Off-Road Aracı Ama Hangisi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan doğa_dostu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,580

doğa_dostu

Ana Kamp
Yer
bursa
İlk önce meraba arkadaşlar... Ben bu forumda yeniyim.
Ben off-road için araç istiyorum.İlk önce defender düşünmüştüm.sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.Sizce ne almalıyım??
Şimdiden teşekkürler....

Etiketler
Ynt: Off Road Araca ama Hangisi?

Sevgili doğa dostu, aramıza hoş geldin öncelikle. Tanışma bölümünde kendini tanıtırsan seni daha yakından tanımış olur bu keyifli paylaşım ortamında sana daha fazla yardımcı olabiliriz. Profil bölümünde de en azından adını, bulunduğun şehri, yaşını belirtirsen iyi olur.
Sizce ne araba alayım sorusuna söyle yanıt verebilirim: Gezenbilir araçlar bölümünde tam 51 tane marka bulunuyor. her markada ortalama 3 farklı model, her modelde de 5 farklı versiyon olsa seçenek sayısı 51x3x5=765 değişik araç çıkıyor ki aslında seçenek sayısı bundan kat be kat fazla. Hal böyle olunca senin bütçeni zevklerini, aracı kullanım amacını, yaşam tarzını bilmeden sana bir tavsiyede bulunmamız imkansız.
Düşündüğün araç LandRover Defender'sa senden ricam öncelikle o bölüm altındaki yazıları iyice okumandır. Zaten o yazıları okuyunca aracın iyi yada kötü yanları, sorunları, kronik arızaları hakkında bilgi sahibi olacak, merak ettiğin konularda direkt o arkadaşlardan cevapları öğrenebileceksin.
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=186.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=421.0

Saygılar,
CİNCİN

bide sizce
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-beyaz-balina-28509122/detay
bu mu???
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-beyaz-puma-34857066/detay
bu mu ???
yoksa temiz bir 3.5 v8 i mi tercih edersiniz??*

Cengizhan Bey,
Aradığınızın bir Land Rover olduğu kesinleşti :smiley: Bütçem yetse bir tanesine kesin sahip olurdum. Edremiteki arac forumdan sword07 nick li arkadasin araci, Bence forumun en guzel defenderlarindan biri.
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=30746
Diğer aracı da tanıyan bir forum üyesi vardır, belki de forumdan birilerinin aracı olabilir, bana pek yabancı görünmedi araç :-\
Moderatörler ile temasa geçip (Her yazının altında moderatöre bildir linkinden yapabilirsiniz) konuyu Land Rover başlığı altına taşınmasını sağlarsanız bence daha iyi olur.

bide ben dizel düşünüyorum '+' larını '-' lerini söylerseniz sevinirim.... düz dizel ve ya başka bir dizel seçenek varsa....

Ynt: Off-Road Aracı Ama Hangisi?

selam arkadaşım,
tezgahı süper yere acmıssın
burada her soruna cvp bulursun ben de bu dönemden gecmıstım :smiley::smiley::smiley:
çok zevklii ama pisman olmazzsın
seciminden dolayı kutlarım
bende 87 defender 110 SW var
beklentin nedir bence önce ondan bahset
hız konfor görüntü, off road
bunlardan biraz bahsedersen daha çok yardımcı olabiliriz,2. olarakta butce devreye girecek
ama bence LR den şaşma...
cvp beklioruzzz

selam arkadaşım,
burada her soruna cvp bulursun ben de bu dönemden gecmıstım :smiley::smiley::smiley:
bunlardan biraz bahsedersen daha çok yardımcı olabiliriz,2. olarakta butce devreye girecek
cvp beklioruzzz

Merhaba Cengizhan Bey,

Hayırlı olsun, Ben 91 model 2.5 düz dizel Defender 110 sahibiyim. Aracımı günlük olarak İstanbul'da kullanıyorum. Hidrolik direksyonum yok, yoğun trafiğe de giriyorum. Bu güne kadar hiçbir problem yaşamadım, aracımdan çok memnunum. Bu güne kadar ( aracımı yaklaşık 3 ay önce aldım ) hiç ağır off-road bir parkura girmedim ama hafif araziye sokuyorum.

Bu güne kadar bana tek masraf çıkardığı nokta: son susturucu egsoz koptu, onu yaptırdım ( 60 TL )

Asfalt kullanımı; normal binek otomobillere göre çok kötü :D ( sadece 2.5 düz dizel Defender 110 için söylüyorum ) Ara hızlanmalar, yokuş tırmanışları, serilik...vb.
Ama ben aracımı çok seviyorum. Umarım en kısa zamanda, hayalini kurduğunuz Defender'ınızı bulursunuz.

Kazasız-sorunsuz günler dilerim.

Saygılar,

Barış

2.mahmut' Alıntı:
selam arkadaşım,
cvp beklioruzzz

biz ailecek doğayı seviyoruz günlük kullanım + çok ağır olmasada off-road olarak kullanıcam...bütçemde iyi yani60 bin lira arabaya ayıracağım param var...

suyabatmaz' Alıntı:
Merhaba Cengizhan Bey,

Hayırlı olsun, Ben 91 model 2.5 düz dizel Defender 110 sahibiyim. Aracımı günlük olarak İstanbul'da kullanıyorum. Hidrolik direksyonum yok, yoğun trafiğe de giriyorum. Bu güne kadar hiçbir problem yaşamadım, aracımdan çok memnunum. Bu güne kadar ( aracımı yaklaşık 3 ay önce aldım ) hiç ağır off-road bir parkura girmedim ama hafif araziye sokuyorum.

Bu güne kadar bana tek masraf çıkardığı nokta: son susturucu egsoz koptu, onu yaptırdım ( 60 TL )

Asfalt kullanımı; normal binek otomobillere göre çok kötü :D ( sadece 2.5 düz dizel Defender 110 için söylüyorum ) Ara hızlanmalar, yokuş tırmanışları, serilik...vb.
Ama ben aracımı çok seviyorum. Umarım en kısa zamanda, hayalini kurduğunuz Defender'ınızı bulursunuz.

Kazasız-sorunsuz günler dilerim.

Saygılar,

Barış
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ...inş. olur...bilgileriniz içinde çok teşekkür ederim..

motor seçeneklerinden hangisini seçmeliyim hangisi bana göre sizce(off-roadda kullanılcak,günlük olarak kullanılacak, sürüşü zevkli seri olacak... v.b)
şimdiden teşekkürler.... :smiley:

doğa_dostu' Alıntı:
motor seçeneklerinden hangisini seçmeliyim hangisi bana göre sizce(off-roadda kullanılcak,günlük olarak kullanılacak, sürüşü zevkli seri olacak... v.b)

Eğer 60 bin TL bütçe varsa ve kullanımı seri olsun, güçlü olsun, günlük kullanıma uygun...vb. diyorsan: 200tdi veya 300tdi bir Defender 110'u torunların bile kullanır :D

Son ihale sonrası Telekom'dan çıkan 97 - 98 model civarı 300Tdi Defender'lar piyasada satılmaya başlandı. Malum sitede, İstanbul ve Ankara'da; 27.500 - 50.000TL civarında Telekom çıkması veya orjinal ithal satılık araçları bulabilirsin. Elindeki bütçen dahilinde, çok güzel 300Tdi araçlar mevcut ( orjinal hidrolik direksyon - dört teker disk fren - Warn vinç...vb. ). Hatta kliması olan bir araç bile var malum sitede, Otokar değilmiş. Bu önerilerim 200tdi Defender 110'lar için de geçerlidir.

İyi bir Defender ustasına göster mutlaka, özellikle: yürüyen aksam - motor - elektrik aksamı çok önemlidir. Herşeyin tam ve doğru çalıştığı bilgisini al mutlaka ve dene. Aracın makyajlı olması, ilave donanımları olmasına takılma. İleride ilave donanımlar nasıl olsa koyacaksın.

Ayrıca; forum anasayfa'da bulunan '' İlan Panosu'' linki altında '' Vasıta'' bölümünde, forumdan kişilerin sattıkları 300 Tdi'lara bakabilirisin.

Hayırlısı olsun.

doğa_dostu' Alıntı:
tekrar merhaba
ailece kullanacaksanız ve aradabir de off-road yapacaksanız ben şiddetle Defender 300 TDİ öneririm
2,5 dizel turbo motorlu yaklaşık 130 hp ve yeni tip şanzumanı var
ara hızlanmaları , asfalt konforu gayet başarılı , araç içi ses ve vibrasyon binek otolar kadardır.
klimalısını bile bulma şansınız var ve bizdeki düz dizeller gibi kullanma ve aracı yürütme maaliyetleri gayet uygun
arazide çok çok başarılı ve bence Defender çok farklı karakterli ve gösterişli bir araba
-2,alternatif olarak 92-98 yılları arası üretilen ve TR de bulma şansınız olan aynı motor ve şanzumanlı Discovery 2,5 TDİ yi de tavsiye ederim
motor ve mekaniği DEFENDER 300 ile aynı ama otomatik camı, klima,h,d.dreksiyon vs... standart

hayırlısı olsun galiba aramıza bir LR ci daha geliyor :smiley::smiley::smiley::

2.mahmut' Alıntı:
tekrar merhaba
ailece kullanacaksanız ve aradabir de off-road yapacaksanız ben şiddetle Defender 300 TDİ öneririm
2,5 dizel turbo motorlu yaklaşık 130 hp ve yeni tip şanzumanı var
ara hızlanmaları , asfalt konforu gayet başarılı , araç içi ses ve vibrasyon binek otolar kadardır.
klimalısını bile bulma şansınız var ve bizdeki düz dizeller gibi kullanma ve aracı yürütme maaliyetleri gayet uygun
arazide çok çok başarılı ve bence Defender çok farklı karakterli ve gösterişli bir araba
-2,alternatif olarak 92-98 yılları arası üretilen ve TR de bulma şansınız olan aynı motor ve şanzumanlı Discovery 2,5 TDİ yi de tavsiye ederim
motor ve mekaniği DEFENDER 300 ile aynı ama otomatik camı, klima,h,d.dreksiyon vs... standart

hayırlısı olsun galiba aramıza bir LR ci daha geliyor :smiley::smiley::smiley::
bilgileriniz için teşekkürler... evet bir LR ci daha geliyor inş... Discovery düşünücem...

şimdi kafam dicoverylere gitti ikisi arasında kaldım karar veremedim...siz olsanız hangisi dersiniz istdiğim şartları yazmıştım...

şöyle bi arabam olsa hiçte fena olmaz valla...ama defender da olsa hiç fena olmaz... off ne zormuş bu işler...

Discovery_01.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri