Nivam için vinç arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mello Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,671
Ynt: Nivam için vinç arıyorum

murat067' Alıntı:
Evet yeni taktığımız vincin denemesinide sonunda videoya alabildik aşağı yukarı 3.5 tonlukn çift teker transit pickupu olduğu yerden rahat bişekilde çıkardı fakat videoyu çeken genç arkadaşımız nivayı kareye almamış çekme işlemi sırasında niva 1 mt fazla yerinden ileriye doğru sürüklendi ....
işte video...

http://www.youtube.com/watch?v=OHTvxWqZR0o
sevgili murat, vinçler hakkında hiç bilgim yok, ama vincin güçlü ve kullanışlı görünüyor. güle güle kullan.

Etiketler

öncelikle yeni vinciniz hayırlı ugurlu olsun murat by güzel görüntüler
ama dikkatsiz ve tecrubesizce yapılmış bir vinçleme unutmayınız vinçleme şakaya gelmez
çelik halatlı bir vinç kullanmaktasınız ve en tehlikeli halat türüdür kopması halinde bir insanı ikiye bölebilir
sahit oldugum olaylar kopan halatın bir agaçda 10 cm yarık açdıgı gözlerimle gördüm .gene vinçleme esnasında azkalsın bacagını kaybedecekti bir ark
dogru olan vinçleme esnasında vincin halatının orta kısmına en azından bir araç paspası atmalısınız ve vincin ve halatın etrafında kimseninbulunmaması gerekir dikkatli olmalısınız kazasız belasız nice vinçlemeler

uyarılar için çok teşekkür ederim.....
sizlerden edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda daha dikkatli olucaz tekrardan çok tşklr....

Murat bey;
Aracınız çok güzel olmuş iyi günlerde kullanın.Ben de Nivam için bir vinç düşünüyordum, sizin kullandığınız vinci nivaya çok uygun buldum.Hem performans hemde boyut olarak nivaya uygun bence.
Fiyat araştırması yapmayı düşünüyorum.Orjinal tamponu koruyarak montaj yapmanız da çok güzel olmuş bence.Vinci alsam aynı montajı yaptırabilir miyim diye tereddütlerim var.

mehmetali bey teşekkür ederim....
öncelikle vinç montajından önce önlere ilave amortisör uygulamanızı öneririm bu işlem sırasında amortisör üst kulaklarını bağladığınız yeri uzun dutun daha sonra vinç montajı sırasında bu kulaklar zaten şaseye kaynaklı olacağı için ön tampon bağlantılarına destek aparat yapabilirsiniz...
vincinizi aracın kendi tampon boruları taşımaya bilir bunun için yaptıracağınız tablaya alttan bağlantı atabilirsiniz ben öyle yaptım önce vinci monte ettik sonra tamponu vincin geldiği yerlre göre kesip yerine taktık tampon çok zayıflıyor ama görsellikte sorun olmuyo saygılarımla...

Ben aldım gayette kullanışlı ve rahat T- Max 9500 on numara bi alet benim keçyi valla en kötü şartlarda bile kurtarıyo [flash=200,200]http://:smiley:
Kod:
[tt]
[/tt][/flash]

;)

24vsjbkoaq2y85o8vccm.jpg

Murat Bey ben off road işinde yeniyim ben aslında ava giittiğim için aldım vinci kara saplandığımız zaman çıkmak için Şnorkel çalışıyomu yoksa ölesine süs olarakmı duruyor cevap verirseniz sevinirim. ;D :smiley:
Kod:
[color=red][font=Arial][SIZE=13px][/SIZE][/font][/color]

şnorkeli deneme fırsatımız olmadı ama çalışır halde tabi şnorkeli denemek için elektrik aksamınıda elden geçirmek gerek onun için suan görsellik aşamasındadır saygılar...

Muratın aracındaki şinorkel faal durumdadır aracın hava girişinden itibaren baglantılıdır arac yüksek su gecişi yapa bilir aracın ateşleme sisteminide suya girmeden önce w40 ile yıkarsa sorun olmadan derin su gecişi yapa bilir

Yani bujilerin oraya suya girmeden önce wd 540 sıksam yarı olur saol dursun usta bilgilen dir diğin için

WD40 veya aynı muadili ürünler piyasada bezin istasyonu marketlerinde bulunula bilen kimyasallardı aracla suya girmeden önce ateşleme sisteminin üzerine tatbik edilirse derin su gecişlerinde arac istop etmez bu uygulama şarj dinomosunada yapılmalıdır

09-18-06%20wd-40.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR