Nikon D800

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berksito Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,798

Etiketler
Ynt: Nikon D800

Acaba bu verilen numaraların bir mantığı var mı? D200, D300, D700 ya da D50, D70, D80 vs. Benzeri diğer markalarda da var.

nikon'un yeni harikalar diyarı.. d300'u yeni almışken yapılır mı be nikon dedirtti yine..

ekran altında küçük ekranda da batarya gibi bilgilere ulaşılabiliyor. saniyede 12 kare fotoğraf çekebilen makinede compact flaş ve sd kart yuvası yanyana bulunmakta. ayrıca çekilen fotoğrafların aktarılması için wi-fi kullanılmış. wireless' le pc-mac ile makineyi sekronize etmeniz yeterli.

nikon d800'ün gelişmiş teknik özellikleri :

* nikon fx cmos image sensor
* 14.3 efektif megapiksel
* iso 50 - 12800 yüksek hassasiyet
* expeed ii digital resim işlemcisi concept
* nikon orjinal scene recognition system
* 51 noktadan otomatik netleştirme
* yüksek hızlı fotoğraf yakalama saniyede 12 kare
* canlı ön izleme
* pc/mac gibi bilgisayar kamera arası dahili wireless transmitter
* üçlü hafıza kart yuvası (çift compact flash kard yuvası ve sd kart yuvası)
* hızlı açılış kapanış. 0.10 saniye açılış ve 20 ms çekim ve geri dönüş süresi
* viewfinder with 100% frame coverage
* high-definition lcd monitor with tempered glass
* active d-lighting optimizes tone reproduction in both shadows and highlights

önümüzdeki günlerde makinenin detayı açıklanacaktır sanıyoruz..

nankör bu teknoloji denen olay Mustafa ;)
bende D700 istiyordum... şimdi D800 söylentileri var.. Allah sonumuzu hayır etsin..

336951002_uFtBZ-M.jpg

caner' Alıntı:
Acaba bu verilen numaraların bir mantığı var mı? D200, D300, D700 ya da D50, D70, D80 vs. Benzeri diğer markalarda da var.

Nikon adına tek bildiğim, tek haneli rakamdan oluşam makina modelleri D3, D2, D2X vb. en üst düzey makinalar, 3 haneli rakamdan oluşan makina modelleri D200, D300 biraz daha alt segment makinalar... böyle de devam ediyorlar..

Valla d800 de wifi teknolojisi var . bu gazeteciler için güzel bir özellik. Kendinden gribi var bu da fiyatı biraz daha yükseltecek sanıyorum. Mp olayı ile çekim hızı yuksek en basta gorduklerimden d300 ile kıyasladığımızda.Bunların dışında söyleyebileceğim bizim gibi bu işi hobi için yapanlar için d300 fazla bile kalıyor:smiley: d800 şimdi kimbilir kaç $ dır:smiley:

D800 'u de alsak Berk 3 ay sonra D3000 çıkar daha sonra D900:smiley:)

Merhabalar, Nikon yeni amiral gemisi diyebileceğimiz D3 modelinin peşi sıra pazar boşluğu yaratmamak için fazla vakit kaybetmeden yeni modellerini piyasaya sürüyor.... benim naçizane önerim mümkün olduğunca serin durup bu rüzgara kapılmamak. 2004 yılında aldığım ilk dijital makinem D70 di ve iki yıla yakın sorunsuz kullandım ki bu makinayla gazetecilik , ardından çeşitli dergiler için çekimler, set fotoğrafçılığı , reklam çekimleri gibi işler yaptım. Ardından aldığım D2x ise yaklaşık 3 yıldır nazlanmadan bütün iş yükümü çekiyor.... D3 ise gerçekten mükemmel bir makina ancak D2x ile kıyaslama yapınca getireceği artılar açıkçası yapılacak yeni yatırıma değmeyecektir... Belki bir D4 yada D3 uzantısı olarak çıkması muhtemel yeni bir modelde piksel sayısında bir artış olursa ki bu da yaklaşık 18 - 20 milyon olmalı ki cebimden çıkacak paraya değsin... Amatör kullanıcıların tercih ettiği ara modeller ise gördüğüm kadarıyla oldukça tatmin edici... Örneğin semiprofesyonel olarak adlandırdığımız bir D200 modeliyle bile moda çekimleri dahi yapıldığını gördüm ve sonuçlarıda oldukça iyiydi... Baştada söylediğim gibi soğukkanlı olmakta fayda var... Çoğu zaman şahit olmuşumdur bir D40 ile çok daha üst düzey dediğimiz makinaların sahiplerine kıyasla mükemmel çekimler yapanlar var....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.