nikon d90

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mert212 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,573

mert212

Yeni Üye
[size=8pt][size=12pt]selam arkadaşlar çok önemli bir sorum olacak eğer soruya cevap verırsenız çok sevinirim size dua edecem sorum şu d90 aldım üzerınde lens 18 105 lens vardı bu makinayla 5 yaş 12 yaş kız çocuk giyim resimleri çektım siteme koymak için tam randıman alamadım sonra 18 200 aldım ondanda tam bir netlik göremedim bu arada nikon bayilerınde bir arkadaş bana 24-70 tavsiye eti tabiki kullandığım lenslerı satım şimdi benim d90 lens yok arkadaş 24-70 tavsiye eti bu lens araştırdım 3.600 tl şaşırdım kaldım ben yapacağım iş 5 yaş 12 yaş kız çcuk urunu çekmek net temiz resim çekmek gerekirse d90 satarım bana iyi lens çüzünürlük iyi olsun tercihim bana yardım edin çok param giti bana önerceğiniz bir makina da olur önemli olan işimi sağlam yapmak nikon 24-70 gibi temiz çekim olsun şimdiden vereceğiniz bilgiden dolayı önceden sizlere teşekkür ederım hoçakalın[/size][/size] ;D

Etiketler
Ynt: nikon d90

kitle gelen lens tam bir facia malesef, ben d90 üzerinde tamron 17-50 mm f2.8 sabit lensi kullanıyorum. makinayı aldığımda kit lensini bu tamron ile takas yapmıştım (250-300 tl fark vererek), iyi yapmışım. tavsiye edebilirim.

eğer amaç bilgiyse yanıtlayın lütfen konuyu 41 kişi okumuş ama yanıtlayan yok amaç bilgiyse mezara götürmeyin

Öncelikle keşke konuyu fotoğraf kısmında açsaydınız. Neyse, netlik konusuna gelince. Çektiğiniz fotoğraflardan 1-2 tane yüklerseniz başlığa tam olarak ne demek istediğinizi anlamış oluruz. Yoksa Nikonla birlikte gelen kit lensler netlik, renk vb. konularda oldukça başarılıdır.
Ayrıca web sitesine koymak istediğinizi belirtmişsiniz, siteye koymak için yüksek çözünürlüklü fotoğraf kullanmayacağınız düşünülürse ne kadar netlik kaybından bahsettiğinizi tam olarak anlayamadım. Dediğim gibi, bir kaç örnek yüklerseniz daha net cevap verebiliriz.

Selamlar.

Ayrıca bahsettiğiniz fotoğraf makinası çok iyidir. Sözkonusu 18-105 lens ile çekilmiş örnek fotoğraflar eklediğim linkte mevcut.

http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=13020

çektiğim resimler www.cocukgelinlikleri.com nikon 24-70 lens tercih etiler 24-70 da çok phalı bana önereceğiniz güzel bir lens varmı

Açıkçası çekmiş olduğunuz fotoğraflarda netlik problemine pek rastlamadım. Tabi bunda daha küçük çözünürlükte görmeminde etkisi olabilir. Ama sonuç itibariyle amacınıza uygun bir lensiniz var elinizde. Bazı fotoğraflarınızda düşük enstantaneye bağlı olarak bulanıklıklar var ancak bunlarda öyle pahalı bir lens almanızı gerektirmez. Sanırım otomatik modda çekiyorsunuz, ISO'yu biraz yukselterek enstantane arttırın. Yada tripod kullanarak çekim yapın. Benim kişisel düşüncem yapmış olduğunuz işle ilgili olarak ekstra lens almanıza gerek yok. Makinenize biraz daha adapte olursanız bu iş çözülür gibi.

Ama illede lens tavsiyesi isterseniz TAMRON 17-50 mm F/2.8 veya Sigma 17-70 mm f/2.8-4 DC Makro OS HSM 'yide deneyebilirsiniz.

peki senın önerdiğin lens macro çekimi zor bir de sıgma markası nikon marka varken neden sigma şu anda benim d90 lens yok satım 1000 tl verdiler aldılar 18-200 lens vardı en son bana dediler ki en temiz çekim nikon 24-70 bundan daha temiz çekim lens zor bulursun şim di siz sıgma 17-50 macro tercih ediyorsunuz macro yakın çekim için bence böcek çicek ama 6 yaş 12 yaş manken çekimi zor olmazmı evet yinede bilgi için teşekkürler

[flash=200,200]http://
mert212' Alıntı:
[size=8pt][size=12pt]selam arkadaşlar çok önemli bir sorum olacak eğer soruya cevap verırsenız çok sevinirim size dua edecem sorum şu d90 aldım üzerınde lens 18 105 lens vardı bu makinayla 5 yaş 12 yaş kız çocuk giyim resimleri çektım siteme koymak için tam randıman alamadım sonra 18 200 aldım ondanda tam bir netlik göremedim bu arada nikon bayilerınde bir arkadaş bana 24-70 tavsiye eti tabiki kullandığım lenslerı satım şimdi benim d90 lens yok arkadaş 24-70 tavsiye eti bu lens araştırdım 3.600 tl şaşırdım kaldım ben yapacağım iş 5 yaş 12 yaş kız çcuk urunu çekmek net temiz resim çekmek gerekirse d90 satarım bana iyi lens çüzünürlük iyi olsun tercihim bana yardım edin çok param giti bana önerceğiniz bir makina da olur önemli olan işimi sağlam yapmak nikon 24-70 gibi temiz çekim olsun şimdiden vereceğiniz bilgiden dolayı önceden sizlere teşekkür ederım hoçakalın[/size][/size] ;D
[tr][td]
[/flash]

:smiley:) Benim size nacizane tavsiyem, artık lens ve makinaya para harcamaktan ziyade bir fotoğraf kursuna katılmanız olacaktır. En azından fotoğrafla ilgili temel kuralları bilmeniz inanın aklınızdaki bir çok soruyu silecek.
Ayrıca bir lensin "Makro" özelliğinin olması o lensle sadece makro çekim yapılacağını belirtmez, ekstradan makro çekebileceğinizi yada makro çekmek için özel tasarlandığını belirtir. Sigma yada Tamronu önermemdeki asıl sebep ise daha fiyat/performansı yüksek lensler olmasındandır.

Selamlar, iyi çalışmalar.

bana önerceğin bir lens tavsiyen varmı netlik açıdan diğelin ürünün özerınden güpür olsun sim olsun baskı olsun renk bir birine karışma ve soluk çıkma netlik ve aklından bir lens varmı peki nikon 24-70 bir bilginiz bu lens nasıl bişi baktınızmı internete özelikleri okudunuzmu veya ona yakın bir lens varmı yada bana önereceğin lens varmı bu yaşta sonra fotoğraf kursuna gidemem çekeceğim bir resim kendim işimle ilgili teşekkürler

Mert Bey, çektiğiniz resimleri ben de inceledim. size birkaç güzel tavsiyede bulunabilirim. böylece elinizdeki lens her neyse, daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. ama bikaç kuruş daha harcama yapmanız gerekecek.

1. bi tripod alınacak. çünkü kapalı ve loş bi ortamda çekim yapıyorsunuz. makinenin titremesi fotoğrafların bulanık çıkmasına neden olur. o yüzden tripod şart. fiyatı electroworld, teknosa gibi yerlerde 35 40 tl civarı. en ucuzundan bi tane alıverin.

2. makinenizi "A" moduna getirin. sonra da deklanşörün önündeki tekerleği çevirerek üst ekrandaki "f" değerini 11 yapın. böylece elinizdeki objektifin (yaklaşık olarak) en kaliteli resim verdiği ayarı kullanmış olursunuz.

3. mankenlerla arkaplanın arasında mümkün olduğunca uzun bi mesafe olsun, böylece manken arkaplana bitişik görünmez.

4. fotoğrafı kesinlikle en geniş veya en dar açıda çekmeyin. yani zoom ayarını ortalarda bi yerde tutun.

5. fotoğrafı mankenin tepesinden değil, göğüs hizasından çekin. böylece daha hoş görünür.

6. ve son olarak...fotoğraf çok aydınlık veya karanlık çıkarsa, makinenin arkasındaki tekerleği kullanarak ışığı dengeleyin. sağa sola çevirerek resmi daha aydınlık veya daha karanlık çekebilirsiniz.

bu sefer de olmazsa, bi fotoğrafçıya 3-5 kuruş verip çektirebilirsiniz. sonuçta büyük bi kalite beklentiniz yok...her fotoğrafçı rahatça çekebilir bu işi.

kolay gelsin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri