Nihayet Aldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erkingedik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,750
Ynt: Nihayet Aldım

erkingedik' Alıntı:
Hepinize teşekkür ederim.
Kürşad bey, daha öncede yazmıştım.
Eşim hamile, bu nedenle off-road için modifikasyonu doğumdan sonra düşünüyorum.
Ancak başlangıç anlamında aracın standart donanımıyla neleri? nasıl? yapabilirim öğrenmek istiyorum.
Öncelikle tecrübeli arkadaşlar arazi vitesleri kullanımıyla ilgili bilgi verirlerse çok sevinirim.

Selamlar
Erkin

ya ben bunun şakasını yapmıştım diğer konuların birinde ama neden bebek bekleyenlerin tercihi disco 2 oluyor aceba diye :D
ama galiba gerçek oluyor 4 kişi olduk forumda eşi hamile iken Disco alan ;D

Etiketler

İbrahim bey,

Bu espiriyi yine benim açtığım bir konuda yapmıştınız.
Sizi tanıdım, diğerlerinide tanımak tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Selamlar
Erkin

erkingedik' Alıntı:
Hepinize teşekkür ederim.
Kürşad bey, daha öncede yazmıştım.
Eşim hamile, bu nedenle off-road için modifikasyonu doğumdan sonra düşünüyorum.
Ancak başlangıç anlamında aracın standart donanımıyla neleri? nasıl? yapabilirim öğrenmek istiyorum.
Öncelikle tecrübeli arkadaşlar arazi vitesleri kullanımıyla ilgili bilgi verirlerse çok sevinirim.

Selamlar
Erkin

Standart hali ile en basarili araclardan birisidir discovery 2, ve off road tecrubesi olmayan insanlara bile hafif off roadda standart hali ile problemsiz hizmet verir. TC sisteminin zaten amaci birazda bu,

otomatik vites bir arac, tc sistemi yol tutusun herseyini kendisi yapiyor, siz sadece direksiyonu kontrol edin gerisini arac yapar :smiley: arazi vitesi mevzusuda karisik degil cok basit, araziye girerken araci N ye alip L yani low a getiriyorsunuz arazi vitesini sonra devam ediyorsunuz. bu arada yayla yollari, vs lerde low a almaniza gerek yok, ciddi engebe, ciddi dik inisler, yada camurlu zemin olursa Low a alin.

Dik inislerde araci low a alin, 1 e takin, sonra inis kontrol sistemini acip arabayi birakin insin frene filan basmayin :smiley:

erkingedik' Alıntı:
İbrahim bey,

Bu espiriyi yine benim açtığım bir konuda yapmıştınız.
Sizi tanıdım, diğerlerinide tanımak tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Selamlar
Erkin

hadi baltayı taşa vurduk iyi mi ;D

1,5 aylık kullanıcıyım cok tecrübem yok ama geçenlerde gittiğimiz piknik tarzı bir gezide deneme fırsatım oldu HDC özellikle cok iş yapıyor indigim yer biraz da mecburi oldu gerçi ama hdc ile araç hiç umursamadan indi o rampayı
gerisini daha öğreniyorum bende sizin gibi

erkingedik' Alıntı:
Aracın üzerinde 6 ay önce alınmış 255/55/R18 lastikler var.
Fikriniz nedir?

camura girmediginiz surece sorun olmaz o lastikler, ama arazi camur islerine girerseniz en azindan bir AT lastik almaniz lazim

erkingedik' Alıntı:
Kürşad bey,
Sizde de disco ıı var sanırım.

Vardi sattim baska bir araca gectim, :smiley: forumlarda TD5 modifiye diye aratirsaniz tum detaylari var aracimin ve off road modifiyemin.

discovery 2 lerin genelde 2003 modele kadar olanlarinda 18 jantlar Ferrari desenli jantlardir, 2003 lerde farkli bir model daha var , AT veya MT lastige gecerseniz 16 jant almaniz gerekebilir

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Ben geçen hafta standart donanımı ile orta difransiyel kilitsiz ve çamur lastiksiz arazide ne yapabileceğini merak ettim ve onu araziye soktum. Beklentimin ötesinde performans gösterdi. Kalacağını düşündüğüm bir çok yerden sorunsuzca geçtik. Traktörün kanallar açtığı dik meyilden indik ve sorunsuzca geri çıktık. Çıkarken tek yaptığım Low ve manuel 2. vitesteydim. Basit arazi onun için bir engel olmayacaktır. Ön pek olmasa da arka tamponu kırma ihtimalinize karşı arazide temkinli davranın ve vuracağını bilin :smiley:

Tekrardan hayırlı olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR