Nikon D50

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan balum Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,978

balum

Yalan Dünya
Yer
Ankara
Alamanyadan 750 avroya Nikon D50 + 18-200mm /3,5-6,3 Di-Ii Tamron lens ikilisi almayı düşünüyorum.
Anı fotoğrafları ve doğa fotoğraları çekmek amacım. Bunları alırsam uzunca bir süre başka makine ve lens alamayacağım.Nikonun kendi emsal lensinin yarı fiyatına ve sigmadan daha iyi olduğunu duyduğum için tamron tercih ediyorum.
Ne dersiniz?

Etiketler
Ynt: Nikon D50

Bursalı (yani Ayfer) yazın d50 aldı. cihazın yaylonunu benim evde açtık...Başlangıç için iyi bir cihaz. d70 kadar olmasa da başarılı dSLR. Fotoğrafçılar daha iyi bilir ama bence yeterli bir makina...

D50 değilde, D70s tavsiye ederim. arada zaten çok az bir fiyat farkı var. bu arada almanya fiyatı nedir bilmiyorum ama türkiyeyle arasında 2 yıllık TR garantisinden fedakarlık etmeye değecek kadar fiyat farkı olacağını sanmıyorum.

lens konusunda ise nikon, tamron yada sigma marka olarak karşılaştırılmamalı. lens modeli olarak karşılaştırılamlı ki, her markanın birbirinden kaliteli lensleri var. 18-200mm aralığı büyük bir lens olduğundan kalite kaybı olacaktır ama maksat anı - doğa fotoğrafları çekmek ise çok sorun olacağını sanmıyorum.

750avro toplam maliyet midir? body ve lensin ayrı ayrı fiyatları nedir?

D50 body 420 avro,330 avro da lens...çok fazla fotoğrafçılık bilgim yok ama kendimi bu yönde geliştirmek istiyorum,böyle bir lens tercih etmemin nedeni tek bir lensle herşeyi hallederek başka lens taşımamak istemem.
d70s in alamanya fiyatı ise 550 avro.18-200mm sigma lens 300avro.

Tr fiyatlar yaklaşık şöyle
D50 body 1400 ytl (http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=4771&category_id=003001002&brand_id=148)
d70s body 1550 ytl (http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=4616)
tamron 18-200 484€+kdv (http://www.arasfoto.com/urun.asp?id=448)
sigma 18-200 379€+kdv (http://www.aydinlarfoto.com/tm/product_details.asp?p_id=5440&category_id=003002001&brand_id=190)

sonuç olarak
alaman fiyatı TR fiyatı fark

D50 body+18-200mm tamron 1 400 ytl 2 450 ytl 1000 ytl
D70sbody+18 200mm tamron 1 650 ytl 2 600 ytl 950 ytl

fiyatları biraz yuvarladım; +/- değişiklik gösterebilir.

Pek çok forumda işi bilen kişilerde ısrarla Nikon 18-200 VR lensi tavsiye ediliyor. Tr fiyatı 1000 dolar sanıyorum.
Eğer fiyatı uygunsa almanyada bu alternatifi de düşünebilirsiniz.
Birde gitti gidiyorda garantisinin bitmesine 20-22 ay olan D70s ler satılıyor ve fiyatları giderek düşüşte.
Bir alternatif olarak oraya da bakabilirsiniz.
Birde Metro fotoğrafçılığın fiyatları yalçınlardan daha uygun.
Bende hala arayışını sürdüren bir kişiyim. ;D

Evet o dediğiniz lensi biliyorum, methini çok okudum,başka lens taşımaya gerek yok herşeyi sunuyor diye.almanya fiyatı şu anda 650 avro civarı.Şimdilik bu kadar pahalı bir lensi titrek acemi ve de amatör ellerime pek yakıştıramıyorum.Profesyonel olsaydım herhalde fazla düşünmeden alırdım.
Doğrusu benim arayışımda uzunca bir süredir devam ediyordu.Dprewiev de bayağı vakit geçirdim; artık d50 ye kesin karar verdim(miştim sedat hocam d70s diyene kadar).Gittigidiyorada tavsiyeniz üzere bakacağım,teşekkürler :smiley:

İşinize karışmış gibi olacağım ama gene de yazmadan edemeyeceğim.
Kişisel fikrim parayı lens için kıyın ve nikon 18-200 VR alın.
İlk öğrendiğim olay paranın body den çok lense harcanması gerektiğiydi. 18-200VR ise bizim gibi titrek ellere ideal bir zemin ve tek lensle işi çözme gibi büyük bir kolaylık sunuyor diye düşünüyorum.

D50 benim içinde ideal makinaydı.
Hatta D70 den kimi yönlerden daha iyi olduğunu (amatörler açısından) pek çok yerde okumuştum. (Kit lensi kötü olduğu için ve D70 kit lensi de çok daha iyi olduğundan kıyaslamalarda sanki D50, D70 e göre çok daha kötü gibi algılanıyormuş)
Ancak D70 le fiyat farkı kalmadığı için bende d70 e döndüm.

Lütfen yazın fikirleriniz önemli benim için ;) Aslında fikrinizi bende paylaşıyorum; sonuçta body elden çıkartılsa bile lens kullanılabilir uyumlu yeni makinelerle de.Ama tatmin etmeyecek bir lense verilen paraya her seferinde hayıflanmaya yol açar.
Şimdi şu (http://www.dpreview.com/news/0504/05042003nikond70s.asp) karşılaştırma tablosuna anlayabildiğim ölçüde bir kez daha baktım, özellikle yeşil vurgululara sanki çok farklı iki makine değil gibi geldi.D70s in artıları nedir Sedat hocam?

evet bayağı fiyat farkı varmış :smiley: o kadar para vermişken 200ytl daha verip D70s almanı tavsiye ederim. lens olarak tamron 18-200 gayet yeterli olacaktır senin için.

haldun abinin de dediği gibi gittigidiyor.com alternatif olabilir, bazen çok uygun makineler bulunabiliyor. ve yalçınlar ürünleri piyasa fiyatlarının üstünde satmakta ısrar ediyor ;) VR lenslere gelince, avantajı tartışılır, çünkü VR modunda lens çok yavaşlıyor. yani hareket halindeki birşeyi çekmeyi ümit etmeyin ama manzara gibi sabit konuları çekecekseniz elbette faydası var...

taiga' Alıntı:
Kişisel fikrim parayı lens için kıyın ve nikon 18-200 VR alın.
İlk öğrendiğim olay paranın body den çok lense harcanması gerektiğiydi. 18-200VR ise bizim gibi titrek ellere ideal bir zemin ve tek lensle işi çözme gibi büyük bir kolaylık sunuyor diye düşünüyorum.
paranın lense kıyılması konusunda haklısın haldun abi ama 18-200 nikon ile 18-200 tamron arasında nikonun VR olması dışında optik kalite farkı olduğunu sanmıyorum.

balum' Alıntı:
Şimdi şu (http://www.dpreview.com/news/0504/05042003nikond70s.asp) karşılaştırma tablosuna anlayabildiğim ölçüde bir kez daha baktım, özellikle yeşil vurgululara sanki çok farklı iki makine değil gibi geldi.D70s in artıları nedir Sedat hocam?

ciddi farklar yok ama D50 "ara model" olarak çıkarıldı. bence D80 de bir ara model... D70s, uzun vadede (aksesuar olayına girdikçe) D50 den daha kullanışlı olduğu ortaya çıkıyor. mesela testten çıkardığım bir sonuç; sıkıştırma teknolojisinden dolayı D70s 256MB hafıza kartına 44 RAW formatında fotoğraf çekerken, D50 33 tane çekebiliyor. bunun dışında mesela D50 4000 enstantane, D70s 8000 enstantane; işe yarar mı? ben şimdiye kadar 8000 esntantaneye çok az ihtiyaç duydum ama fazla mal göz çıkarmaz ;) D70s de i-TTL flaş çalıştırma imkanı var ki ekstra flaş almadan işine yarayacak bir özellik değil. D70s'in vizorunde grid çizgileri var. bu özellikle kompozisyon çekerken işe yarıyor ama olması da şart değil, zamanla elde edilebilecek bir tecrübedir. ama ben vizorumde gridler olsun isterim mesela... D70s'in kontrol panelinin aydınlatma ışığı var ki, çok önemli bir özellik... bunların dışında D70s daha ele oturur bir kasa tasarımına sahip ve daha bir fotoğraf makinesi olduğunu hissettiriyor... D50'nin ekstra özellikleri ise biraz daha geliştirilmiş pozlama ve netleme sistemi eklenmiş olması. çok mu gerekli? pek sanmıyorum ;)

yol' Alıntı:
evet bayağı fiyat farkı varmış :smiley: o kadar para vermişken 200ytl daha verip D70s almanı tavsiye ederim. lens olarak tamron 18-200 gayet yeterli olacaktır senin için.

haldun abinin de dediği gibi gittigidiyor.com alternatif olabilir, bazen çok uygun makineler bulunabiliyor. ve yalçınlar ürünleri piyasa fiyatlarının üstünde satmakta ısrar ediyor ;) VR lenslere gelince, avantajı tartışılır, çünkü VR modunda lens çok yavaşlıyor. yani hareket halindeki birşeyi çekmeyi ümit etmeyin ama manzara gibi sabit konuları çekecekseniz elbette faydası var...

Sedat hocam,

Açıkçası ben bu yavaşlamayı hiç akıl edemedim değerlendirmelerimde... :-[
Bu arada ele oturma konusunda konusunda çok haklısın. D70 benim için ideal geldiydi . Makinaya o anda ısındım zaten. Sony A100 Canon 350D falan elimde fazla minik kalmıştı.
Anlaşılan D70s almak elzem oldu artık, kaçış yerimiz kalmadı... ;D
O zaman direk 18-70 lensi ile almalı. Belki yanına da 18-200 Tamron.

Sedat hocam bütün yukarda yazdıklarından sonra d50 ile d70s arasındaki farkı hafıza kartına harcasam ve d50 alsam ayıp mı ederim ;)
D70s'in kontrol panelinin aydınlatma ışığı var ki, çok önemli bir özellik...
D70 almazsam hayıflanacağım tek şey bu olur.

taiga' Alıntı:
Sedat hocam,

Açıkçası ben bu yavaşlamayı hiç akıl edemedim değerlendirmelerimde... :-[
Bu arada ele oturma konusunda konusunda çok haklısın. D70 benim için ideal geldiydi . Makinaya o anda ısındım zaten. Sony A100 Canon 350D falan elimde fazla minik kalmıştı.
Anlaşılan D70s almak elzem oldu artık, kaçış yerimiz kalmadı... ;D
O zaman direk 18-70 lensi ile almalı. Belki yanına da 18-200 Tamron.
bir süre nikon 80-400 VR kullanmıştım, gayet başarılı bir lens ama dediğim gibi VR modunda hareketli nesneleri çekmek için biraz sabır gerekiyor ;) 18-70 kit lens yerine sigmanın 17-50 lensini şiddetle tavsiye ederim. 2.8 diyafram olması ve 18-70den çok daha keskin olması çok büyük avantajlar. ama 18-70 de fena bir lens değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR