Benim aracım bir karavan değil ama. İçindeki tüketimim maksimum günlük 30 - 40A gibi. Şöyle bir hesap yapayım;
Hidrofor 4 A/h. Günde mevcut 81 lt depoyu bitirene kadar çalışsa ki toplamda 1/2 depo ancak kullanırız, 18 dk da depoyu bitirir. Yani 1 depo için harcayacağı enerji maksimum 2A olacak. Gün içinde çok su kullanıldı 81 lt yi harcadık diyelim. "2A"
Buzdolabı (Kompresörlü) 65W maksimum değeri. İlk soğutmaya başlaması ve yeterli soğukluğa gelene kadar geçen süre. Hesapladım çalıştıktan sonra 38 dk. - 40 dk gibi bir sürede duruyor. Yani bu sürede 4,05A harcıyor. Sonrasında kapağın açılma/kapanma sayısına göre çalışmaları var. Toplamda gün içerisinde harcayacağı 30A...
Led aydınlatmalar (Şerit led) günde 2A desek ki olmaz bile
Telefon şarjları 5A desek,
Başka kullanım yapabileceğim bir cihaz veya ünite yok. Çünkü kamp römorku kullanıyorum.
2A Hidrofor
30A Buzdolabı
2A Aydınlatma
5A Şarjlar vs.
39A günlük tüketim. Hadi 40A diyelim.
100W lık bir panel bana ortalama iyi bir güneşte ki günde 4 saat alabilir o güneşi, 24A sağlar. Kalan 4 saatte de bunun yarısını sağlasa 12A de oradan gelir. Toplamda 36A lik bir enerjiyi geri koyar. Çok acil durumlarda jeneratörü devreye alırım diye düşünüyorum. Tabi bu benim hesabım. Tecrübeli olan sizlersiniz.