Off Road Etkinliğinin Piknik Moduna Dönmesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kyenipazar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 184
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,016

kyenipazar

Kamp III
Herkese merhaba , şimdi bazı arkadaşlar bana kızacak ama merak ettiğim birşey var.
Off road gezilerimiz başlığı altında birkaç bölgedeki birçok off road gezisini okudum fotolara baktım.

Nedense bu fotoğraf-videolar bana off road değil de piknik , şöyle bir gezinti , muhabbet amaçlı buluşma , birkaç foto ve eve dönüş havası verdi.

Yabancı gezilere baktığımda ise gerçek off road foto ve videoları gördüm.

Bizde ve bu sitede harika hazırlanmış araçlar , çok kabiliyetli pilotlar var biliyorum ama neden bizden de böyle video ve resimler yok ?
Tamam piknik için yolun dışına çıkıp patikadan gitmek de "off road" ama harika hazırlanmış araçlar ve bu pilotlar varken neden şöyle ooofff dedirtecek görseller yok ? Mangal , piknik , patika , çimenlerde giden araçlar bilemiyorum sizi kesiyor mu ? hatta üzülerek görüyorum ki "off road gezisi" diye konulmuş fotoğrafların büyük çoğunluğu station reno veya dobloyla bile gidebileceğiniz yerler ?

mutlaka daha "sert" geziler de vardır onların da "vurucu görselleri" olsun.

Aracımla hiç araziye çıkımadım barei çıkan site üyelerini seyredeyim.

Etiketler
Ynt: Off Road Etkinliğinin Piknik Moduna Dönmesi Hakkında

bu arada konu uygun olmayan başlığın altına açılmış , belki moderatörler taşırlar ya da bu işin teknik kısımları da var diyerek burada bırakılabilir :smiley:

sizin offroad'la olan ilişkiniz nedir ?
Hiç yaptınız mı ?
Reno kango ya da toros ile geçilir yerlerden kastınız nedir mesela ?

reno kango ve toros tabi belki bir çok rotaya gider doğrudur ama oradan gelmesi için oraya bir helikopter çekicinin gitmesi lazım

burada paylaşılan gezileri küçümsemek yerine sizin de icraatlarınızı burada görürsek daha mutlu olacağız.

;D ;D Yaşar bey güzel soru..
Verilecek cevabı merakla beklediğimden direk TAKİP..

Bu aralar slx'ler kartal'lar toroslar parkurlarda (konularda) cirit atıyor... :smiley: Hemde standart halleriyle . ;D

Bahsettiğiniz piknik gezilerini izah edeyim. Piknik yapmaya bir yere gidiyosunuz saydığınız araçlar da oraya gitmiş oluyor. Hatta minübüsler bile. Ama öyle bir yer oluyor ki oraya kimse inemiyor veya çıkamayor yada geçemiyor (4x4 yüksek araçlar hariç) . Sizde orada çevrenizde kimse olmadan pikniğinizi rahat rahat yapıyorsunuz ... ;) Bunun yanında gördüğünüz patikalara gönül rahatlığığla girebiliyorsunuz.

Ayrıca çok hard offroad yapmasamda gözlemim şu yönde. Offroad da en güzel foto video çekilecek yerlerde herkes kendi derdinde oluyor . En azından benim katıldığım gezilerde doağaçlama kaybolarak yanlışlıkla girilen etaplarda böyle oldu. Bu sebeble zor yerlerde az foto çekiliyor!

dağ tepe hoplama zıplama batma çıkma aktivitelerine offroad, hafif gezi ve piknik aktivitelerinede ekspedisyon demek daha doğru olacak sanırım.

Yaa beyler,
Neyi tartıştığınızın farkındamısınız?? Arkadaş zaten ağır off road yapmıyorum diyor..
Ben yapıyorum, arkadaşlarım da yapıyor..Ya öğlende ara verip, ya da akşam çamurdan, sudan kurtulduğumuzda mangalımızı yapıp keyfimize bakıyoruz..Bundan daha normal ne olabilir??
Bizim girip çıktığımız yerlere de bırak normal araçları, standart dört çekerler bile giremez..Onlarla sadece etaplara giderken karşılaşırız..
Üstelik ağır yerlerde çoğu zaman dikkatimiz arabalarda olduğu için öyle fotoğraf falan çekmeye zaman bulmak zor..
Belki buna tek çare bir kişiyi hatta bir kişi bütün arabaları çekemeyeceği için iki kişiyi fotoğraf- video görevlisi yapmak:smiley:)
Ama herşeye ayrı isim takmak da gereksiz..
Off road adı kendini yeterince anlatıyor bence..

zaten yazıda da demiştim bazı arkadaşlar kızabilir diye.
Fakat alınganlık pozisyonuna getirmek anlamsız , "sen ne yapıyorsun ki , senin yaptıklarını görelim"

Diyelim ki benim aracım bile yok hatta ehliyetim bile yok , ben özellikle belirttim "çok iyi pilotaja sahip sürücülerimiz ve iyi hazırlanmış araçlarımız var" diye , hiçbirşeyi küçümsemediğim gayet açıkken nedir bu alınganlık ? bir sebebi olmalı.

herneyse , ben yeni isim bulalım demedim , hiçbirşey yapılmıyor da demedim.
Sadece off road trips köşesinde neden Yurtdışı gezilerle , bizim bölge bölge listelenmiş geziler arasında bariz bir far var dedim.
Fotoğraf çekmeye vakit, fırsat olmuyor açıklaması da ilginç demek ki çok zor etaplardan , çok kırıcı yerlerden geçtiğiniz için fotoğraf çekilemiyor ? E bu yabancılar nasıl çekmiş , demek ki onlar kolay yerlerden geçiyor...
Benim tek sorum şuydu , off road gezilerimiz başlığı altındaki foto ve videolar neden hep piknik , tanışma gezisi tipinde ? Kimsenin alınmasına ya da karşı atakta bulunmasına gerek yok...

http://www.dailymotion.com/video/xizkos_mvi-0290_auto

offroad piknik iç içe ;D

çok batırıcı bir yer

http://www.dailymotion.com/video/xizuju_mvi-0312_auto

kyenipazar' Alıntı:
zaten yazıda da demiştim bazı arkadaşlar kızabilir diye.
Fakat alınganlık pozisyonuna getirmek anlamsız , "sen ne yapıyorsun ki , senin yaptıklarını görelim"

Diyelim ki benim aracım bile yok hatta ehliyetim bile yok , ben özellikle belirttim "çok iyi pilotaja sahip sürücülerimiz ve iyi hazırlanmış araçlarımız var" diye , hiçbirşeyi küçümsemediğim gayet açıkken nedir bu alınganlık ? bir sebebi olmalı.

herneyse , ben yeni isim bulalım demedim , hiçbirşey yapılmıyor da demedim.
Sadece off road trips köşesinde neden Yurtdışı gezilerle , bizim bölge bölge listelenmiş geziler arasında bariz bir far var dedim.
Fotoğraf çekmeye vakit, fırsat olmuyor açıklaması da ilginç demek ki çok zor etaplardan , çok kırıcı yerlerden geçtiğiniz için fotoğraf çekilemiyor ? E bu yabancılar nasıl çekmiş , demek ki onlar kolay yerlerden geçiyor...
Benim tek sorum şuydu , off road gezilerimiz başlığı altındaki foto ve videolar neden hep piknik , tanışma gezisi tipinde ? Kimsenin alınmasına ya da karşı atakta bulunmasına gerek yok...

konuşacağınıza ve milletin yaptıklarını küçümseyip çamur atacağınıza o çok beğendiğiniz avrupalı ya da amerikalıları bize öveceğinize siz yapın da görelim

her sene ben şu kadar dağcıyım bu kadar kaçar bu kadar tırmanırım diyen ve bizi beğenmeyen onlarca adam gelir elime sonra da 3 faaliyet sonra ortada kimse kalmaz

önce sizin icraatları görelim sonra konuşma ve eleştiri hakkını sonuna kadar kullanırsınız

çivi çakmayı bilmeden, hayatında çivi çakmamış bir adamın bana çatı yapma konusunda eleştiriye hakkı da yoktur haddi de

burada tartışmıyor paylaşım yapıyoruz
buırada birilerinin kıçını yağlayıp kendimizi yerin dibine batırmıyoruz
burada önce yapıp sonra paylaşıp sonra da kritik yapıyoruz

burada yapmadığımız ve nasıl yapıldığını dahi bilmediğimiz işler için ahkam kesmiyoruz

Geçenlerde hava güzel yapacak birşey yok diye serin serin çıkalım kayışdağına mangal yapalım demlenelim dedik İstanbula karşı....Kalabalık olmaz gelende zirveye zaten bizdendir dedik ve 3-5 araç çıktık yaktık ateşi Nurullah meşhur yoğurtlu patlıcanını yaptı Mustafa geldi sonrasında daha sonra Koray geldi hatta Koray aradı abi battım dedi vinç yok hepimiz şaşırdık nereden buldun çamuru da battın diye vs vs derken muhabbete devam ederken bir yırtınan motor sesi ile baktık arkaya Şahin 4 kişi ile zirveye çıkmış hemde faça tabir edilen şahinlerden döndüm arkadaşlara dedimki benzin döküp yakın araçlarınızı bakın şahin bile zirvede.....Diyeceğim şu ki bu şahini kartalı torosu yabana atmayın her yerdeler adamlar sahile bile giriyor denize kadar vede nasıl çıkıyorlar ise çıkıyorlar geri kumdan...Benim tercihim genelde sadece yapılı araçların gideceği yerler oluyor piknik olayı için sevmiyorum kalabalığı dostlarla kuşların böceklerin sesini dinlemek hoşuma gidiyor ve bu işde genelde off-road bittikten sonra oluyor....Mucadelede resim çekmek yerine olaydan zevk almaya çalıştığımız için çamurla mücadelede resim çekmeye fırsat pek olmuyor fotoğraf işide genelde masa kurulunca başlıyor o yüzden genelde fotoğraflar hep yerken içerken........

SAM_1116-1.jpg
untitled5.jpg
5839_10150154489559662_854559661_6501255_4747541_n.jpg
SAM_3392.jpg
bir iki resim ekledim yapılıyor tabikide. ama aması var.
yabancı sitelerde bu tarz resimler bol miktarda var.benim aracım 2.7 grand cherokee türkiyedeki değeri 40-45 tl civarı avrupadaki fiyatı 5-10 bin dolar offroad aksesuarları hiç baktınızmı avrupa sitelerde türkiyedekinin 3 de bir fiyatı ben bu araçla yapıyorum offroad u sadece tamir masrafım 25.000 civarı geçtiğimiz sezon.
avrupada araçları kırıp döküyorlar çok çok ağırlarını bizden daha fazla yapıyorlar ama araç kırldığı zaman arızalandığı zaman tamiriyle uğraşmak yerine hurdaya ayırıyorlar.alıyorlar 1000 dolara 2000 dolara bırakıyorlar biz burada lastiklerini alamıyoruz o fiyatlara. avrupada offroad yapmak daha ucuz maliyetli bize göre. tabii bu benim düşüncem.

Bu sırapınarı bir unutamadık Hasanım ......

http://www.youtube.com/watch?v=wnaZlDGCziE

Hatta olayı nasıl ciddiye aldığımıza dair bir video Atw ler bile batıyordu kanallardan geçemeyip ama biz araçlarımızla yardıra yardıra kıra kıra geçtik:smiley:))))))

http://www.youtube.com/watch?v=EVMVUCk0E1g

Aksiyondada fotoğraf çekilebildiğine dair birkaç foto ....

P1200591.jpg

P1200570.jpg

P1200575.jpg

P1200823.jpg

P1200594.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR