Ynt: Nikon D800
Merhabalar, Nikon yeni amiral gemisi diyebileceğimiz D3 modelinin peşi sıra pazar boşluğu yaratmamak için fazla vakit kaybetmeden yeni modellerini piyasaya sürüyor.... benim naçizane önerim mümkün olduğunca serin durup bu rüzgara kapılmamak. 2004 yılında aldığım ilk dijital makinem D70 di ve iki yıla yakın sorunsuz kullandım ki bu makinayla gazetecilik , ardından çeşitli dergiler için çekimler, set fotoğrafçılığı , reklam çekimleri gibi işler yaptım. Ardından aldığım D2x ise yaklaşık 3 yıldır nazlanmadan bütün iş yükümü çekiyor.... D3 ise gerçekten mükemmel bir makina ancak D2x ile kıyaslama yapınca getireceği artılar açıkçası yapılacak yeni yatırıma değmeyecektir... Belki bir D4 yada D3 uzantısı olarak çıkması muhtemel yeni bir modelde piksel sayısında bir artış olursa ki bu da yaklaşık 18 - 20 milyon olmalı ki cebimden çıkacak paraya değsin... Amatör kullanıcıların tercih ettiği ara modeller ise gördüğüm kadarıyla oldukça tatmin edici... Örneğin semiprofesyonel olarak adlandırdığımız bir D200 modeliyle bile moda çekimleri dahi yapıldığını gördüm ve sonuçlarıda oldukça iyiydi... Baştada söylediğim gibi soğukkanlı olmakta fayda var... Çoğu zaman şahit olmuşumdur bir D40 ile çok daha üst düzey dediğimiz makinaların sahiplerine kıyasla mükemmel çekimler yapanlar var....