Nükleer Enerji Eylemine Katılım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kuBBy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,284
Ynt: Nükleer Enerji Eylemine Katılım

Selim Bey, Ekim ayında açtığım bir konu var Nikel Madeni ile ilgili, lütfen okuyun. Neden karşı olduğumuzu anlayacaksınız. Nikel madeni için yapılan bu haberden bir alıntı:
Bu yatırım ile 165.000.000 USD gelir elde edilecek.
165.000.000 USD/ 5.000.000 kişi =33 USD
10 yılda kişi başına 33 USD ek gelir yaratmak için izin veriliyor.
Bu da yılda 3,3 USD eder.

Sizce doğayı katlemeye değer mi.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63108.msg745915#msg745915

Bence bu ülkenin sorunu anlamadan bilmeden üretilen politikaları destekliyor olmasıdır. Biz karşı olanlar tam olarak neye karşı olduğumuzu biliyor ve alternatiflerini sunuyoruz. Peki ya siz tam olarak neyi desteklediğinizi biliyor musunuz?

GELECEK NESİLLERİ DÜŞÜNMEDİĞİMİZ İÇİN BİZİ HİÇ UNUTMAYACAKLAR

Etiketler

Yukarıda bi abim baraj köyleri su altında bırakıyor diğer şeylerede bahane bulunur sevgili abicim ben sana bazı gün kaynakları sayimda belki o zaman anlarsın çözümleri :D

1. buhar terminalleri = yeraltına su basılıyor ve çıkan güçlü buhar jenaratörlerde işleniyor Fransada sudaki tuz oranı yüksek diye suyu başka yerlerden getiriyorlar ve o suyu devamlı olarak devirdaim yapıyorlar !
2. güneş panalleri her evin üstüne kur 500kw üret buda 8-9 daireye rahatlıkla yeter hiç bir yeri kapatmamış olursun !
3.snn muhteşem istanbul boğazında 17 farklı akıntı var biliyormuydun akıntı değirmenleri kur o bölgelerde zaten balıkçılık yapılmıyor ağ veyaha misinalarda dolanmaz
4.rüzgar gülü kıyı bölgesine kurabilirsin karadenizden gelen güçlü havayı yakala !
5. Attığın o çöpler toplu şekilde yakılıyor dimi ABD bunları ayırmak için fabrika yapıp bio enerji üretiyor ve geri kalanı yakıp elektrik üretiyor
6. Hidrojen enerjisi suyu ayırarak hidrojen enerjisi elde edebilirsin tatlı su nehir yatakların var zaten üretilen hidrojen kullanılıyor "H2O"sen bunun hidrojenini kullancan geriye oksijen kalıcak bu zaten dışarı çıktımı havada bulunan minaraller ve hidrojenle gene birleşiyor bu devirdaim sürekli oluyor hem havayı temizliyosun hemde hidrojeni :D

bak ben sana 6 çözüm buldum hadi bunları geliştir hem zararın yok hem örnek alınırsın .

isteyen abilerimize yapım şekillerini bile açıklarım :D

bu arada unutmadan avrupada yapay Hortum yapılarak elektrik enerjisi üretilmesi deneniyor buda yetmezmiş gibi yıldırımı tutabilcek fabrikalara hazırlık yapıyorlar internetten araştırabilirsiniz D:

mserdemir' Alıntı:
bu ülkenın en buyuk sorunu anlamadan dınlemen ben karsıyımcılık oynaması,
Ülkenin en büyük sorunu kişilerin belirli bir zaman sürecinde fikir sahiplerinin o fikri açıklamaması gerektiği düşüncesinin halka aşılanmasıdır.Santral için ihale bile yapılmamış.Üstelik yeni bir teknolojiymiş örneği sadece Rusya'da varmış.Normal nükleer santral atomun parçalanması ile orataya çıkan ısıyla su ısıtır ve suyun aşırı ısınmasından ortaya çıkan su buharından enerjı elde edılır.Jeotermal enerji gibi bir nebze.Ancak bu yeni teknoloji , kusurları tam olarak biliniyor mu ? Yada bir kaza anında nasıl hareket edilmesi gerektiği tam olarak yerleşmişmi acaba.Biliyorsunuz normal reaktörlerdede nükleer kaza sonrası yapılacaklar Çernobil kazasından sonra netleşmeye başladı.Bizim de durumumuz öyle olmasın. Ne kadar güvenli ?
Naylon poşet ve pet şişeden bahsetmişsiniz.İsim vermek istemiyorum bazı süpermarketlerde geridönüşümlü poşet uygulaması başladı,pet şişelerde gelince pet şişeler zaten geri dönüşümlü materyallerdir.Belediyemiz bu konuda duyarlı.(Kocaeli) Yaklaşık her sokakta maddelerin ayrıldığı özel çöpler var.Oraya atılan çöpler geridönüşüm istasyonlarına gidiyor.
Bu iş kişilikte bitiyor.Bir öküz(Kusura bakmayın bu kişilere insan demek istemiyorum)Yolun ortasına çöp atıp birşey olmamış gibi yürümeye devam ediyorsa yediği ekmeğin buğdayının toprakta yetiştiğini unutmuş demektir.Zabıtalarımızda saolsunlar bir kaç kere denk geldim ceza yazıyorlar.Birde biz öyle bir ülkede yaşıyoruzki fabrikalar kimyasal atıklarını toprağa gömüyorlar üstelik denize yakın yerlerde , bunun üstüne halk şikayet edince siyasi kişiler bunları yalanlıyor. Yani ben nasıl olurda tüpgazla nükleer reaktörü karşılaştıran birinin sözüne inanıp güveneyim bu işe.Evdeki tüp kazasında allah korusun en fazla ölürsün , nükleer reaktörün sağlam bir kaza geçirmesi sonucu torununun torunu bile sakat doğabilir. Herkes bunların farkında olupta hala desteklemeye devam ediyorsa,devam etsinler..

Bu tablo da wikipedia'dan nükleer santrallerin ürettiği enerji toplam elektrik ürüetiminin içindeki payı. Dünya genelinde bu oran %14. Yani nükleer enerji toplam ihtiyacın %14'ünü ancak karşılıyor. Tehlikelerine karşı alınacak risk değil[attachment=1]
Bu da hangi ülkelerde nükleer enerji kullanılıyor haritası:[attachment=2]

harita.jpg

tablo.jpg

Nükleer enerji kullanan iran ve hindistanın kalkınmadığından bahsediliyor. Doğrudur lakin bunun sebebepleride farklıdır. Bana kalkınmış ülkelerden Nükleer enerji kullanmayan ülke söyleyin. Bahse konu zararlar o ülkeler için yokmu???
Bir arkadasımız fransada altarnatif enerji konusunda çalışma yaptığını yazmış aynı fransa avrupada en çok nükleer santral sahibi ülke. Kimsenin alternatif enerjiye hayır dediği yok zaten. Bizim ülkemizde maalesef enerji ve maden yatırımlarına o yada bu sebepten karşı çıkılıyor.
Kalkınma için Kaynak bulma konusu gündeme geldiğinde. O kolay yeraltı kaynakları ve maden bakımından zegin ülkeyiz deniyorda, bu kaynakları kullanmak için yatırm yapılacağı zaman kıyamet kopuyor bunu anlamış değilim.
Israrla diyorumki Nükleer teknoloji sadece enerji için değil sağlıktan tarıma güvenlikten ülke çıkarlarını korumaya kadar birçok sektörde gerekli. Ellerinden gelse suyumuzu bile kullandırmayacaklar.
Basit bir örnek Petrol kullanımının doğaya ve insana verdiği zarar malum e hadi kullanmayalım. mümkünmü?? Risk her zaman vardır daha iyi alternatif olmadığı sürece zorunlu risk alınır..
Üniversitelerimiz siyaset yapmayı bırakıpta Asli işlerini yapmalarını daha çok bilimsel projeyi hayata geçirmelerini bekliyoruz...

NHAN' Alıntı:
Nükleer enerji kullanan iran ve hindistanın kalkınmadığından bahsediliyor. Doğrudur lakin bunun sebebepleride farklıdır. Bana kalkınmış ülkelerden Nükleer enerji kullanmayan ülke söyleyin. Bahse konu zararlar o ülkeler için yokmu???
Bir arkadasımız fransada altarnatif enerji konusunda çalışma yaptığını yazmış aynı fransa avrupada en çok nükleer santral sahibi ülke. Kimsenin alternatif enerjiye hayır dediği yok zaten. Bizim ülkemizde maalesef enerji ve maden yatırımlarına o yada bu sebepten karşı çıkılıyor.
Kalkınma için Kaynak bulma konusu gündeme geldiğinde. O kolay yeraltı kaynakları ve maden bakımından zegin ülkeyiz deniyorda, bu kaynakları kullanmak için yatırm yapılacağı zaman kıyamet kopuyor bunu anlamış değilim.
Israrla diyorumki Nükleer teknoloji sadece enerji için değil sağlıktan tarıma güvenlikten ülke çıkarlarını korumaya kadar birçok sektörde gerekli. Ellerinden gelse suyumuzu bile kullandırmayacaklar.
Basit bir örnek Petrol kullanımının doğaya ve insana verdiği zarar malum e hadi kullanmayalım. mümkünmü?? Risk her zaman vardır daha iyi alternatif olmadığı sürece zorunlu risk alınır..
Üniversitelerimiz siyaset yapmayı bırakıpta Asli işlerini yapmalarını daha çok bilimsel projeyi hayata geçirmelerini bekliyoruz...

hocam tesekkurederım anlatmaya çalıştıgım seyı cok guzel özetlemıssınız

NHAN' Alıntı:

arkadaşım sana bişe sormak istiyorum snn Türkiyeye kuracağın nükleer santral diğer ülkelerin milyonda biri kadar küçük kaçtane kurman gerekiyor biliyormusun ? çözümü kolay yolla arayan kazanamaz . sen alternatif seçenekleri denemelisin kontrol edemeyeceğin bir güç ayrıca senn işçilerin değil ortak olacağın rusyanın elemanları ve mühendisleri çalısaçak ve sen ingilterenin atık deposu olarak kullanılacaksın buna halen daha göz yumabiliyorsan savaş zamanı patlatıldığında santral kim kurdurdu bunu kurmasaydınız diyerek bu sefer kurulumuna engel olamadık diğerlerini kapatmaya çalışacaksın genel düşün engel ol şimdiden .

şey bu arada üniv. siyaset değilde göremizi yapıyoruz he bu arada uluslar arası fuarda yenilenebilir enerji konusunda projelerimiz oldu ve kullanım alanı uygun doğaya zararsız olan bi projeydi snn hayran olduğun ülkeler şu anda onu geliştirmekte ve altında Grurla söleyebilirim MADE İN TURKEY yazıyor .

tamam kaynak arıyorsan güneş panalleri kullan :D ayrıca 500kw bi apartmana yeter . her apartmanın çatısına kurabilirsin . hem yalıtım hem enerji .

Arkadaş hayatta bazı şeyler mücadele ister biraz mücadele et bune ya özenti özenti nereye kadar adamlar sokağa pisleseler işte bu modern yaşam tarzı die yapıcaksınız . Senin aklın yokmu ?

Ben nukleer enerjiye karsi olanlarin destekleyenlerden daha bilgili ve bilimsel yaklastiklarini goruyorum. Destekleyenlerden rakamsal bir veri veri ve sorularimiza net bir yanit goremedim. Ne getirecek bir santral, ihtiyacin ne kadarini kac yil karsilayacak, atiklar ne olacak. Tek saviniz su: fransa ingiltere rusya kullaniyor. Japonyanin bile saglayamadigi guvenlik bizde nasil saglanacak gibi sorular cevap bekliyor.

NHAN' Alıntı:
Norveç dünyanın en gelişmiş ülkesidir ve nükleer enerji santrali yoktur.1971 yılında yapılması planlanmış ancak halk buna karşı çıkmış.Halk olan bitenin farkındaymış ve bunu 1971de göstermiş , biz 2011de gösteremiyoruz.
İtalya'da ki tüm reaktörler halk oylaması ile kapatılmış.Hemde Çernobil kazasından sonra.Elin İtalyanı bunun farkında.Karadeniz sahillerimizde insanlar yıllarca kahır çekti biz yapmayalım arkadaşlar bunu.Nükleerin sonuçlarını görmüş bir ülkeyiz biz !

Deniz Temizce

Kardeşim gerçekten bilgisi olan ve karşı çıktığın konuya sahip birisin tebrikler.

halen daha bize kurulmasına neden olabilecek bi faktör gösterebilirmisiniz !
tekrardan nükleer santrale hayır diyorum !

Dün bir önceki Enerji bakanı Hilmi Güler Bir teknik üniversitemizin öğrenci ve öğretim üyeleri ile yaptığı söyleşide Üniversitelerimizden ve bilim adamlarından ricaları oldu..
Rüzgar enerjisi için yerli trübin üretilmesi çalışması - Güneş enerjisi için uzun ömürlü akü çalışması vs... kimsenin alternatif enerjileri yoksaydığı yada önemsemediği gibi bir durum yok...
Hatta Nükleer enerji sadece enerji değil Nükleer Teknoloji topyekün hepsi hertürlü enerji projelerini TÜRK bilimadamlarımızdan bekliyoruz. Bizimde nükleer gücümüz olmak zorunda bu teknolojiyi bize vermezler. Bilimadamlarımızdan bu teknolojiyi kurmalarını umuyor ve istiyoruz..
İngilterenin atık deposu olacağımızı iddia eden arkaşım neye göre böyle düşünüyor bilmiyorum. İngilterenin bunu yaptıracak gücü varsa santral kurmadanda yapmak ister sanırım. Böyle bir durum varsa depo olmaya hayır kampayasına katılmayacak vatandaşımız yoktur sanırım.

Elektrik, evde ampüllerimiz yandığı için çok önemli değil, endüstriyel tesisler kullandığı için önemli.

- Termik santrale karşıyız çünkü çevreye çok zararlı. Ayrıca pahalı bir enerji üretim yöntemi

- Petrolden elektrik üretmek zaten tarihe gömüldü.

- Güneş enerjisi dertlerimizi çözecek bir teknolojiye sahip olsaydı, sorunlarını bununla çözen tek bir ülke olurdu dünya üzerinde,

- HES lere zaten temelinden karşıyız.

- Rüzgar enerjisini de sandığımız gibi her bölgede üretecek rüzgara sahip değiliz. Bu yöntemde enerjiyi depolama teknolojisi hem yetersiz, hemde çok pahalı.

Ama diğer taraftan hepimiz elektriğimiz hiç kesilmesin ve çok ucuz olsun istiyoruz.

Ben nükleer enerji kullanımı taraftarıyım. Bence tartışılması gereken, bu enerji için yatırım yaparken ve bu yatırımı işletirken, teknolojinin el verdiği tüm güvenlik yöntemleri büyük hassasiyetle uygulanıp uygulanmayacağı. Zaten komşularımızda bu santraller var ve bizim bunların üzerinde hiç bir yaptırımımız yok.

Bana faydalarını yazarmısınız .

ben size bahane bulurum bana sizi kandıran insanların söylediği yararlarını yazarmısınız ?

saygılarımla .

hiperaktif' Alıntı:
Deniz Temizce

Kardeşim gerçekten bilgisi olan ve karşı çıktığın konuya sahip birisin tebrikler.

halen daha bize kurulmasına neden olabilecek bi faktör gösterebilirmisiniz !
tekrardan nükleer santrale hayır diyorum !
Teşekkür ediyorum ; Bu güzel vatanımızın değerini yitirmemesi için,Milletimizin gelecekte acı çekmemesi için,"HERKES İNKAR ETSEDE ALTERNATİFLERİ OLDUĞU İÇİN" Sussamda içim rahat etmez.Bilgi paylaştıkça çoğalır.Nükleer enerjiye hayır.

hiperaktif' Alıntı:
Bana faydalarını yazarmısınız .
ben size bahane bulurum bana sizi kandıran insanların söylediği yararlarını yazarmısınız ?
saygılarımla .

Dostum, kandırılacak yaşı geçtim ben.

Konu faydalarını bulmak değil, analitik düşünerek bir sorunu çözmek. Hiç bir elektrik üretme yolunun faydalarından söz edilemez elektrik üretimi dışında. Hepsinin zararları var.

Biz elektriğe ihtiyaç duyuyoruz. Bir şekilde üretmek zorundayız; bunun tartışması yok herhalde. Sonuç olarak eldeki yöntemlerden birini seçmek zorundayız. Yukarıda saydığım sebeplerle tamamına karşı çıkıyoruz. Bu mantıklı değil. Birisini seçmeliyiz.

Ben nükleer enerjiyi seçiyorum. Siz benim, ben de sizin kandırılmış olduğunuzu iddia edebilirim. Ama bu analitik bir yaklaşım olmaz.

Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR