Off-road Aracına CB Telsiz Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impeesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,617
Ynt: Off-road Aracına CB Telsiz Tavsiyesi?

ali aksoy' Alıntı:
Merhaba ,
CB Telsiz ile PMR arasındaki farkı önce bilgi olarak edinin derim...

daha sonra ( www.turkeyradiooperators.org ) sitesinde bulunan mesafeler ve testler raporlarını inceleyin

ondan sonra CB mi, PMR mi yi yapacağınız işe göre düşünün

Bir MİDLAND 48, veya 78 ile de

Bir MİDLAND ALAN 42 ile de çalışabilirsiniz , arazide tek olmaz iseniz çok iyi olur , tek olarak OFF road tehlikelidir

Ali bey, yönlendirme için teşekkür ederim.

her an Müdahale imkanı yoktur , devrilince telefona ulaşma imkanı bile olmayabilir ,
hatta sadece batınca bile , oradan çıkma imkanı hiç olmayabilir ,
tek başınıza , eğer bataklık bilginiz yok ise ,
malzemeniz yok ise ,
uzun ipiniz, Kement bilginiz,
askı bilginiz,
yüzey yaratacak eşyanız yok ise
saatlerce , hatta günlerce orada kalabilirsiniz ,
en azından araziye çıkarken nereye , tam olarak gideceğinizi , var ise , telsiz frekansınızı , cep telefon numaranızı , hatta KAN GURUBUNUZU birilerine bırakın.

Ne kadar olumsuzum değilmi...
ne yaparsınız Tecrübe

Kusura bakmayın
İyi Pazarlar dilerim,

Saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı

Etiketler

sword7' Alıntı:
Bu gün elime geçti telsizler. Taktırma fırsatım olmadı. Ama pmr telsizler telefon gibi çok net ses veriyor. Uzaklık olarak deneme şanzımız olmadı tabi....

Aselsan Cobra telsizleri, kampanyamız doğrultusunda ücretsiz olarak takıyoruz. Montaj derdini ortadan kaldırıyoruz :smiley:

www.akislpg.com

concrete' Alıntı:
Aselsan Cobra telsizleri, kampanyamız doğrultusunda ücretsiz olarak takıyoruz. Montaj derdini ortadan kaldırıyoruz :smiley:

www.akislpg.com

Arabayı kargoyla göndereyimde takıverin bir zahmet ;D Şaka bir yana Ben İzmit'ten Umut Öcal'dan aldım malzemeleri. Balıkesir Akçay'da olduğum için montaj işi bana kaldı tabi. Gerçi montaj dediğimiz elektrik kablosunu çakmağa takmak, anten kablosunu ve maykı telsize bağlamak :smiley: Tek sorun anten kablosunu çatıdan nasıl indireceğim. Antenide nereye koyacağıma karar veremedim ??? ???

sword7' Alıntı:
Arabayı kargoyla göndereyimde takıverin bir zahmet ;D Şaka bir yana Ben İzmit'ten Umut Öcal'dan aldım malzemeleri. Balıkesir Akçay'da olduğum için montaj işi bana kaldı tabi. Gerçi montaj dediğimiz elektrik kablosunu çakmağa takmak, anten kablosunu ve maykı telsize bağlamak :smiley: Tek sorun anten kablosunu çatıdan nasıl indireceğim. Antenide nereye koyacağıma karar veremedim ??? ???

Kargo ücreti size ait o zaman :smiley:

Bazen çakmak yerine doğrudan aküden enerji de istenebiliyor. Bir de anten kablosunun gizlenmesiistenebiliyor.

concrete' Alıntı:
Kargo ücreti size ait o zaman :smiley:

Bazen çakmak yerine doğrudan aküden enerji de istenebiliyor. Bir de anten kablosunun gizlenmesiistenebiliyor.

Valla anteni sırf kablosunu geçirmek ızdırap olmasın diye motor tarafına monteleyeceğim. Gizleme işinden ziyada o kabloyu içeri sokmak mesele...

Aracın fotoğrafllarını detaylı olarak çekerseniz
ve buraya koyabilirseniz
size 30 dakikada nasıl cihaz monte ediliri anlalatabilirim.

hatta burası fazla kalabalık olmasın diye
www.turkeyradiooperators.org web sitesinde detayları ve fotoğraflaırn üzerinde oynayarak belgeselleştirebilirim

saygılarımla
Ali Aksoy

ali aksoy' Alıntı:
Aracın fotoğrafllarını detaylı olarak çekerseniz
ve buraya koyabilirseniz
size 30 dakikada nasıl cihaz monte ediliri anlalatabilirim.

hatta burası fazla kalabalık olmasın diye
www.turkeyradiooperators.org web sitesinde detayları ve faotoğraflaırn üzereinde oynayarak belgeselleştirebilirim

saygılarımla
Ali Aksoy

Ali bey ben sizden böyle bir yardım rica etsem araç üzerinde çekeceğim fotoğraflardan özellikle istediğiniz, bir yön, bölge, açı var mı? teşekkür ederim
www.turkeyradiooperators.org web sitesinde de görüşmek dileğyile.

judge' Alıntı:
Ali bey ben sizden böyle bir yardım rica etsem araç üzerinde çekeceğim fotoğraflardan özellikle istediğiniz, bir yön, bölge, açı var mı? teşekkür ederim
www.turkeyradiooperators.org web sitesinde de görüşmek dileğyile.

hocam aracınızın marka modeli nedir?Aselsan da genelde montajlar fotolanıyor belki hazırı vardır.

umutkaptan' Alıntı:
hocam aracınızın marka modeli nedir?Aselsan da genelde montajlar fotolanıyor belki hazırı vardır.

Umut bey öncelikle ilginize teşekkür edrim. Aracım 94 xj. Fotoğraflarını da ekledim. Linki veriyorum:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69974.new#new
aselsanın fotoğrafları yayımladığı sitesi mi var? Bilmiyorum. Adresi verebilirseniz ben de bir inceleyeyim.

Merhaba ;
ALBRECHT 6890 yeni versiyon CB Telsiz incelemesi
ve OFF ROAD araçlarına anten montajının yanlışları ve doğruları ile ( çok uzun olduğu için )

Telsiz için Off Road araçlarında montaj yerlerini ,
www.turkeyradiooperators.org web sitesinde görebilirsiniz

Özellik ile Amatör Telsizlerini OFF ROAD araçlarına takacaklar için bu bir ipucu olabilir diye düşünüyorum.

Bir de bu arkadaşımızı OFF ROAD cı yapsak ne iyi olur..!!

Görüşmek üzere,
Saygılarımla
Ali AKSOY

ali aksoy' Alıntı:
Merhaba ;
ALBRECHT 6890 yeni versiyon CB Telsiz incelemesi
ve OFF ROAD araçlarına anten montajının yanlışları ve doğruları ile ( çok uzun olduğu için )

Telsiz için Off Road araçlarında montaj yerlerini ,
www.turkeyradiooperators.org web sitesinde görebilirsiniz

Özellik ile Amatör Telsizlerini OFF ROAD araçlarına takacaklar için bu bir ipucu olabilir diye düşünüyorum.

Bir de bu arkadaşımızı OFF ROAD cı yapsak ne iyi olur..!!

Görüşmek üzere,
Saygılarımla
Ali AKSOY

Ali bey ilginize teşekkür ederim. Aracıma cb telsiz ve anten montajını araştırmalarımdan sonra gereçkleştirdim. Enkısa zamanda resimlerini www.turkeyradiooperators.org web sitesinde paylaşacağım. Fikrinizi öğrenmek isterim. Saygılarımla.

bu meşhur halk bandı telsizlerin emergency olarak değil de konvoy sürüşlerde irtibat halinde olmak amacıyla kullanılmalı düşüncesindeyim.

kedicik' Alıntı:
Aydınlatıcı bilgiler için herkese teşekkür ediyorum.Aslında yeni bir şey daha öğrendim.Ben CB telsiz kullananların da var olan röleleri kulandığını sanıyordum.Herhalde yanılmışım.Zannedersem Cb kullananlar birbirlerinin görüş mesafesinde olması lazım herhalde.Yanlışsam lütfen düzeltir misiniz.Doğru ise de lütfen onaylayın.Bu durumda en iyisi amatör belgesi almak lazım herhalde diye düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler.
bodrumdan samsunla sohbet ettim sıradan bir cb 2 metre anten ve 70 watt yükselticiyle...

Ynt: Off-road Aracına Cb Telsiz Tavsiyesi?

Yeni CB telsiz almayı düşünen arkadaşlara önerim,

Ton susturma özelliğine sahip CB cihaz almaları yönünde olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR