Nikon D80 Nedir? Ne Değildir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YEVGENI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,478

YEVGENI

Kamp III
Yer
ISTANBUL
dpreview.com ortamında incelememe rağmen yine de "bir bilen"in tavsiyesi ve bilgisi ehven olur diye düşündüm.

Meramım Nikon D80'dir. Fiyat performans dengesinden ziyade, lensleri de ayrı bir tartışmanın bahsi olarak ayırırsak, bu cihaz nedir? ne değildir? Dijital ve dahi kimyasal fotoğraf ilgisi bilgisi, nebliym bir Zenit, bir Nikon Coolpix 5400'den gayri ilerlememiş lakin münasip bir DSLR ile "şu işe artık bir girmek gerektir" diyen bünyeye tavsiyeniz ne olur?

Ynt: Nikon D80 Nedir? Ne Değildir?

şunu söyleyebilirim, türkiyede D70s ile D80 arasında yaklaşık 300$ fiyat farkı var. eğer bu para sizin çok muhim değilse, yeni bir teknoloji için harcamayı göze alırsanız ve en azından birkaç yıl makineyi değiştirmeden kullanacaksanız D80 alın derim... ama D80 ile D70s arasında çok ciddi bir teknik fark yok. bu nedenle 300$ farkı makineye vereceğinize, D70s alın ve 300$ 'a da güzel bir lens alın derim, şahsi fikrimdir...

Peki D70 ile D80 arasındaki artan pixel sayısı için ne dersiniz? 300 doloreslik fark sadece 4mp için değildir sanırımsa, yoksa öyle midir?

megapiksel çok önemli değil. lens iyi olduktan sonra 6MP ile 2m baskı bile alırsın. tabiki 10.4 olması daha iyi, ayrıca teknoloji olarak D80 çok daha yeni ve detaya inersen D70s'den bayağı farkı var. ama dediğim gibi bütçeye uygunsa alınmasını tavsiye ederim.

Aslında dikkat ettiğim done dediğiniz üzere D80 edinirsem 2-3 boyunca yıl daha iyi bir cihaza gereksinim duymayacağım tespiti. Nikon'dan gayri fotoğraf ekipmanı, karga'dan başka kuş tanımayacağıma göre inceden D80'i finanse etmenin yollarına bakayım ben.

Teşekkür ederim tavsiye için..

2-3 yıl değiştirmeden kullanacaksanız o zaman D80 iyi bir karar. yakında zamanda alacaksanız sigma 17-50mm f2,8 yada sigma 17-70mm f2,8 lenslerden birini tavsiye ederim...

Yakın zaman? En az 6 ay sonra sanıyorum. Daha öncesinde Niva için halletmem gereken bir iki detay var. Önümüzdeki 1 yıllık kalkınma planında şimdilik 2. sırada kendisi..

Nefis olur. D80'i bütçelendirdiğim zaman (+lensleri) tekrar fikir teatisi yaparız detaylı bir şekilde..

nikon d80 güzel makine fakat d70 de dünyanın en sağlam makinelerinden, çok sağlam bir kasaya sahip.Bana sorarsan d80 al derim 2 makineyi yan yana koy ve detaya girmeden şöyle bir bakman bile yeterli olacaktır çünkü d70 in lcd ekranı minicik çok sinir bozcü.

18-135 güzel bir lenstir geniş açı olması itibari ile kullanışlıdır bence...

Kit lensler kullanilislari acisindan kolay lensler ama fotograf kalitesi acisindan standart yada genis acili lenslerin yerini tutmuyorlar. Ben de D80'i 18-55mm f/3.5-5.6 VR ve 55-200mm 4-5.6 VR lensleri ile birlikte, kit olarak aldim. Daha sonra 20mm f/2.8 ve 50mm f/1.4 iki lens ekledim. 18-55'e artik dokunmuyorum.

tristan' Alıntı:
18-135 güzel bir lenstir geniş açı olması itibari ile kullanışlıdır bence...
Ben zaten geniş açısına bir laf söylemedim. Açı skalası olarak da gayet uygun ama Af performansı en kötü lenslerden. Sigma 70-300 kıvamında af yapıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,037
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR