Off Road Gezilerinde Gereken Donanımlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fiko_rover Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,283

fiko_rover

Yeni Üye
Yer
bahcesehir / istanbul
merhabalar , acemi bir offroad meraklısı olarak ben şunu merak ediyorum konvoy halinde bir offroad macerasına çıkarken aracın teknik ve mekanik donanımlarından sonra aracımızda bulundurmamız gereken diğer donanım ve malzemeler nelerdir örneğin (telsiz , kışlık giysi , cadır vs ) bu konuda biraz daha detaylı yardımcı olursanız sevinirim

Etiketler

Ynt: Off Road Gezilerinde Gereken Donanımlar

ARAÇ SINIFLANDIRMASI:

D: Standart 4x4 araçlar

C: + Arazi lastiği (MT/R), telsiz, ön-arka U bolt ya da çeki kancası, strep, U kilit

B: + Vinç, makara, hi-jack, balta, kürek, ilave aydınlatmalar

A: + Diferansiyel kilidi, roll-bar-cage, kum paleti, sabit nokta techizatı

Affınıza sığınarak soruyorum, diyelimki bir geziye sizlerle beraber çıkma şansına sahip oldum ve aranıza benide kabul ederek sevindirdiniz.Fakat aracım hangi sınıfa girer onu merak ettim ;D

A: Hiç birisi yok şimdilik fakat uygun bir arka diferansiyel kilidi bulmaya çalışıyorum.

B: Vinç,makara yok bulabilirsem İzmirde Hi-jack edinmek istiyorum. Balta, kürek, ilave aydınlatmalar var. Vinç takmak için uygun önde tamponum var fakat ilerde vinç edinmek istiyorum.

C: A/T lastik, telsiz, ön-arka U bolt ya da çeki kancası, strep, U kilit hepsi mevcut

D: işte burda çuvallıyorum aracım 4x2 :smiley:

parsbrujah' Alıntı:
ARAÇ SINIFLANDIRMASI:

D: Standart 4x4 araçlar

C: + Arazi lastiği (MT/R), telsiz, ön-arka U bolt ya da çeki kancası, strep, U kilit

B: + Vinç, makara, hi-jack, balta, kürek, ilave aydınlatmalar

A: + Diferansiyel kilidi, roll-bar-cage, kum paleti, sabit nokta techizatı

Affınıza sığınarak soruyorum, diyelimki bir geziye sizlerle beraber çıkma şansına sahip oldum ve aranıza benide kabul ederek sevindirdiniz.Fakat aracım hangi sınıfa girer onu merak ettim ;D

A: Hiç birisi yok şimdilik fakat uygun bir arka diferansiyel kilidi bulmaya çalışıyorum.

B: Vinç,makara yok bulabilirsem İzmirde Hi-jack edinmek istiyorum. Balta, kürek, ilave aydınlatmalar var. Vinç takmak için uygun önde tamponum var fakat ilerde vinç edinmek istiyorum.

C: A/T lastik, telsiz, ön-arka U bolt ya da çeki kancası, strep, U kilit hepsi mevcut

D: işte burda çuvallıyorum aracım 4x2 :smiley:
affınıza sığınarak o zaman gidip kumda oynayın diyecem ama malesef o da imkansız aracınız 4x2 miş :smiley:

;D :D ;)

Sayın fiko, mesajınızı alıntının altına yazarsanız alıntı ile mesajınız karışmaz, daha güzel okuruz.

Aracınızın 4x2 olduğunu belirtmişsiniz. normal oto mu, SUV mu?

Şayet SUV 4x2 ise, muhtemelen o kadar profesyonel 4x4 sahipleri sizi de sahiplenirler. Ağır koşullarda takılır kalırsanız da çekerler... ;D Takım ruhu meselesi.

Ama tek başınıza olursanız, bir risk olduğunu unutmayınız. Çakma da olsa (örneğin Duster gibi-ki zatımın Duster'ı var-) aracınız 4x4 olsaydı düşeceğiniz zor durumlardan kurtulma şansınız daha yüksek olurdu. 4x2 ile risk biraz daha artıyor. O zaman sizin için en önemli donanım, bir 4x4 aracın size eşlik etmesi veya sizin ona eşlik etmeniz. ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler

Geri