Niva'ya LPG tankı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan farabicogal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,425

farabicogal

LadaNiva
Yer
ANKARA
2010 model aracıma lpg kiti taktırmak istiyorum.Öncelikle iyi montajın önemli olduğunu biliyorum ama Bu araçlar için uyumlu veya uyumsuz diyebileceğimiz markalar varmı? Birde Lpg tankının satılık ilanını gördüğüm bir kaç araçda alt tarafa gizlenmiş olduğunu ve bagajda yer kaplamadığını gördüm.Bunun için bizim araçların alt tarafında uygun yer varmı ? Sızdırmazlık muayenesinden bu şekilde bir montaj sorunsuz geçer mi ?

Etiketler
Ynt: Niva'ya LPG tankı

BRC, ATİKER yada Çelik Motor'un Stefanelli'si gibi bilinen yaygın markalar derim...

Tankın gömülmesi Nivalarda mümkün... yerinizde olsam çapı biraz dar ama uzunca bir tank alıp gömdürürdüm... böylece aşağıya çok yakında olmaz ve arkadan gözükmezdi...

http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=3977.msg61593#new

Bu işlem bildiğim kadarıyla TÜV'de sorun olmuyor...

Sayın NİVA69 ilginize teşekkür ederim.
Verdiğiniz linkdeki resimlerde bagajı kesmişler.bu şekildemi yaptırmak gerekir.yoksa bu kadar tadilat yapmadanda takılırmı.Bu konuyu lpg montaj yapan yerlerle bir görüşeyim...

Kestirip gömdürün tank hiç görünmesin yer kaplamasın derim...

Hatta tankı... hiç kesmeden alta yerleştirilen orjinal fabrikasyon O KM niva ilanları var yurtdışında...

lpg tankınızın yarısı aşağıda yarısı yukarıda kalacak şekilde özel yuva ile yaptırmanızı tavsiye ederim. hem bagajdan çok kaybetmezsiniz hem de lpg tankınızın yerden gelecek darbelere karşı iki kat daha fazla korumaya almış olursunuz.

Saygılar

bende 30 litrelik tank normal bagajda duruyor bagajdan kayıp oluyor fakat 2 kişiden fazla dolaşmadığım için yer sorunum olmuyor. 2010 model aracın taban sacını kestirmek benim pek işime gelmezdi bagaj elzem değilse

bende sizin gibi düşündü, kıyamadım kestirip biçtirmeye 32 lt tank koydurdum.Bagaj kullanımını kısıtladı biraz ama açık port bagaj aldım.onunla idare edeceğiz artık.
LPG kit olarakda Tomasetto marka taktırdım.çok memnunum lpg taktıracak olanlara tavsiye edebilirim.kampanyalı fiyatıda gayet hesaplı...

ucam1' Alıntı:
yakıt olarak ne yakmakta hocam
benim aracımda şehiriçi 35 kuruş gaz yani 14 litre lpg
şehirlerarası 25 kuruş yani 10 litre gaz yaktım. bahsettiğim şehirlerarası yol van-erzurum-van ve van-diyarbakır-van arası yani inişli çıkışlı yollardır. düzlüğü göremedi :D

şahirler arası 10 ltçok güzel ben sehir içinde denedim 17 litre yaktı aslında 14 yakması lazım ama bir daha ölçecem

Benim niva 25 lt lpg ile şehir dışında 170 km yol yapabiliyor. Buda ortalama 15 lt yapar. Daha düşük yakıt tüketiminin bir sırrı var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri