NİVA kullanan arkadaşlar tecrubelerinize ihtiyacım var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan DURMAT Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,800

DURMAT

Ana Kamp
niva almak istiyorum işim gereği günde 100 km yapacağim ayda 3000 km sadece işim evim arası tabiki hafta sonları ufak çapta gezilerimi de katarsak.motorunu bitirsek yeni motor yapılır veya sıfırından alınır mı? fakat bu ikinci aracım olacak yakıt konusunda teredütüm var yedek parçaları ucuz motoru bile 1200tl en azından konforu pek olmadığını biliyorum benim için sakıncası yok forumu az çok araştırdım.bide kliması yok bulunduğum yerin yazları çok sıcak düşündürücü bi etken. kaç model tavsiye edersiniz işin içinden çıkamadım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: NİVA kullanan arkadaşlar tecrubelerinize ihtiyacım var

Ben kış şartları yüzünden çalıştığım köye gidiş geliş yapmak için ikinci araç olarak Niva aldım. Günlük 2x18 km...Ben size tavsiye etmiyorum. Düz yolda sürekli 4x4 bir araç almanıza gerek yok. Ben eğer kendi memleketimde olsaydım Flash gibi bir şey alırdım. Ya da Palio...

teşekkürler önerin için nivalar sürekli dört çeker demişsin sürekli dört çeker değil bildiğim .gidiceğim yer pek düz yol da sayılmaz.benim korkum kliması yok yaz için. yakıtını bilmiyorum lpg fark yaratır mı? eksi olarak bunlar düşündürüyor sık sık parça bozar mı yolda bırakır mı

ben günlük şehir içi 26 km yol yapıyorum.
1- yakıt konusunda terettüdün olsun :smiley: çünkü binek araçlara göre çok yakıyor.
2- evet sürekli 4 çeker (yakıtta bu yuzden biraz fazla)
3- konfor arama zaten boyle bi aracta konfora da gerek yok
4- misal verecek olursak 2000 model rxt 140 beygir full+ full bir laguna 'm var ama niva ya bindim bineli dönüp yüzüne bile bakmıyorum :smiley:)
kolay kolay yolda bırakmaz zaten rutin bakımlarını yaptırırsan hiç bırakmaz ... bakımlarıda gayet ucuz
5-klima için kelebek camları ac fazlasıyla klima etkısı yapıyor :smiley:
6-mümkün oldukça 1995 ve üzeri almaya çalış
NİVA BİR TUTKUDUR, ARAÇ DEĞİL AMAÇTIR...

Merhaba,eski bir Niva'ci olarak bir iki tavsiye paylasayim.
Hafta sonlari kucuk capli gezilerinizde zor kosullarda isinizi gorecek aractir.
Gunluk ise gidis geliste surekli dort ceker ve biraz yakisi fazla oldugundan tercih edilmez.
Tek arac olacaksa ve LPG ile kullanacaksaniz,mecburiyetten olabilir.
Bagajinizin kuculecegini,muhtemelen yer sikintisi cekeceginizi hesaba katin.
Bu arada tankin bagajda islem yapilarak alta dogru yerlestirilebildigini arastirin.
Bir de capraz kilidi iptal edip iki-dort ceker secenekli hale getirtmek mumkundur.
Arastirin ama ruhundan uzaklasacaginizi da bilin,arac boyle cok marifetli.
Ayda ucbin km cok fazla,yakiti cepten cikacaksa dizel yeni nesil bir araci tercih edin.
Ancak yakit rakami sizin icin fazla degilse,ucuza marifetli bir aractir Niva.
Klimali olan modellerini bazen ilanlarda goruyorum.Orjinal mi sonradan mi bilmiyorum.
Tabii ki rakamlari hemen yukseklere cikiyor.Power direksiyonda oluyor klimalilarda.
Eger yazin cok sicak bir bolgedeyseniz zooteknik arkadasa katilmiyorum.
Hicbir cam acma yada vantilator,klima gibi islev goremez.
Sarttir degildir tartisilir ama klima dogal olmayan yolla kimyasal bir sonuctur.
Bize gerekiyor derseniz sonradan da taktirilabiliyor.
Eski araclarla ugrasan bir yerlerde,iyi bir klimaci tarafindan bir iki bin TL ye olur.
Bunlardan baska Vitara dusunebilirsiniz.Iki-dort ceker secenegi vardir.
Bes kapi,klima,power direksiyon secenekleri vardir.
Tamir isinde 1200 TL ye motor (Niva icin bile zor) olmaz ama dayaniklidir,saglamdir.
Temiz bir Niva bulup ugrasacaginiza(klima,iki-dort secenegi)temiz bir Vitara'da bulabilirsiniz.
Yakitinda Niva'dan tasarruflu olabilir.Parca ve bakimda Niva'yi gecebilir.
Konforda ise tartisilmaz one cikar.
Yillardir edindigim sahsi tecrube ve fikirlerimdir.
Dogru karar sizin vereceginizdir.
Hayirlisi olsun.

ttogan' Alıntı:
Merhaba,eski bir Niva'ci olarak bir iki tavsiye paylasayim.
Hafta sonlari kucuk capli gezilerinizde zor kosullarda isinizi gorecek aractir.
Gunluk ise gidis geliste surekli dort ceker ve biraz yakisi fazla oldugundan tercih edilmez.
Tek arac olacaksa ve LPG ile kullanacaksaniz,mecburiyetten olabilir.
Bagajinizin kuculecegini,muhtemelen yer sikintisi cekeceginizi hesaba katin.
Bu arada tankin bagajda islem yapilarak alta dogru yerlestirilebildigini arastirin.
Bir de capraz kilidi iptal edip iki-dort ceker secenekli hale getirtmek mumkundur.
Arastirin ama ruhundan uzaklasacaginizi da bilin,arac boyle cok marifetli.
Ayda ucbin km cok fazla,yakiti cepten cikacaksa dizel yeni nesil bir araci tercih edin.
Ancak yakit rakami sizin icin fazla degilse,ucuza marifetli bir aractir Niva.
Klimali olan modellerini bazen ilanlarda goruyorum.Orjinal mi sonradan mi bilmiyorum.
Tabii ki rakamlari hemen yukseklere cikiyor.Power direksiyonda oluyor klimalilarda.
Eger yazin cok sicak bir bolgedeyseniz zooteknik arkadasa katilmiyorum.
Hicbir cam acma yada vantilator,klima gibi islev goremez.
Sarttir degildir tartisilir ama klima dogal olmayan yolla kimyasal bir sonuctur.
Bize gerekiyor derseniz sonradan da taktirilabiliyor.
Eski araclarla ugrasan bir yerlerde,iyi bir klimaci tarafindan bir iki bin TL ye olur.
Bunlardan baska Vitara dusunebilirsiniz.Iki-dort ceker secenegi vardir.
Bes kapi,klima,power direksiyon secenekleri vardir.
Tamir isinde 1200 TL ye motor (Niva icin bile zor) olmaz ama dayaniklidir,saglamdir.
Temiz bir Niva bulup ugrasacaginiza(klima,iki-dort secenegi)temiz bir Vitara'da bulabilirsiniz.
Yakitinda Niva'dan tasarruflu olabilir.Parca ve bakimda Niva'yi gecebilir.
Konforda ise tartisilmaz one cikar.
Yillardir edindigim sahsi tecrube ve fikirlerimdir.
Dogru karar sizin vereceginizdir.
Hayirlisi olsun.

Eksik kalmamış gibi :smiley: Aynen katılıyorum. Ama bu kadar lafın üzerine yinede belirtmeden geçmeyelim." Niva başka güzeldir" :smiley:

Sayin Ozkul bir seyi unutmusum yine de belirtmeden gecemeyecegim.
Arazide Niva'yi acimadan her yere surebilirsiniz,kolay kirilmaz,kirilirsada bir sekilde geri donersiniz.
Sistemleri basittir,azicik anlayan illaki yurutur.Elektronikle vs ile pek isi yoktur.
Digerlerinde de kolay kolay kirilmazlar vardir ama kirilirsa iciniz gider,cebiniz gider vs vs.
Bu arada Niva'da sase yoktur buna ragmen saglamdir.Curuk olmayan birini bulmak gerekir.

hepinize tecrubeleriniz ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim suzuki de mantıklı gbi gbi.benim parça maddi-manevi sıkıntısı çekmeyeceğim yakıtı az olsun çünkü cebimden gidecek eşşeğim olsun istediğim bi araç olmalı.bakımına gelince yetkili serviste baş ustasından aşağıya anahtarla arabama yaklaşamaz ,bakımlarını sektirmem hayatta böylesinede titizim fedakarlığımı esirgemem. bagajı darmış 3 kapılıymış fark etmez .sıcak iklimde olduğumdan klima da şart bana. ah be niva klimanda olsa sürekli 4 çeker olmasaydın nolurdu sanki. :smiley:

nivanın sürekli 4 ceker olması ona harika bir yol tutus saglar. bu da düsünülmesi gereken bir artı dır.

kolay kalmaz, parça ucuzdur. benim 3. arabamdır kendileri, aldığım günden beri diğer arabalarıma binmiyorum. ayrıca cok nokta enheksiyonlu olanlardan (2003 sonrası) alırdan yazılım uygulayarak 10 HP güc ve tork alırsın buna ilaveten normal kullanımda yakıtın düşer. kendi aracımda bizzat denenmistir. 9 l/100 km civarı yakiyorum, ayrıca hızlanması da süper oldu.

klima sonradan konabilir.

Promolada diye aratırsanız isteğe bağlı 4x4/4x2 seceneği Nivaya yapılabiliyor. Nivam varken sene:2010 gibi bizzat İstanbul'da 750 TL civarı yaptırmıştım. Hareket halindeyken bile 4x2/4x4 yapmak mümkün... eski konulara bakarsanız ayrıntı da var. Yakıt tasarrufuna faydası da var...

Klima ise orjinal ve sonradan olabilecek basit bir ayrıntı diye düşünüyorum. Benimkinde yoktu hiç de aramadım. Şimdiki Tata'mda aldığımda vardı hiç kullanmadım... tabi rakım:1.550 m olunca klima hiç oluyor:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,994
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler

Geri