım yoksa gözüm açık gider.

COMPETUS' Alıntı:
Sondan 2'ci resim beni koparttı Efe abi.Yok böyle bir güzellik yaaaaaaaaaaa

Efe bende Aladağlar'ın tüm rotaları var, zamanı belirleriz sonra da hep birlikte gideriz, keyifle zirveler yaparız...

Kartal yuvası sakinlerini biraz daha büyüttüm

Sulagankeler.jpg

Sulagankeler2.jpg

Zerrin bunu mutlaka yapalım. Gerçi oradaki rehber arkadaşlar 15 Hazirandan sonra hava çok sıcak olduğundan yaz boyunca pek tırmanış olmadığını söylediler.

ceranus' Alıntı:
Efe bende Aladağlar'ın tüm rotaları var, zamanı belirleriz sonra da hep birlikte gideriz, keyifle zirveler yaparız...

Ertürk teşekkür ederim. Hep birlikte inşallah.

erturk77' Alıntı:
efe abi sizi ve sinemi tebrik ederim....durmak yok yola devam...

Sizinki yarım açık bizimki apaçık gider Efe abi.Uygun bir zamanda mutlaka ama mutlaka gidelim.Orada 2 gece kalmak bile 10 programa değer diye düşünüyorum.

Evet doğru söylemişler, ya sonbaharda yapacağız ya da seneye baharda, bakalım hangi tarihte gidebilirsek artık :smiley:

EKARAIS' Alıntı:
Zerrin bunu mutlaka yapalım. Gerçi oradaki rehber arkadaşlar 15 Hazirandan sonra hava çok sıcak olduğundan yaz boyunca pek tırmanış olmadığını söylediler.

Etkinlik için tebrikler ,fotoğraf paylaşımı için teşekkürler.

15 Hazirandan sonra hava sıcakmı oluyormuş.?

2500 metrelerden bahsediyoruz Efe Bey ,
En son 2003 yılında gitmiştim Niğde- Aladağlara.
24-27 Haziran tarihleri arasında Yedigöller platosunda kamp atmıştık.

Engintepeye çıkarken sıcaklık 7 dereceye kadar düşmüştü.
15 Haziran - 15 Temmuz arası uygun zaman diye düşünüyorum

Murat yaz aylarında güneşin dik olması ve güneş ışınlarının daha zararlı olması hava sıcaklığından daha önemli oluyor. Ayrıca gündüzleri sıcaklık kamp alanında inanılmaz yüksek oluyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,793
Kaydolan Son Üyemiz
ugursarisoy

SON KONULAR

Geri